Derek Farr

1981 Acteur

Derek Farr (1981) is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

The Projected Man

1966 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Sciencefiction van Ian Curteis en Bryant Halliday. Met o.a. Mary Peach, Norman Wooland, Ronald Allen, Derek Farr en Tracey Crisp.

Dr Halliday is de uitvinder van een laser-apparaat dat voorwerpen door de ruimte kan verplaatsen. Hij had minder geluk met levende wezens tot Dr Peach zich in zijn team voegt. Het is al te laat, want de opdrachtgevers laten het project varen om het vervolgense op slinkse wijze in te zetten voor militaire doeleinden.

Attempt to Kill

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Royston Morley. Met o.a. Derek Farr, Tony Wright, Richard Pearson en Freda Jackson.

Milde Edgar Wallace-aflevering gered door een prima bezetting, in een voorspelbaar Scotland Yard-achtervolginsverhaal.

The Vicious Circle

1959 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Gerald Thomas. Met o.a. John Mills, Derek Farr, Roland Culver en Wilfrid Hyde-White.

Goed gespeeld en zich in een vlot tempo voltrekkend verhaal over moord, waarbij een Londense arts betrokken is.

The Man in the Road

1957 |

Verenigd Koninkrijk 1957. Lance Comfort. Met o.a. Derek Farr, Ella Raines, Donald Wolfit en Karel Stepanek.

Ondanks sterke rollen een saai verhaal over communisten die trachten een geheime formule aan een wetenschapper te ontfutselen.

Town on Trial

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van John Guillermin. Met o.a. John Mills, Charles Coburn, Derek Farr, Barbara Bates en Alec McCowan.

Een onderzoek naar een moord in een Engels stadje waar je struikelt over mogelijke verdachten. Een ingehouden drama dat een goed gebruik maakt van de omgeving.

Value for Money

1955 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. John Gregson, Diana Dors, Derek Farr, Donald Pleasence en Cyril Smith.

Een grappige kleine klucht over een jongeman die niet alleen maar geld erft van zijn vader maar ook nog andere vrolijke zaken.

Front Page Story

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Gordon Parry. Met o.a. Jack Hawkins, Elizabeth Allan, Eva Bartok, Martin Miller en Derek Farr.

Het degelijke acteerwerk maakt nog iets van dit verhaal over de vele problemen waarmee een krantenredacteur wordt geconfronteerd: een echtscheiding die in de lucht hangt, een moord, verdwenen kinderen en opstandige medewerkers.

Bang You're Dead

1954 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Jack Warner, Veronica Hurst en Derek Farr.

Bijzondere studie over twee jongeren die betrokken raken bij een moord, wat vreemde effecten heeft op hun leven. USA-titel: GAME OF DANGER.

Eight O'Clock Walk

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Lance Comfort. Met o.a. Richard Attenborough, Cathy O'Donnell, Derek Farr en Ian Hunter.

Rechtszaaldrama, met goed tempo, dat erin slaagt spanning op te bouwen rond het moordproces. Goed spel van Attenborough.

Young Wives' Tale

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Henry Cass. Met o.a. Joan Greenwood, Nigel Patrick, Audrey Hepburn, Derek Farr en Athene Seyler.

Een spel - van - vergissingen over het naoorlogse huizentekort en allerlei misverstanden in onderlinge betrekkingen.

Reluctant Heroes

1951 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Jack Raymond. Met o.a. Brian Rix, Roanld Shirner, Derek Farr, Christine Norden en Larry Noble.

Episodische rampen en ongelukkige toevallen van Britse dienstplichtigen. Eenvoudige legerklucht die jarenlang populair was als toneelstuk (van Colin Morris) en als film. Debuutfilm van Rix, later vooral geassocieerd met Whitehall-kluchten.

Double Confession

1951 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Harry Reynolds. Met o.a. Derek Farr, Joan Hopkins en Peter Lorre.

Wat opwindende studie van menselijke natuur had kunnen zijn krijgt platvloerse behandeling in film over mensen, moord en chantage in een badplaats.

