Joel Diamond

Componist

Joel Diamond is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Milarepa

2006 | Drama, Biografie

Bhutan/India 2006. Drama van Khyentse Norbu. Met o.a. Gimyan Lodro, Jamyang Lodro, Orgyen Tobgyal en Kelsang Chukie Tethong.

Milarepa vertelt over het leven van Tibets grootste spirituele leraar. Regisseur Neten Chökling - die meewerkte aan Travellers and Magicians en meespeelde in The Cup - laat zien hoe Milarepa (1052-1135) zijn vader verliest en hoe zijn oom en tante vervolgens het familiefortuin afpakken. Uit woede neemt Milarepa zijn toevlucht tot zwarte magie, maar als hij merkt dat zijn acties voor dood en verderf zorgen, komt hij tot inzicht. En de kijker met hem; Milarepa is een stichtelijke, voortkabbelende film, waarin weinig aan de verbeelding wordt overgelaten.

The Believer

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Henry Bean. Met o.a. Ryan Gosling, Billy Zane, Theresa Russell, Summer Phoenix en Glenn Fitzgerald.

De joods-Amerikaanse Danny is de slimste leerling van de yeshiva, maar gruwt van de slachtofferrol die zijn volk volgens hem altijd aanneemt. Zozeer dat hij zich besluit te voegen bij een neonazigroep. Deze op feiten gebaseerde film won de juryprijs op het Sundance-festival, maar een bioscooprelease liet vervolgens op zich wachten; geen distributeur durfde z'n vingers aan het onderwerp te branden. The believer is dan ook een stuk complexer dan een neonazifilm als American history X - het blijft gissen naar de precieze motieven van Danny's zelfhaat. Maar er is veel stof tot nadenken en hoofdrolspeler Gosling levert een topprestatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joel Diamond op televisie komt.

Reageer