Dave Fleischer

Regisseur

Dave Fleischer is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Hurray for Betty Boop

1980 | Animatie

Verenigde Staten 1980. Animatie van Dave Fleischer.

Betty Boop wil de eerste vrouwelijke president van Amerika worden. Er is gebruik gemaakt van de originele filmpjes uit de jaren dertig, aangevuld met nieuw materiaal. De oude filmpjes werden ingekleurd en tot een rammelend geheel verwerkt. Het oude materiaal kreeg zelfs een nieuwe geluidsband met afgrijselijke muziek. Betty Boop kreeg een nieuwe stem (dus niet meer die van Mary Questel). Kortom een wanstaltig produkt waarin tal van tekenstijlen dwars door elkaar heen lopen. 'De moord op Betty Boop' zou een betere titel zijn.

Betty Boop Scandals of 1974

1973 | Animatie

Verenigde Staten 1973. Animatie van Dave Fleischer.

Compilatie van tien Betty Boop-filmpjes uit de periode 1928 tot 1934: MINNIE THE MOOCHER (`32), BETTY`S RISE TO FAME (`32), KOKO`S EARTH CONTROL (`28), STOOPNOCRACY (`33), BIMBO`S INITATION (`31), HA!HA!HA!(`34), BOILESK(`33),WHEN THE RED, RED ROBIN COMES BOB BOB BOBBIN` ALONG (`32), SWING YOU SINNERS (`30) en SNOW WHITE ('33). Erg leuk, maar iets te surrealistisch voor anderhalf uur. Met de stem van Mae Questal.

Hoppity Goes to Town

1941 | Animatie, Musical, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1941. Animatie van Dave Fleischer. Met o.a. Jack Mercer, Gwen Williams en Kenny Gardner.

Een aardige tekenfilm over de inwoners van een insektendorp en hun diverse problemen - zoals het leven in de mensenwereld, en de dreiging van de schurkachtige C. Bagley Beetle. Knap gemaakt, maar de verhaalwijze spreekt niet erg aan. De muziek van Frank Loesser en Hoagy Carmichael is niet om over naar huis te schrijven. Oorspronkelijk uitgebracht onder de titel MR. BUG GOES TO TOWN.

Gulliver's Travels

1939 | Familiefilm, Animatie, Fantasy

Verenigde Staten 1939. Familiefilm van Dave Fleischer.

Deze tekenfilm van Dave Fleischer, naar Swifts 'Gulliver's Travels', houdt zich aan de oppervlakte maar kent toch een paar sterke momenten. Zoals de eerste confrontatie tussen de net op het strand van Lilliput aangespoelde Gulliver en de piepkleine stadsomroeper Gabby. Irritant monter begeeft het ventje zich op weg om een nieuwe dag in te luiden met het liedje 'All's Well' als de slapende Gulliver hem de stuipen op het lijf jaagt.

Popeye the Sailor Meets Sinbad the Sailor

1936 | Animatie

Verenigde Staten 1936. Animatie van Dave Fleischer.

Een meesterwerk waarin niemand speelt. Let even op de achtergronden, die uit echt zand bestaan. Daar Fleischer een speciale techniek ontwikkelde suggereert de film een enorme diepte. De Popeyes van Fleischer zijn de beste.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dave Fleischer op televisie komt.

Reageer