Marisa Porcel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Quièn puede matar a un niño?

1976 | Horror, Thriller

Spanje 1976. Horror van Nacisso Ibanez Serrador. Met o.a. Lewis Flander, Prunella Ransom, Antonio Iranzo, Miguel Narros en Maria Luisa Arias.

Een Brits toeristenpaar wijkt van een te drukke badplaats uit naar een eilandje, waar uitsluitend kinderen blijken te leven die hun ouders hebben afgeslacht. Hun eerste impuls tot zelfverdediging weten ze te onderdrukken, omdat ze het niet kunnen opbrengen kinderen te doden, maar de gealarmeerde politie gelooft hen niet en loopt m[KA2]et hen in de val. Deze suggestieve en beklemmende griezelfilm maakt uiteindelijk minder indruk dan mogelijk was geweest, omdat de kinderen gemotiveerd lijken door een mystieke bezetenheid en niet door een (gerechtvaardigde) revolte. Aan de proloog met journaalopnamen wordt in het scenario niet vastgehouden. Geboortenbeperking en abortus worden op één hoop gegooid met genocide.

Los Niños

1976 | Horror

Spanje 1976. Horror van Narciso Ibáñez Serrador. Met o.a. Lewis Fiander, Prunella Ransom, Antonio Iranzo, Marisa Porcel en Miguel Narros.

Een jong echtpaar arriveert op een afgelegen eiland en komt alras tot de ontdekking dat de kinderen er de macht hebben overgenomen en alle volwassenen hebben gedood. De film leunt nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD, maar is stukken beter dan de gemiddelde Spaanse horrorfilm. Ook bekend als QUIEN PUEDE MATAR A UN NINO?, ISLAND OF THE DAMNED en WHO CAN KILL A CHILD?

El Erotismo y la informática

1975 | Komedie, Erotiek

Spanje 1975. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alberto de Mendoza, Agata Lys, Emilio Laguna en Marisa Porcel.

Een manager programmeert zijn erotische leven op een computer. Onuitstaanbaar knoeiwerk, tevens het plagiaat van een voorgaande Spaanse film: ESTUDIO AMUEBLADO 2P.

Ana y los lobos

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Fernando Fernán Gómez, José María Prada, José Vivo en Rafaela Aparicio.

Een Amerikaans kindermeisje bij een Spaanse familie ontdekt de geheimen van de diverse gezinsleden en speelt daarin uit nieuwsgierigheid en meegevoel mee tot de oude matriarche haar macht ondermijnd ziet en de zonen tegen het meisje verenigt. Een knappe film van Saura, die eerst met de geamuseerde blik van de buitenstaander meekijkt, mèt haar tot een zeker gefascineerd begrip komt, waarna de keerzijde des te wreder overkomt. Een geraffineerde allegorie van het Spanje van Franco met de repressie van leger, kerk en moraal. Het scenario is Rafael Azcona en regisseur Saura. Het camerawerk is van Luis Cuadrado. Eastmancolor, Mono.