Klaus Lemke is regisseur, acteur, scenarist, producer en componist.
Er zijn 19 films gevonden.

Schmutziger Süden

2010 |

Duitsland 2010. Klaus Lemke.

Finale

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Saralisa Volm, Anneke Schwabe en Timo Jacobs.

Tijdens het WK voetbal in 2006 probeert de 21-jarige escortgirl Saralisa haar gestrande huwelijk te verwerken. Dan raakt ze verstrikt in een relatie met een oudere actrice.

Träum weiter, Julia

2004 | Romantiek

Duitsland 2004. Romantiek van Klaus Lemke. Met o.a. Tim Jacobs, Julia Spitzner, Nina Schwabe, Maike Thomsen en Scorpion Appel.

Timo (Jacobs) jaagt tijdens de zomer van 2004 in Hamburg alle meisjes na, al is het maar voor kort, en soms zijn het er wel twee op een dag. Dan ziet hij Julia (Spitzner). Hij wil haar veroveren en zij probeert hem te prikkelen door te doen alsof er een rivaal is voor wie ze een peperdure bruidsjurk moet laten aanmeten. Nina (Schwabe), de coupeuse, wordt ook verliefd op Timo. Timo is bereid op zijn beurt alles te doen, wat zij hem vragen. Nina en Julia besluiten de cake te delen: Julia trouwt met Timo - de ceremonie duurt drie minuten - en Nina mag hem hebben. Het scenario van de 64-jarige regisseur Lemke lijkt op de nostalgie van Erich Rohmer. De jonge vrouwen zijn bevallig en aantrekkelijk om te zien, maar er zit nauwelijks tempo en verhaal in deze rolprent.

Drei Minuten Heroes

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Claudia Grimm, Timo Jacobs, Miles Terheggen en Zsa-Zsa Anwar.

Een aantal portretjes van jongeren rondom de Herbertstrasse (de Hamburgse straat met de vitrines, die min of meer door een soort schutting is afgesloten van de rest van de buurt). Het zijn bikers, woekeraars, drugsdealers, verslaafden, autokrakers, groupies, tippelaarsters, kunstschilders, passanten en een meisjesbende die Sankt Pauli onveilig maken. Zij komen allemaal ongeveer vijf minuten aan het woord. Deejay Miles volgen we door de hele film. Hij componeert hiphop, maar bereikt niks door zijn verslaving. We volgen ook Timo, die vruchteloos probeert de harten van jonge meisje sneller te laten kloppen. Coco valt op Timo en Zsa-Zsa is de vriendin van Miles. Regisseur Lemke, die inmiddels de zestig is gepasseerd en het scenario schreef, herhaalt op een andere wijze wat hij 22 jaar geleden met ROCKER ook al deed: Hamburgs zelfkant vastleggen op de gevoelige laag met leken in een compositie die het verhaal vormt. Jaren later voor kenners en vorsers misschien interessant, maar nu tamelijk saai en je moet echt gemotiveerd zijn, wil je gaan kijken. Bovendien moet je de Hamburgse slang begrijpen.

Last Minute Jamaika

2002 | Komedie, Muziek

Duitsland 2002. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Annika Herr, Claudia Grimm, Michael N. Williams, Garnett Gordon en Clifton James.

Annika (Herr) en Eva (Grimm) uit M[KA3]unchen zijn allebei twintig en beiden verliefd op dezelfde man, hun baas. Om te voorkomen dat de een de ander te vlug af zal zijn, gaan ze samen naar Jama[KA3]ica om de vakantie door te brengen. Ze hebben het er snel bekeken, maar als ze terug willen blijkt dat ze gewoon de vakantie moeten uitzitten voordat ze weer in het vliegtuig kunnen stappen. Dan maar een avontuurtje aan het strand met de vakantieliefhebbers, maar ze hebben de pech Tyson jr. (James) te ontmoeten, die niet met een meisje kan gaan zonder dat hij verliefd op haar is. Aan het eind van het liedje zegt hij op allebei evenzeer verliefd te zijn, maar dan hebben Annika en Eva hun strijdbijl wat de liefde bereft allang begraven en zijn ze goede vriendinnen geworden. Het magere, voorspelbare scenario is van regisseur Lemke. Herr en Grimm zijn best leuk en doen hun best, maar de film is zo onbenullig. Het camerawerk is van Rüdiger Meichsner.

Die Ratte

1993 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1993. Familiefilm van Klaus Lemke. Met o.a. Thomas Kretschmann, Marco Heinz, Andrea Heuer, Ernie Reinhardt en Myriam Zscharge.

