Jiro Tamiya

Acteur

Jiro Tamiya is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Mokugekisha no Kese II

1977 | Actiefilm

Japan 1977. Actiefilm van Umeji Inouye. Met o.a. Jiro Tamiya, Kumi Taguchi, Wan Ping, Janet Hatta en Yoko Yamamoto.

Politie-inspecteur Komura (Tamiya) contra een misdaadsyndicaat in nachtelijk Tokio. Harde, cynische avonturen, geënt op Eastwood/Siegels DIRTY HARRY-formule. Snel amusement, gelardeerd met genadeloos karatewerk en een verbluffende autostunt. USA/GB/videotitel: COBRA 2.

Yellow Dog

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Misdaad van Terence Donovan. Met o.a. Jiro Tamiya, Robert Hardy, Carolyn Seymour, Joseph O'Conor en Hilary Tindall.

Een Japanse geheim-agent zit in Londen een spionne op de hielen, die de formule wil ontfutselen van een mysterieus geleerde die een synthetische brandstof ontwikkelde. Verschrikkelijk onsamenhangende spionagethriller met enkele bastaardeigenaardigheden.

Shiroi Kyoto

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Jiro Tamiya, Eijirô Tono en Eitaro Ozowa.

In een blinde ambitie om carrière te maken, zet dokter Zaizen het leven van een patiënte op het spel. Een psychologisch drama vol goede bedoelingen, maar in alle opzichten te vanzelfsprekend.

Supai

1966 |

Japan 1966. Satsuo Yamamoto. Met o.a. Jiro Tamiya, Ichiro Nakatani en Mayumi Ogawa.

Een journalist ondekt een spionagenetwerk waar een student uit Cyrene gebruik van maakt om uit de gevangenis te ontsnappen. Een spionagefilm die zowel op inhoudelijk als op cinematografisch gebied van gering belang is.

Kuro no Chotokkyu

1965 | Misdaad, Thriller

Japan 1965. Misdaad van Yasuzo Masumura. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Eiji Funakoshi, Daisuke Kato en Tatsuya Ishiguro.

Een in Osaka werkende zakenman staat op het punt om achter de waarheid te komen van een louche zaakje waarin één van zijn cliënten uit Tokio is verwikkeld. Redelijke thriller, werk van een filmmaker en scenarioschrijver van wie de Japanse critici indertijd hoge verwachtingen hadden.

Kure no chushajo

1965 | Misdaad

Japan 1965. Misdaad van Taro Yuge. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Bontaro Miake, Yasuko Nakada en Takashi Takamura.

Onmiddelijk na de vrijlating van een industriële gangster, worden er verschillende misdadige intriges beraamd rond een nieuw farmaceutisch produkt. Een redelijke film die gered wordt door zijn bescheidenheid op alle niveaus.

Yoru no haito

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Kyu Sazanka en Hideo Takamatsu.

Er ontwikkelt zich een langdurige strijd tussen het bedrijf Sekai Rayon en een ex-werknemer, die voor zichzelf begint. Een weinig interessante film, die de financiële en industri[KA3]le groei van Japan gedurende in de jaren 1960-1970 portretteert.

Ottoga Mita

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Jiro Tamiya en Kyoko Kishida.

Een ambitieuze industrieel besluit zijn vrouw te gebruiken als middel om zich te ontdoen van zijn belangrijkste concurrent. Melodrama ge[KA3]inspireerd door Amerikaanse klassiekers, maar die speciaal voor Japan van sociologisch belang is (de jaren van de economische opbloei, de nieuwe financiers, enzovoort).

Onnaga Aishite Nikumutoki

1964 | Romantiek

Japan 1964. Romantiek van Sokichi Tomimoto. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Tazuko Niki en Mitsuko Mori.

Een ontluikende liefde tussen Toshiko, eigenares van een nachtclub in Osaka, en Keisuke, die voor haar werkt. Een film met interessante trekjes, maar toch vooral traditioneel.

Yakuza no Kunsho

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Umeji Inoue. Met o.a. Jiro Tamiya, Jun Fujimaki, Kojiro Hongo en Masayo Banri.

De gangster Kawashima is klaar om zich te wreken op de rivaliserende bende. Typische een stereotiepe film in het Yakuza- genre die niet is te onderscheiden van de rest uit die tijd. Bovendien dit keer echter zonder karakterspelers.

Tadare

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Yoshie Mizutani en Keiko Yumi.

De autohandelaar Asai is ongelukkig met zijn vrouw, zodat hij het plan vat opnieuw te trouwen. Een onbenullige Japanse soap- opera.

Sono Yowa Wasurenai

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Keizo Kawasaki en Reiko sumi.

Een verslaggever uit Tokyo reist naar Hiroshima om een reportage te schrijven over de gevolgen van de atoombom. Hij wordt verliefd op een jong meisje, dat gewond is door de holocaust. Een sentimentele en suikerzoete kijk op het Japanse trauma bij uitstek, de atoomaanval op Hiroshima. Invloeden van de legendarische film HIROSHIMA, MON AMOUR van Alain Resnais.

Mahiru no Wana

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Sokichi Tomimoto. Met o.a. Jiro Tamiya, Junko Kano, Hideo Takamatsu en Keiko Yumi.

Een succesvolle jongeman en rokkenjager vindt de ware liefde bij een onschuldig meisje en wordt terstond bij een misdaad betrokken. Een goede thriller, intelligent gemaakt tegen de achtergrond van het economisch herstel in Japan en het ontluikende neokapitalisme.

Fusoku Nanaju-Go Metoru

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ken Utsui, Jiro Tamiya, Junko Kano en Bontaro Miake.

Een gigantische wervelstorm breekt zonder pardon binnen in de dagelijkse beslommeringen van een groep uiteenlopende personen. Zeer clichématig en een gruwelijk saaie rampen-film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiro Tamiya op televisie komt.

Reageer