Double Confession

1950 |

1950. Ken Annakin. Met o.a. Joan Hopkins, Kathleen Harrison, William Hartnell, Derek Farr en Peter Lorre.

Wat opwindende studie van menselijke natuur had kunnen zijn krijgt platvloerse behandeling in film over mensen, moord en chantage in een badplaats.

Silent Dust

1949 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Nigel Patrick, Stephen Murrey, Beatrice Campbell, Sally Gray en Marie Lohr.

Dit is het theatrale, maar aardige verhaal van een blinde landbezitter, wiens plan om een monument ter nagedachtenis van zijn zoon, die een heldendood stierf in de oorlog, te onthullen gedwarsboomd wordt wanneer de zoon terugkeert en een lafaard, moordenaar en chanteur blijkt te zijn. De film is gebaseerd op het toneelstuk The Paragon van Roland en Michael Pertwee.

Noose

1948 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Edmond T. Greville. Met o.a. Carole Landis, Nigel Patrick, Stanley Holloway, John Slater en Joseph Calleia.

Joseph Calleia (Touch of evil) speelt een Londense gangster, die samen met zijn partner in crime (Nigel Patrick) niet terugdeinst voor moord om zijn gesmokkel doorgang te laten vinden. Gelukkig is daar journaliste Linda Medbury (Carole Landis), die flink gemotiveerd is om de misdaden aan het licht te brengen. Noose is een goedgemaakte misdaadfilm van Fransman Gréville, zelf ex-journalist, die in 1938 nota bene de Nederlandse documentaire Veertig afrondde. Landis pleegde vlak voor de première van Noose zelfmoord. (IdH/VPRO Gids)

Bond Street

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Gordon Parry. Met o.a. Jean Kent, Roland Young, Kathleen Harrison, Derek Farr en Hazel Court.

Vier menselijke drama's spelen zich af tegen de achtergrond van een bruiloft in hogere kringen. Niet erg overtuigend. Geschreven door Anatole de Grunwald, die de film ook produceerde.

Wanted for Murder

1946 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1946. Misdaad van Lawrence Huntington. Met o.a. Eric Portman, Dulcie Gray, Derek Farr, Roland Culver en Stanley Holloway.

Een interessant moordverhaal met effectief ingetoomd acteerwerk.

The Shop at Sly Corner

1946 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1946. Mysterie van George King. Met o.a. Oskar Homolka, Muriel Pavlow, Derek Farr en Kenneth Griffith.

Een van Duivelseiland ontsnapte man drijft een op het oog onschuldige antiekzaak. Wel, het is ook niets bijzonders.

Code Of Scotland Yard

1946 |

1946. George King. Met o.a. Derek Farr, Manning Whiley, Kenneth Griffith, Muriel Pavlow en Kathleen Harrison.

Een van Duivelseiland ontsnapte man drijft een op het oog onschuldige antiekzaak. Wel, het is ook niets bijzonders.

Quiet Wedding

1941 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1941. Komedie van Anthony Asquith. Met o.a. Margaret Lockwood en Derek Farr.

Gekke komedie over een huwelijksplechtigheid die in een ruzie eindigt. Veel gepraat, maar toch wel leuke scènes.

Freedom Radio

1941 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1941. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. Diana Wynyard, Clive Brook, Raymond Huntley, Joyce Howard en Derek Farr.

De echtgenoot van een nazi-actrice verzorgt in Wenen tijdens WO II geheime radio-uitzendingen met propaganda voor de geallieerden. Bescheiden produktie, ook bekend onder de titel A VOICE IN THE NIGHT.

Spellbound

1940 | Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1940. Fantasy van John Harlow. Met o.a. Derek Farr, Vera Lindsay, Frederick Leister, Hay Petrie en Diana King.

Een wanhopige jongeman wordt bijna krankzinnig wanneer zijn verloofde sterft en een spiritist haar opnieuw levend maakt. Naïeve verfilming van de roman The Necromancers van Robert Benson. Debuutfilm van Harlow, een gewezen music- hallvertolker, later schrijver-regisseur. Ook bekend als PASSING CLOUDS en THE SPELL OF AMY NUGENT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Derek Farr op televisie komt.

Reageer