Schurk Sven heeft een zodanig voorkomen, dat men hem alle leugens en bedrog vergeeft. Zijn broertje bewondert hem hartstochtelijk, maar hij wordt op schaamteloze wijze door hem uitgebuit. Regisseur Lemke gunt ons een weinig overtuigende blik op het milieu van de achterbuurten van Hamburg. De verhouding tussen de twee broers wordt tamelijk overtuigend getoond, maar door de constante krachtpatserij en de eindeloze mannelijkheidsrituelen werkt de film al gauw behoorlijk op de zenuwen.

Bibos Männer

1986 | Komedie, Romantiek, Actiefilm

Duitsland 1986. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Tanja Moravsky, Nikolas Vogel, Dominic Raacke, Andy Kistner en Emel Wahl.

Het zeventienjarige provinciaaltje Bibo wil de grote stad veroveren. Brutaal en weerspannig als zij is, komt zij steeds weer in de problemen, vooral met Micha die net zo'n karakter heeft als zij. Na veel gedoe volgt er voor hen toch een happy end. Middelmatige filmkomedie, gericht op het jeugdige bioscooppubliek.

Der Kleine

1983 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1983. Misdaad van Klaus Lemke. Met o.a. Arthur Radwan, Micha Lampert, Ingrid Angerer, Isolde Jank en Krjistian Markoc.

Een kleine jongen gaat op zoek naar zijn grotere broer, die zich in de grote stad bezighoudt met misdaad en vrouwen. Een typische Lemke-film met een lach en een traan.

Die Weltmeister

1981 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1981. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Wolfgang Fierek, Isabell Geissler, Esther Hess, Kurt Raab en Friedrich Steinhauer.

Een deurwaarder die te weinig geld binnen brengt, wordt naar Berlijn gestuurd om daar verder te leren. Hij ontmoet er twee punkmeisjes, een lijk en een koffer vol geld. In deze routinematig in elkaar gezette, zwakke komedie van de Lemke-groep heeft Kretschmer deze keer slechts een bijrol. Ook bekend als WIE DIE WELTMEISTER.

Flitterwochen

1980 | Komedie

Duitsland 1980. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Cleo Kretschmer, Wolfgang Fierek, Anton Zeidler, Dolly Dollar en Michael Cromer.

Bruidspaar gaat voor de wittebroodsweken naar Rio de Janeiro, maar krijgt al gauw ruzie. Iets soortgelijks overkwam filmer Lemke zelf op weg met zijn jonge bruid naar Haïti, en dat leverde de stof voor deze speelse film.

Ein Komischer Heiliger

1979 |

Duitsland 1979. Klaus Lemke. Met o.a. Ingeborg Maria 'Cleo' Kretschmer, Wolfgang Fierek, Arno Matthes, Peter Emmer en Luitpold Roever.

Een jongeman voelt zich geroepen, evenals destijds Jonas in het zondige Babylon, de stad München op te wekken tot bekering. De missionaris komt tenslotte tot inzicht als een barmeisje hem ontvoert.

Arabische Nächte

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Cleo Kretschmer, Wolfgang Fierek, Michael Lampert, Dolly Dollar en Horatius Häberle.

Een niet geheel geslaagd melodramaatje over een benzinepomphoudster die zich steeds door haar vriend laat bedriegen, maar hem tenslotte laat weten dat zij de voorkeur geeft aan een Arabische oliesjeik. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Rüdiger Meichsner.

Amore

1978 | Romantiek, Drama, Actiefilm

Duitsland 1978. Romantiek van Klaus Lemke. Met o.a. Ingeborg Maria Kretschmer, Pietro Giardini, Peter Kienberger, Wolfgang Fiereck en Brigitte Platzer.

Muurbloempje Maria (Kretschmer), de dochter van de kleine groente- en fruithandelaar, ontmoet op de groenteveiling van M[KA3]unchen Pietro (Giardini), de zoon van een grote importeur van groenten en fruit uit Italië. Pietro is een echte rokkenjager en maakt tenslotte de stijve Maria het hof. Ze ontpopt zich tot een begeerlijke vrouw, die te laat in de gaten krijgt dat Pietro het met haar vriendin aanlegt. Ze besluit de Casanova een lesje te leren. Leuk gespeeld, vlot gedaan en ook dertig jaar later nog onderhoudend, zij het een beetje gedateerd. Het scenario is van regisseur Lemke. Het camerawerk is van Rüdiger Meichsner.

Rocker

1972 | Drama, Muziek, Actiefilm

Duitsland 1972. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Hans-Jürgen Modschiedler, Gerd Kruskopf, Michael-Thomas Krannich, Paul Lys en Marianne Mim.

