Gennaro Righelli

Regisseur

Gennaro Righelli is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Abbasso la ricchezza

1946 | Drama, Komedie

Italië 1946. Drama van Gennaro Righelli. Met o.a. Anna Magnani, Vittorio De Sica en Marisa Vemati.

Vervolg op ABASSO LA MISERIA, met Anna Magnani opnieuw in de rol van fruitverkoopster, die rijk is geworden op de zwarte markt tijdens WO II. Ze leidt het leven van een dame, maar door haar relatieve onnozelheid alles weer kwijt raakt door misverstanden en zwendelpraktijken van nep-aristocraten. Magnani en Vittorio De Sica vormen een formidabel paar in deze goed geregisseerde film. Over hoop en wanhoop in het na-oorlogse Italië.

Abbaso la ricchezza!

1946 | Drama

Italië 1946. Drama van Gennaro Righelli. Met o.a. Virgilio Riento, Vittorio De Sica en Anna Magnani.

Vervolg op ABASSO LA MISERIA, met Anna Magnani opnieuw in de rol van fruitverkoopster, die rijk is geworden op de zwarte markt tijdens WO II. Ze leidt het leven van een dame, maar door haar relatieve onnozelheid alles weer kwijt raakt door misverstanden en zwendelpraktijken van nep-aristocraten. Magnani en Vittorio De Sica vormen een formidabel paar in deze goed geregisseerde film. Over hoop en wanhoop in het na-oorlogse Italië.

Abbasso la miseria

1945 | Drama, Komedie

Italië 1945. Drama van Gennaro Righelli. Met o.a. Nico Besozzi, Anna Magnani, Marisa Vernati, Virgilio Riento en Vittorio De Sica.

Sentimentele film over twee vrienden die proberen te overleven op de zwarte markt tijdens WO II. Ze worden tegengewerkt door hun vrouwen. Een van de twee vrouwen neemt een verlaten kind van de straat mee naar huis. Anna Magnani speelt schitterend, evenals de anderen. Werd vervolgd met ABBASSO LA RICHEZZA.

Voce senza volto

1938 | Komedie, Musical

Italië 1938. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Giovanni Manurita, Laura Nucci, Vanna Vanni, Elsa De Giorgi en Carlo Romano.

Een acteur/zanger raakt na een dag filmen op weg naar huis bij een auto-ongeluk betrokken. Hij herstelt, maar kan niet meer zingen omdat hij zijn stem is kwijtgeraakt. Toevalling horen de producenten iemand in de studio zingen. Het blijkt een arbeider te zijn die aanwezig is bij de montage van een documentaire over industriearbeiders. De man houdt erg van zingen en de producenten huren hem in om de stem van de acteur/zanger in de zangscènes te vervangen. De arbeider weigert naar complimenten te luisteren en beschermt zichzelf tegen uitbuiting. Gaandeweg wordt hij als tenor beroemd.

Lo smemorato

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Borboni, Angelo Musco, Luisa Ferida, Franco Coop en Checco Durante.

Het verhaal, gebaseerd op een stuk van de Siciliaanse blijspelschrijver Angelo Musco, gaat over een jongeman die verschrikkelijk getreiterd wordt door zijn vrouw, schoonmoeder en zwager. Op een dag leert hij een excentrieke, rijke vrouw kennen die hem per abuis aanziet voor haar sinds lange tijd vermiste echtgenoot. Hij speelt het spelletje gauw mee door geheugenverlies te veinzen en profiteert ten volle van de situatie. Een uitzonderlijke cast, waarin ook Musco zelf is opgenomen, en een hoogst vermakelijke film.

Amazzoni bianche

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Barbara, Enrico Viarisio, Luisa Ferida, Doris Duranti en Sandro Ruffini.

Een jonge, getrouwde vrouw wil meedoen aan een skiwedstrijd voor ongehuwde dames. Ze gebruikt de papieren van haar (vrijgezelle) zuster om zich in te schrijven. Haar man vindt het maar zo-zo. Mopperend belooft hij haar naar de plaats van de wedstrijd te brengen, waar hij zal figureren als haar jaloerse minnaar. Maar als een bevallige deelneemster verliefd wordt op meneer, moet mevrouw kiezen tussen de prijs en haar huwelijk. Aardige, vlotte komedie.

L'aria del continente

1935 | Komedie

Italië 1935. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Angelo Musco, Leda Gloria, Rosina Anselma, Valentino Bruchi en Luigi Cimara.

Redelijk interessante, grappige en onderhoudende komedie. Angelo Musco is een man van middelbare leeftijd. Hij is afkomstig van het Siciliaanse platteland en besluit naar het continent te gaan, naar het vasteland van Italië. In Rome ontmoet hij een vrouw. Zo beginnen zijn romantische avonturen. Veelvuldig bezoekt hij de renbaan en de kust van Ostia. Eenmaal terug in Sicilië vertelt hij zijn familieleden over het leven in Rome. Dan gaat Musco weer naar Rome, maar deze keer met zijn zus en zijn nicht. De laatstgenoemde ontmoet een intellectuele jongeman op wie ze verliefd wordt. Als hij weer terug is op het platteland voegt de vrouw waarmee Musco in Rome een relatie had zich weer bij hem. Ook de jongeman komt langs, omdat hij met Musco's nicht wil trouwen.

La canzone dell'amore

1930 | Romantiek

Italië 1930. Romantiek van Gennaro Righelli. Met o.a. Dria Pola, Elio Steiner, Isa Pola en Mercedes Bruignone.

Suikerzoet en hartverscheurend romantisch drama over een jonge vrouw, die een broertje heeft, dat zij moet verzorgen. Zodoende moet zij afzien van haar liefde voor haar verloofde, alhoewel niet voor eeuwig. Ze doorstaat vele beproevingen en ellende omtrent het houden van en zorgen voor haar broertje. De film is te pretentieus en sentimenteel, en het resultaat niet meer dan matig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gennaro Righelli op televisie komt.

Reageer