Mary Nash: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Howards End

1992 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Japan 1992. Drama van James Ivory. Met o.a. Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave en Joseph Bennett.

Regisseur Ivory en producent Ismail Merchant creëerden een persoonlijk subgenre met succesvolle historische literatuurverfilmingen als A Room with a View en The Remains of the Day. In deze bewerking van E.M. Forsters roman uit 1910 erft bourgeois Margaret Schlegel (Thompson) een huis van een aristocratische dame, tegen de wens van de weduwnaar. Dankzij de bejubelde acteurs, de fraaie art direction en het efficiënte scenario van Ruth Prawer Jhabvala geeft Howards End een intelligent kijkje in de Britse klassenmaatschappij net voor de Eerste Wereldoorlog. Genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd.

Yolanda and the Thief

1945 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Fred Astaire, Lucille Bremer, Frank Morgan, Mildred Natwick en Mary Nash.

Met haar diploma op zak verlaat een rijke erfgename (Bremer) het klooster in het paradijselijke Zuidamerikaanse staatje Patria waar ze haar schooltijd heeft doorgebracht. Ze wordt warm onthaald door familie en vrienden, maar het duurt niet lang of ze wordt geconfronteerd met de moeilijkheden van het dagelijkse leven. Ze smeekt haar beschermengel om te verschijnen. Dit gebed wordt afgeluisterd door twee kruimeldieven (Astaire en Morgan) die van de situatie en vooral van de naïviteit van het meisje gebruik maken om haar te laten geloven dat haar bede is verhoord. Vermakelijke fantasie met veel muziek en dans. De liedjes zijn van Harry Warren en Arthur Freed, en voor een swingende choreografie stond Eugene Loring borg. Knappe bijrollen van o.a. Natwick, Ames en Stoessel. Het scenario van Irving Brecher is gebaseerd op een verhaal van Jacques Thery en Ludwig Bemelmans. Feeërieke kleurenfotografie van Charles Rosher.

In the Meantime, Darling

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Jeanne Crain, Frank Latimore, Eugene Pallette, Mary Nash en Stanley Prager.

Een zonderlinge komedie over het rijke meisje Crain dat het 'hard te verduren' krijgt als ze met de soldaat Latimore trouwt.

Cobra Woman

1944 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1944. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Maria Montez, Jon Hall, Sabu, Edgar Barrier en Lois Collier.

Montez in een dubbelrol, als een stel tweelingzusters - de een goed, de ander slecht. Een meisje wordt ontvoerd door een sekte slangenaanbidders, die onder leiding staat van haar kwaadaardige zuster. Een fantasy in technicolor, amusant, behoorlijk spel, maar gebrek aan zelfspot. Toch een hoogtepunt uit de jaren 1940-1950, dat klassiek genoemd wordt. Richard Brooks en Gene Lewis bewerkten een verhaal van W. Scott Darling tot scenario. Camerawerk van George Robinson en W. Howard Greene.

Calling Dr. Gillespie

1942 |

Verenigde Staten 1942. Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lionel Barrymore, Philip Dorn, Donna Reed, Phil Brown en Nat Pendleton.

Na het vertrek van Lew Ayres als Dr. Kildare, gaat de serie verder met Gillespie, die een nieuwe assistent (Dorn) krijgt, terwijl de chagrijnige ouwe pillendraaier zelf het doelwit wordt van een moordzuchtige maniak. Genietbaar melodrama. Let goed op of je Ava Gardner niet kunt ontdekken in een bijrolletje. Zie ook: 'Dr. Kildare'-serie.

Men of Boys Town

1941 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1941. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Spencer Tracy, Mickey Rooney, Bobs Watson, Larry Nunn en Darryl Hickman.

