Thomas Baptiste is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Ama

1991 | Komedie, Horror

Gambia/Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Kwate Nee-Owoo en Kwesi Owusu. Met o.a. Georgina Ackerman, Anima Misa, Thomas Baptiste, Roger Griffiths en Joy Elias-Rilwan.

De twaalf-jarige Ama (Ackerman) blijkt over mediamieke gaven te beschikken na de vondst van een computerdiskette aan de oever van een Engels meertje. Ze communiceert nu regelmatig met haar voorouders uit Ghana, die haar vertellen dat haar vader om zijn leven te redden moet terugkeren naar zijn geboorteland. Haar broer een profbokser - zo verneemt zij via haar magische disk - zal op een kwade dag een gevecht verliezen en verlamd raken. Geen van beiden wil echter naar haar luisteren... Ongebruikelijke Afrikaans-Britse mengelmoes, die een beetje tussen twee stoelen valt. Het scenario is van co-regisseur Kwesi Owusu en regisseur Kwate Nee-Owoo, die beiden de film produceerden. Het camerawerk Jonathan Collinson en Roy Cornwell.

The Rise and Fall of Idi Amin

1980 | Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Kenia 1980. Biografie van Sharad Patel. Met o.a. Joseph Olita, Geoffrey Keen, Denis Hills, Leonard Trolley en Andrè Maranne.

Deze film is zogenaamd een reconstructie van het schrikbewind, dat dictator Idi Amin Dada vanaf 1971 gedurende acht jaar over Oeganda voerde en dat aan meer dan 500.000 mensen het leven kostte, maar verlustigt zich dusdanig aan gruwelijke details, dat enige oprechtheid ten zeerste betwijfeld moet worden.

Countdown at Kusini

1976 | Romantiek

Nigeria 1976. Romantiek van Ossie Davis. Met o.a. Ruby Dee, Ossie Davis, Greg Morris, Tom Aldredge en Michael Ebert.

Goedbedoeld verhaal over de bevrijding van een gefingeerd Afrikaans land, `Fahari` (in werkelijkheid Lagos). Actie en ideeën worden constant overschaduwd door het romantische subplot. De film werd gefinancierd door DST Telecommunications, een dochter van Delta Sigma Theta, 's werelds grootste zwarte vrouwenvereniging.

Shaft in Africa

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Richard Roundtree, Frank Finlay, Vonetta McGee, Neda Arneric en Cy Grant.

Derde filmavontuur van de zwarte privé-detective Shaft, weer gespeeld door Roundtree. Deze keer wordt hij onder dwang bij een Ethiopische emir gebracht, die hem vraagt een bende slavendrijvers op te sporen. Vanaf dat ogenblik zitten we in een wervelstorm van actie, geweld en knipoogjes, maar uiteindelijk hebben we het allemaal al eens eerder gezien in de vorige films. Dat moet ook het publiek gedacht hebben, want ze kwamen niet meer kijken, zodat Shaft zijn carrière mocht voortzetten op het tv-scherm. Je moet het allemaal niet te serieus nemen, dan werkt het wel ontspannend. Stirling Silliphant schreef het scenario, dat door Marcel Grignon in beelden omgezet werd. Gefilmd in Panavision.

Blacksnake

1972 | Erotiek

Verenigde Staten 1972. Erotiek van Russ Meyer. Met o.a. Anouska Hempel, David Warbeck, Percy Herbert, Milton McCollin en Thomas Baptiste.

Op de Barbadoseilanden gedraaid verhaal over een soort vrouwelijke Blauwbaard met als ingrediënten een door slaven mishandelde lady, een brutale opzichter, een Fransman, een gecultiveerde neger, een echte blanke edelman en een naar vrijheid smachtende autochtoon. Dat zorgt voor melodramatisch vechten en tranen, seks en transpiratie, geweld en folteringen. Financiële en cinematografische ramp. Ook bekend als SWEET SUZY - DUCHESS OF DOOM, BLACK SNAKE en BLACK SNAKE - THE WHIP.