Lee Strasberg (1901-1982): cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Skokie

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Herbert Wise. Met o.a. Danny Kaye, John Rubinstein, Carl Reiner, Kim Hunter en Eli Wallach.

Sterke dramatisering van Ernest Kinoy waarin wordt getoond hoe inwoners van Skokie, Illinois, in 1977 in een bittere controverse terechtkwamen toen ze probeerden optochten van neo- nazi's te voorkomen. Kaye geeft in zijn tv-filmdebuut een hartverscheurende uitbeelding ten beste van een vroegere concentratiekampgevangene.

Going in Style

1979 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1979. Thriller van Martin Brest. Met o.a. George Burns, Art Carney, Lee Strasberg, Charles Hallahan en Pamela Payton-Wright.

Drie gepensioneerden in Queens krijgen meer dan de bedoeling was, wanneer ze een bank in Manhattan beroven om hun verveling te verdrijven. Een onverwacht juweeltje van een achtentwintigjarige filmmaker met voorspelbare grappen maar een onvoorspelbaar verloop. Burns blinkt uit in de overigens geweldige groep acteurs.

Boardwalk

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Stephen Verona. Met o.a. Ruth Gordon, Lee Strasberg, Janet Leigh, Joe Silver en Eli Mintz.

Een schrijnende kijk op een ouder echtpaar dat probeert te overleven in een buurt die in verval raakt, maar de film zakt tegen het eind af naar het niveau van DEATH WISH. Goede rollen, inclusief Leigh als de plichtsgetrouwe dochter.

...And Justice for All

1979 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1979. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg en Jeffrey Tambor.

De jonge, idealistische advocaat Pacino krijgt het regelmatig aan de stok met de conservatieve rechter Forsythe, die in de verdachten steeds het uitschot ziet van de maatschappij. Tot de rechter zelf op het beklaagdenbankje komt wegens verkrachting van een jong meisje. Forsythe raakt in paniek en vraagt Pacino hem te verdedigen. Aanvankelijk weigert hij, maar dan bedenkt hij zich en stelt zijn voorwaarden. Bedoeld als een satire op de corruptie binnen het Amerikaanse rechtssysteem ontspoort de film echter tot een chaotisch, hysterisch, en sentimenteel gerechtsdrama. Uitstekende prestaties van Pacino en Forsythe redden de film van de ondergang, wat zeker niet te danken is aan het slordige scenario van Valerie Curtin en Barry Levinson. Verzorgde fotografie van Frank Holgate.

The Last Tenant

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jud Taylor. Met o.a. Lee Strasberg, Christine Lehti, Danny Aiello, Julie Bovasso en Jeffrey DeMunn.

Een vrijgezel van middelbare leeftijd gaat toch nog trouwen. Zijn familie heeft echter juist besloten dat hij voor zijn oude vader moet zorgen. George Rubino kreeg een Emmy voor zijn originele tv-stuk, met een fraaie bezetting van LoBianco en Strasberg.

The Cassandra Crossing

1976 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1976. Thriller van George P. Cosmatos. Met o.a. Sophia Loren, Burt Lancaster, Ava Gardner, Richard Harris en Martin Sheen.

Onderhoudende rampenfilm over een sneltrein met honderd passagiers aan boord en een door pestbacillen geïnfecteerde terrorist die de hele trein dreigt te besmetten. De autoriteiten staan voor een dilemma: als de trein aankomt op zijn bestemming dreigt er een epidemie die de bevolking kan decimeren, de trein kan ook 'verongelukken' en dan is het aantal slachtoffers beperkt. Nu eens een in Europa gemaakte rampenfilm, uiteraard met de voor het genre gebruikelijke wagonladingen sterren. Daaronder ook Lee Strasberg, beroemd method-acting docent van The Actors Studio, wat aan het spel in de film overigens niet te zien is.

The Godfather: Part II

1974 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Francis Ford Coppola. Met o.a. Al Pacino, Robert De Niro, Diane Keaton, Robert Duvall en Talia Shire.

Dit tweede deel van Coppola's epische portret van de duistere zijde van de Amerikaanse Droom is een van de zeer zeldzame voorbeelden van een vervolg dat minstens even sterk is als het origineel. Coppola splitste het verhaal op in twee verhaallijnen. In de ene zien we hoe Michael (Pacino) - de nieuwe Godfather - steeds cynischer, ongevoeliger, en gewelddadiger wordt. In een parallelle montage volgen we Michaels vader Vito (ijzingwekkend gespeeld door De Niro), die aan het begin van de twintigste eeuw probeert zijn van Sicilië naar Amerika geëmigreerde familie te onderhouden.