Lilyan Tashman: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Frankie and Johnny

1936 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1936. Musical van Chester Erskine. Met o.a. Helen Morgan, Chester Morris, Lilyan Tashman, Florence Reed en Walter Kingsford.

Een droevig stemmende, slechte en goedkope verfilming van een muzikaal kostuumdrama, dat gebaseerd is op de aloude driehoeksverhouding. Zelfs de grote Morgan is onherkenbaar. Gemaakt in 1934.

Riptide

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Edmund Goulding. Met o.a. Norma Shearer, Herbert Marshall, Robert Montgomery, Lilyan Tashman en Mrs. Patrick Campbell.

Een dwaas maar onderhoudend verhaal van de levendige Shearer die een stijve Engelse Lord (Marshall) trouwt en betrokken raakt in een schandaal met Montgomery. Mis de beginscène niet waarin de sterren gekleed zijn als reusachtige insekten voor een gekostumeerd bal.

Too Much Harmony

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Edward Sutherland en A. Edward Sutherland. Met o.a. Bing Crosby, Jack Oakie, Grace Bradley, Judith Allen en Lilyan Tashman.

Een plezierige hoewel gecompliceerde musical over de produktie van een musical met goede liedjes waaronder 'Thanks' en 'The Day You Came Along'.

Scarlet Dawn

1932 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten 1932. Drama van William Dieterle. Met o.a. Nancy Carroll, Lilyan Tashman, Guy Kibbee, Sheila Terry en Frank Reicher.

De Russische revolutie als exotisch drama, met Fairbanks als wellustige officier. Veel regievondsten van Dieterle, die nooit als zodanig opvallen. Suggestieve beelden van Ernst Haller. Naar Mary McCall, Jr's novelle Revolt. Een breed uitgesponnen verslag van de gebeurtenissen in 1917, met een orgie die je zal heugen! Scenario van Niven Busch en Erwin Gelsey.

One Heavenly Night

1931 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1931. Romantiek van George Fitzmaurice. Met o.a. Evelyn Laye, John Boles, Leon Errol, Hugh Cameron en Lilyan Tashman.

Een operette-achtige film met suikerzoete ingrediënten waar je van moet houden.

Murder by the Clock

1931 | Mysterie

Verenigde Staten 1931. Mysterie van Edward Sloman. Met o.a. William 'Stage' Boyd, Lilyan Tashman, Irving Pichel, Regis Toomey en Blanche Frederici.

Deze griezelige en rammelende detective is opgezet als een horrorfilm en het spel is daar ook naar. De ingewikkelde plot gaat onder meer over een vrouw op leeftijd die een hoorn in haar grafkelder installeert voor het geval ze levend mocht worden begraven; dan zijn er nog een mysterieus reïncarnatiemedicijn en de zeverende halvegare Pichel. De film heeft genoeg sfeertekening, maar veel zin heeft het allemaal niet.

Girls About Town

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van George Cukor. Met o.a. Kay Francis, Joel McCrea, Lilyan Tashman, Eugene Pallette en Alan Dinehart.

De film is precies wat je van zo`n titel mag verwachten. Tashman (die drie jaar later is gestorven) als Marie Bailey is verrukkelijk om te zien in waarschijnlijk haar beste filmrol en de kostuums van Trevor Banton dragen veel bij aan het kijkplezier. Francis als Wanda Howard is gewaagd. Een van de betere films van Cukor uit zijn beginperiode. Het scenario is van Raymond Griffith (die assistent-producent was) en Brian Marlow naar een verhaal van Zoe Akins. Het camerawerk is van Ernest Haller. Er zijn versies in omloop, die ruim een kwartier korter zijn. Mono.

The Cat Creeps

1930 | Horror

Verenigde Staten 1930. Horror van Met o.a. Helen Twelvetrees, Raymond Hackett, Lilyan Tashman, Jean Hersholt en Neal Hamilton.

Nieuwe versie van de befaamde zwijgende film THE CAT AND THE CANARY, nu voor het eerst met geluid. Lichamen verdwijnen en alles beweegt aan het oude huis, waarin een gezelschap vertoeft. Er werden nog diverse andere verfilmigen gemaakt.

Puttin' on the Ritz

1930 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1930. Muziek van Edward H. Sloman en Edward Sloman. Met o.a. Harry Richman, Joan Bennett, James Gleason, Aileen Pringle en Lilyan Tashman.

Dodelijk muzikaal drama over de wederwaardigheden van de egocentrische vaudeville-artiest Richman, die op het scherm totaal niet tot zijn recht komt. De songs van Irving Berlin, zoals 'With You', 'Alice in Wonderland' en de titelsong maken nog iets goed. De muzikale slotscène was oorspronkelijk in tweekleurig Technicolor.

