Carl Wilson

Acteur

Carl Wilson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Endless Harmony: The Beach Boys Story

1998 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Alan Boyd. Met o.a. Brian Wilson, Carl Wilson, Dennis Wilson, Mike Love en Alan Jardine.

Reeds als kind zongen de broers Brian, Carl en Dennis Wilson samen op feestjes. Hun vader, Murry, zat zelf in de music- business en stond dan ook niet in de weg toen ze een muziekcarrière voor zich zagen. Beïnvloed door The Everly Brothers en The Four Freshmen vormden ze in 1961, samen met Mike Love en Al Jardine, de band The Beach Boys. Hun levenslustige, zonnige sound zorgde ervoor dat schijven als 'Surfin'', 'Surfin' Safari' en 'Surfin' USA' binnen de kortste tijd de wereld veroverden. De ene topper volgde op de andere. Ze werden het prototype van de nieuwe generatie Amerikanen. In 1964 verliet Brian de groep om achter de schermen te werken. Hij werd eerst vervangen door Glen Campbell, maar toen die een solo- carrière ambiëerde, kwamen Bruce Johnston en Helen Kaye in zijn plaats. Brian, die aan de drugs zat, liet de groep nieuwe wegen inslagen. Onder invloed van het succes van The Beatles besloten ook The Beach Boys de psychedelische toer op te gaan. Ze legden hun 'clean cut'-imago af en kregen een ruigere presence. Beelden van optredens worden afgewisseld met interviews, waarin vanzelfsprekend ook de zakelijke moeilijkheden met hun vader ter sprake komen, evenals de dood van Dennis tijdens het surfen in 1983 en het overlijden van Carl in 1998. Vooral de fans van The Beach Boys zullen plezier beleven aan deze documentaire. Regisseur Boyd stond tevens in voor het scenario en de montage. Fotografie is van Glen Taylor, David Felsher en Greg Gricus. Dolby Stereo.

Disco 9000

1977 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1977. Muziek van D'Urville Martin. Met o.a. John Poole, Jennie Bell, Harold Nicholas, Nicholas Lewis en Carl Wilson.

Ondermaatse discofilm met Poole als de eigenaar van een sjieke discoclub die wordt bedreigd door de baas van een platenmaatschappij. De man wil dat Poole zijn platen draait en deinst niet terug voor geweld om zijn doel te bereiken. Het slaat allemaal nergens op en de lawaaierige disco-soundtrack van ene Johnnie Taylor zal de liefhebbers van dat soort muziek ook niet bepaald in vervoering brengen. Ook bekend als BLACK DISCO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Wilson op televisie komt.

Reageer