Als je BOYS TOWN mooi vond... Deze aflevering: Pater Flanagan (Tracy) vertegenwoordigt voor de rechtbank een invalide, elf- jarige jongen, die van doodslag beschuldigd wordt. Hij weet noodweer aannemelijk te maken en vrijspraak te bewerkstelligen, maar de jongen blijft gesloten als een pot. Scenario van James Kevin McGuinnes. Camerawerk van Harold Rosson.

The Philadelphia Story

1940 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1940. Romantische komedie van George Cukor. Met o.a. Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart, Ruth Hussey en John Howard.

Elegante komedie met Cary Grant als de opdringerige ex-echtgenoot van een inmiddels weer trouwlustige grande dame (Katharine Hepburn), die deze keer een oogje heeft op een kolenmagnaat. En met James Stewart als de schrijver/roddeljournalist die de society-bruiloft zal verslaan. Vooral de spitse, nu wat oubollig overkomende dialogen werden geprezen. Naar de gelijknamige toneelhit van Philip Barry. Stewart won een Oscar voor zijn rol. Herverfilmd als de musical High Society, met Bing Crosby in de rol van Grant, Frank Sinatra in die van Stewart, en Grace Kelly in die van Hepburn.

Sailor's Lady

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Nancy Kelly, Jon Hall, Joan Davis, Larry 'Buster' Crabbe en Katherine (Kay) Aldridge.

Een zouteloze komedie over Kelly die voorgeeft dat zij een baby heeft om te weten te komen of haar varende verloofde Hall nog steeds met haar wil trouwen.

Gold Rush Maisie

1940 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Edward L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, Lee Bowman, Virginia Weidler, John F. Hamilton en Mary Nash.

Actrice/danseres Maisie (Sothern) zit weer eens zonder werk wanneer haar wagen panne krijgt in de omgeving van een verlaten mijnschacht. Samen met een arme familie die er haar intrek heeft genomen, gaat ze op goudjacht in de mijn. Ze worden tegengewerkt door de humeurige rancher Bowman. Vergezochte, sentimentele en erg stroperig uitgewerkte tragikomedie rond het personage Maisie. Sothern blijft haar echter zo sympathiek maken dat de film toch niet helemaal de vuilnisbak in kan. Mary C. McCall Jr. werkte deze keer samen met Betty Reinhardt voor het scenario, dat in beeld gebracht werd door Charles Lawton. Gevolgd door MAISIE WAS A LADY. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Charlie Chan in Panama

1940 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1940. Mysterie van Norman Foster. Met o.a. Sidney Toler, Jean Rogers, Kane Richmond, Lionel Atwill en Mary Nash.

Ze begonnen werkelijk een oorlogsstandpunt uit te dragen in deze gladde film over saboteurs die marineschepen in het Panamakanaal willen aanvallen. De sterke rolbezetting helpt een handje. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.

Heidi

1937 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1937. Familiefilm van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Shirley Temple, Jean Hersholt, Arthur Treacher, Helen Westley en Mady Christians.

Het klassieke kinderverhaal dat in het Zwitserland van de 19e eeuw speelt. Goed gegeven voor Temple, die een meisje speelt dat bij haar grootvader Hersholt wordt weggehaald en bij de wrede Nash komt te wonen. Aardige zakdoekenfilm voor kinderen. De Nederlandse klompendansen horen niet in een Zwitsers verhaal thuis.

Easy Living

1937 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1937. Komedie van Mitchell Leisen. Met o.a. Jean Arthur, Edward Arnold, Ray Milland, Franklin Pangborn en William Demarest.

Miljonair Junius Brutus Ball (Arnold) gooit de dure bontjas van zijn verwende vrouw uit het raam; deze komt terecht boven op het nietsvermoedende arbeidersmeisje Jean Smith (Arthur). Junius` zoon Johnny (Milland) die druk bezig is om carrière te maken, wordt verliefd op het meisje. Verrukkelijke komedie geschreven door Preston Sturges naar een verhaal van Vera Caspary. Ted Tetzlaff stond achter de camera.