Luis in de pels van de Duitse cinema Lemke realiseerde met amateurs en op locatie deze ongezouten tv-film over het Hamburgse motorbendemilieu. Waarin de veertienjarige Mark (Modschiedler) via broerlief het leven opsnuift tussen de rockers, pooiers en hoeren van Sankt Pauli. Een pracht van een milieuschets annex tijdsbeeld, gedraaid voor een grijpstuiver. Veel dialogen zijn tot 'Kult' gepromoveerd. 'So wie du aussiehst,' zegt de niksnuttende oudere broer droog tegen een meisje in de trein, 'haste bestimmt schon mal gebumst.'

Liebe, so schön wie Liebe

1972 | Drama, Komedie

Duitsland 1972. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Sylvie Winter, Rolf Zacher, Marquard Bohm, Dietrick Kerky en Isolde Nist.

Deze film gaat over de subcultuur in de eindjaren 1960 in de hippe wijk Schwabing in M[KA3]unchen, waar de universiteit gevestigd is. Rolf (Zacher) en zijn maat Dietrich (Kerky) zijn nietsnutten, die hun tijd verlummelen. Als ze geld nodig hebben, proberen ze met trucjes en kleine oplichterijtjes mensen te vernaggelen. Ze pakken loslopende honden op en verkopen ze, of innen kijkgeld van zwartkijkers door zich uit te geven als opsporingsambtenaren. Als ze een flatgebouw afschuimen, ontmoeten ze Sylvie (Winter), Isolde (Nist) en Renate (Zimmermann) die met hun drietjes in een appartement wonen. De meiden hebben onmiddellijk door wat voor vlees ze in de kuip hebben, maar zij zijn even grote luiwammesen als het duo. Ze merken dat ze elkaar goed liggen. Rolf, die op Sylvie valt, vertelt dat hij van plan is om binnenkort naar Zuid-Amerika te gaan en daarom geen woning meer heeft. Hij mag met Dietrich bij hen intrekken en het vijftal geniet van het nietsdoen. Omdat dit niet zo kan doorgaan, besluiten ze een rondtrekkend minicircus op te richten. Ze kennen een excentrieke bioloog, Marquard (Bohm), die bereid is zijn collectie dieren aan hen uit te lenen. In een vervallen boerderij geven ze hun eerste voorstelling. Het aardige spel van de jonge rolverdeling is gedaan met geïmproviseerde dialogen. Van deze jonge achtenzestigers is Zacher het bekendst geworden; hij heeft carrière gemaakt in de Duitse film en werd op de tv een bekend gezicht. Het scenario is van regisseur Lemke. Het sfeervolle camerawerk is van Bernd Fiedler. In Duitsland een cultfilm en interessant voor degenen die het meemaakten of in dat tijdperk jong waren.

Ein Grosser grau-blauer Vogel

1969 | Avonturenfilm

Italië/Duitsland 1969. Avonturenfilm van Thomas Schamoni. Met o.a. Klaus Lemke, Sylvie Winter, Umberto Orsini, Walter Ladengast en Rolf Becker.

Dichter ontmoet rondzwervende geleerde die slechts een deel van een wereldbeheersingsformule kent, vervat in enkele dichtregels. De dichter gaat op zoek naar de andere geleerden die de aanvullende stukjes van de formule kennen. Een aardig gegeven dat met een omhaal van pretenties bijna doodgedrukt wordt.

Negresco - Eine tödliche Affäre

1968 | Thriller

Duitsland 1968. Thriller van Klaus Lemke. Met o.a. Ira von Fürstenberg, Gérard Blain, Paul Hubschmid, Serge Marquand en Christa Linder.

Een pop art-achtige film met hetzelfde thema als BLOW-UP van Antonioni over een fotograaf die op een foto een verdacht gezicht ontdekt en er achteraan gaat, met vreselijke gevolgen. Nou ja.

48 Stunden bis Acapulco

1967 | Thriller, Erotiek, Komedie

Duitsland 1967. Thriller van Klaus Lemke. Met o.a. Christiane Krüger, Dieter Geissler, Rod Carter, Monika Zinnenberg en Ilse Pagé.

Een man kan hogerop komen, als hij maar luistert naar de vrouw van wie hij houdt, maar dat zou hem zijn vrijheid kunnen kosten. Een eigenwijze debuutfilm over seks en misdaad verpakt als een kluchtige thriller. Debuut van Lemke.

Der Brief

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Vlado Kristl. Met o.a. Vlado Kristl, Eva Hofmeister, Peter Berling, Klaus Lemke en Hans Posegga.

Een man vindt een brief, besluit hem zelf af te geven, moet hiervoor de hele wereld afreizen, totdat de brief bezorgd is, waarna blijkt dat hij zijn eigen doodvonnis heeft bezorgd. Een ongebruikelijke, aardige behandeling van een oud thema met eigenaardig camerawerk.