The Trial of Mary Dugan

1929 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1929. Drama van Bayard Veillier. Met o.a. Norma Shearer, Raymond Hackett, H.B. Warner, Lewis Stone en Lilyan Tashman.

MGM's eerste sprekende hoofdfilm met directeur Thalbergs echtgenote Shearer in de titelrol. Schrijver en regisseur Veiller maakte het scenario met Becky Gardiner. Hackett had zijn rol van verdediger en broer van Dugan al meermalen in het theater neergezet en maakte er ook op het witte doek iets goeds van. Toch bleek het een groter theater- dan filmsucces te zijn, waar ook de herverfilming in 1940 geen verandering in bracht.

The Marriage Playground

1929 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Mary Brian, Fredric March, Lilyan Tashman, Huntley Gordon en Kay Francis.

Een Amerikaanse reiziger in Itali[KA3]e raakt met een groep kinderen bevriend, van wie de ouders weer met elkaar zijn getrouwd en weinig aandacht voor het kroost tonen. De oudste dochter (Mary) heeft nu de moederrol en wordt verliefd op de Amerikaan, die al ergens een verloofde heeft zitten. Een sympathieke film met mooie rollen van Brian en March. Ook een goede combinatie van komedie en drama.

New York Nights

1929 | Misdaad, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1929. Misdaad van Lewis Milestone. Met o.a. Constance Talmadge, Gilbert Roland, John Wray, Lilyan Tashman en Roscoe Karns.

Koormeisje Talmadge verlaat haar man Roland, een liedjesschrijver. Als Roland in de val gelopen is en betrapt wordt bij een rendez-vous, gaat zij samenwonen met gangster Wray. Een vroege gesproken film, eigenlijk alleen maar interessant vanwege de decors van William Cameron Menzies. Talmadge heeft de overgang naar de geluidsfilm niet kunnen maken - we horen hier waarom. In de feestscène is Jean Harlow overduidelijk aanwezig.

Bulldog Drummond

1929 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1929. Mysterie van Richard Jones en F. Richard Jones. Met o.a. Ronald Colman, Joan Bennett, Lilyan Tashman, Montagu Love en Lawrence Grant.

Colman is een genot om naar te kijken (in zijn eerste geluidsfilm). Hij speelt de verveelde Britse ex-legerofficier die hulp biedt aan een rijke Amerikaanse (Bennett) wiens oom door een sadistische dokter gevangen wordt gehouden in een inrichting. Het goed verzorgde script van Sidney Howard, de stijlvolle fotografie van Gregg Toland en George Barnes, en de met een Oscar bekroonde decors van William Cameron Menzies dragen ertoe bij dat deze film een eersteklas en geraffineerde stoeipartij is geworden.

Take Me Home

1928 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1928. Drama van Marshall Neilan. Met o.a. Bebe Daniels, Neil Hamilton, Joe E. Brown en Lilyan Tashman.

Een komedie 'achter de schermen' bij een grote show, waarin een koor meisjes en de ster elkaars rivalen zijn. Een goed gespeelde Paramount film.

So This Is Paris

1926 | Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1926. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Monte Blue, Patsy Ruth Miller, Lilyan Tashman, Andre Berenger en Myrna Loy.

Een luchtige, zwijgende Lubitschfilm; een subtiele en romantische komedie over de dansers Tashman en Berenger, die flirten met dr. Blue en zijn vrouw Miller. Onderhoudend, vlot en grappig.

Pretty Ladies

1925 | Musical

Verenigde Staten 1925. Musical van Monta Bell. Met o.a. Zasu Pitts, Tom Moore, Ann Pennington, Lilyan Tashman en Bernard Randall.

Verhaal van Adele Rogers St. John over de Ziegfeld Follies en de meisjes die daar optraden. Joan Crawford in haar debuut als [KA1]e[KA1]en van die meisjes, maar Pitts staat centraal als het meisje dat door iedereen gewaardeerd wordt, maar waar niemand van houdt. In haar fantasiewereld komt de `Dream Lover` (Nagel) voor. Schouwspel dat het aanzien waard is met af en toe kleurenopnamen.

Winner Take All

1924 | Western, Drama

Verenigde Staten 1924. Western van W.S. Van Dyke. Met o.a. Buck Jones, Peggy Shaw, Edward Hearn, Lilyan Tashman en William N. Bailey.

Cowboy Jones wordt ontslagen wegens vechtpartijen en direct daarop door Deeley onder contract genomen om in het oosten te gaan boksen. Zodra Jones door heeft dat het er niet eerlijk aan toe gaat, vertrekt hij weer naar het westen, maar Deeley doet hem daarna het voorstel nog eenmaal in de boksring te verschijnen voor een gevecht voor alles of niets. Jones wint zowel de geldprijs als het meisje. Ewart Adamson bewerkte het boek van Larry Evans.