Sandy Andolong

Acteur

Sandy Andolong is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Oro plata mata

1983 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Drama

Filipijnen 1983. Oorlogsfilm van Peque Gallaga. Met o.a. Cherie Gil, Sandy Andolong, Liza Lorena, Joel Torre en Kuh Ledesma.

Een indrukwekkend, spectaculair epos waarin twee rijke Filippijnse families tijdens WOII vluchten voor de Japanners. Ze nemen hun intrek in een onderkomen in de jungle maar ze worden daar op een dag overvallen door rebellerende regeringstroepen. Er vallen een paar doden en de voedselvoorraden worden meegenomen. Gallaga schetst trefzeker de geleidelijke degeneratie van de twee aristocratische families die door het brutale oorlogsgeweld al hun zekerheden zien verdwijnen en reddeloos achterblijven. De geweldscènes zijn uiterst realistisch en zijn in sommige kopieën onder druk van de Filippijnse filmcensuur weggesneden. Het geheel blijft echter aangrijpend en meeslepend.

Batch '81

1983 | Drama, Avonturenfilm

Filipijnen 1983. Drama van Mike DeLeon. Met o.a. Mark Gil, Sandy Andolong, Ward Luarca, Noel Trinidad en Ricky Sandico.

Harde actiefilm gebaseerd op feiten over de wantoestanden bij het 'testen' van kandidaten die lid willen worden van studentengenootschappen in Manila. Twee vrienden die zich willen aansluiten bij Alpha Kappa Omega worden fysiek mishandeld en gruwelijk vernederd. Eerst willen ze opgeven, maar uiteindelijk houden ze toch vol en zullen ze op hun beurt nieuwe kandidaten aan wrede proeven onderwerpen. Goed gemaakt, thematisch interessant en uitermate boeiend.

Moral

1982 | Drama

Filipijnen 1982. Drama van Marilou Diaz-Abaya. Met o.a. Lorna Tolentin, Gina Alajar, Sandy Andolong, Anna Marin en Laurice Guillen.

Een goedbedoelde, maar melige en al met al vervelende melodramatische film over vier Filippijnse vrouwen met allerlei opgefokte problemen, gezien tegen de sociale onrust in het begin van de jaren tachtig. Niet slecht gemaakt en behoorlijk vertolkt, maar praatziek en gekunsteld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sandy Andolong op televisie komt.

Reageer