Ernesto Massi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

La Seconda Notte

1986 | Romantiek

Italië 1986. Romantiek van Nino Bizzarri. Met o.a. Maurice Garrel, Margherita Buy, Kara Donati, Katia Rupe en Luigi Mezzanotte.

Een trage film waarin de hoofdpersoon via onduidelijke details en lang uitgesponnen herinneringen van scène naar scène gaat. Garrel speelt Fabris, een beschaafde oude heer die zijn jaarlijkse vakantie in een luxe kuuroord doorbrengt en in het geheim briefjes aan de jongste gast van het hotel begint te schrijven. De oude man laat het daarbij en het meisje neemt genoegen met de jonge receptionist. Een slome film met een verhaal waar niemand wakker bij zal blijven.