Sten Hedman

Acteur

Sten Hedman is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Den Attonde dagen

1979 | Komedie, Horror

Zweden 1979. Komedie van Anders Grönros. Met o.a. Susanna Ràdö, Benny Feher, Sten Hedman, Mimmo Wȧhlander en Bo-Patrik Gusterman.

Een twaalfjarige eilandbewoonster heeft uitgezien naar de jaarlijkse vakantie van een jonger vriendje dat bij haar gescheiden vader komt logeren, maar kan haar kalverliefde niet anders uiten dan met pesterij en heerszucht. Pas wanneer het verblijf een dag verlengd moet worden komt de verstandhouding in orde. Een van die opmerkelijk geobserveerde en spontane films over kinderen, waarop Zweden het patent lijken te hebben. De 25- jarige debutant kon rekenen op de supervisie van veteraan-collega Olle Hellblom en prachtige fotografie van Jörgen Persson, maar de kwaliteiten van scenario en spelregie zijn volledig eigen verdienste.

Uppdraget

1977 | Thriller, Drama

Zweden 1977. Thriller van Mats Arehn. Met o.a. Thomas Hellberg, Christopher Plummer, Fernando Rey, Carolyn Seymour en Per Oscarsson.

Een wereldvreemde Zweedse diplomaat wordt overgeplaatst naar een Latijnsamerikaans land, waar hij de aanvankelijk niet-begrijpende pion wordt tussen politieke opponenten, die hij nader tot elkaar moet brengen. Zelfs zijn opdrachtgevers zijn van zijn mislukking uitgegaan en hebben hem alleen om zijn vervangbaarheid uitgekozen. Deze politieke thriller, naar een roman van Per Wahlöö, geeft suggestief de verwarring en dreiging weer: de held weet de elkaar bloedig bestrijdende partijen nauwelijks te identificeren en uit elkaar te houden. Die onbestemdheid keert zich echter uiteindelijk tegen de film zelf, waardoor alle spanning resulteert in een onbevredigend open einde. Goed, venijnig-ironisch spel van de internationale rolbezetting.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sten Hedman op televisie komt.

Reageer