Jaime Fernandez

Acteur

Jaime Fernandez is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Zapata

1971 | Avonturenfilm

Mexico 1971. Avonturenfilm van Filipe Casalz. Met o.a. Antonio Aguilar, Patricia Azpillage en Jaime Fernandez.

Een spektakelstuk rond de legendarische Mexicaanse rebel Zapata. De film is groots opgezet maar het scenario lijkt nergens op. Het is een simpele afschildering van goed en slecht (en Zapata was natuurlijk goed). Dat geeft aanleiding tot het ruwst denkbare geweld. Het bloed loopt van het doek af.

La bataille de San Sebastian

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Western, Komedie

Italië/Mexico/Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Henri Verneuil, Andrew L. Stone en Henri Vernueil. Met o.a. Anthony Quinn, Anjanette Comer, Charles Bronson, Sam Jaffe en Fernand Gravey.

Leon Alastray, een Mexicaaans patriot wordt in 1750 door een pastoor gered van de soldaten als hij zich in zijn kerk verschuilt. Na diens dood voert hij in monnikspij de parochianen aan in hun strijd tegen plunderaars en Indianen. Quinn overacteert zijn heldhaftigheid en de film mist de vaart van de Hollywood-producties om onwaarschijnlijkheden in het scenario van Ennio Di Concini, Serge Ganze, James R. Webb en Miguel Moryata weg te werken. Naar de roman A Wall for San Sebastian van William Barby Faherty. Achter de camera stond Armand Thirard.

A Bullet for the General

1967 | Western

Italië 1967. Western van Damiano Damiani. Met o.a. Gian Maria Volonté, Klaus Kinski, Lou Castel, Martine Beswick en Andrea Checchi.

Een jonge Amerikaan sluit vriendschap met Mexicaanse rebellen na een overval op de trein waarin hij zat. Hij doet mee aan de revolutionaire strijd en na een aanval worden de opstandelingen verantwoordelijk gesteld voor een slachtpartij onder regeringstroepen. De leider wordt ter dood veroordeeld, waarna de Amerikaan tot actie overgaat door een aanval te plegen op het legerkamp van General Elias met bloedige gevolgen. Deze Mexicaanse spaghetti-western heeft een scenario vol actuele politieke verwijzingen en is beter gemaakt en geacteerd dan het gemiddelde.

Santo contra las mujeres vampiros

1961 | Horror, Actiefilm

Mexico 1961. Horror van Alfonoso Corona Blake. Met o.a. Santo, Loreno Velázquez, Jaime Fernandez, Orfelia Montesco en María Duval.

Een groep vrouwelijke vampiers zendt een drietal gespierde slaven op pad om een nieuwe vampierkoningin te vinden; de gemaskerde worstelaar Santo, in Mexico zeer populair, bestrijdt hen. Lachwekkende onzin. Ook bekend als SAMSON VS. THE VAMPIRE WOMEN.

Massacre

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Louis King. Met o.a. Dane Clark, James Craig, Martha Roth, Jaime Fernandez en Miguel Torruco.

In deze western sterft iedereen zo ongeveer, zo wil het scenario het. Dat werd door routinier Daniel Beauchamp geschreven naar een verhaal van Fred Freiberger en William Tunberg. Dane Clark, een politieman, zit een bende wapensmokkelaars achterna die de Yaqui-Indianen bevoorraden. Hij vindt hen en blaast bende en wapens op. Als hij denkt dat het karwei gedaan is blijken hij en de zijnen door de Yaqui's omsingeld te zijn. Gilbert Warrenton deed het camerawerk van deze film, die in Mexico werd opgenomen.

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaime Fernandez op televisie komt.

Reageer