Jon A. English

Componist

Jon A. English is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Frameup

1993 | Komedie, Actiefilm, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1993. Komedie van Jon Jost. Met o.a. Nancy Carlin, Howard Swain, Kathryn Sanella en Richard Reynolds.

Volgens schrijver-cameraman-regisseur Jost is dit een passiespel in twaalf hoofdstukken, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van uiteenlopende (speel)filmtechnieken, die vari[KA3]eren van geanimeerde beelden in een sequentie tot snelle acties-sc[KA2]enes - een vrije interpretatie van een ongenietbare Godard-film (zouden we zeggen). Centraal staan een tweetal ongecultiveerde losers: Beth-Ann Bolet (Carlin) en Ricky-Lee Gruber (Swain). Zij is een domme trut die is blijven stilstaan in haar jeugd; ze heeft een vurige wens om Disneyland te bezoeken. Hij is een rauwe zak die niets kan, behalve in aanraking komen met de wet. Ze hebben beiden een ongebreidelde wellust. Omdat ze geen geld hebben, beramen ze in bed in een motel een overval - die scène bracht het tot 'The Talk of The Town', vooral omdat hij laat zien op welke een intieme plek Swain getatoeëerd is. Voor de rest is het niks, het keelgeluid van Carlin, die in werkelijkheid met Swain getrouwd is, is ongenietbaar. Een low-budget film, die uitsluitend literair georiënteerde liefhebbers van atonale muziek en de modernistische cinema kan bekoren.

All the Vermeers in New York

1990 | Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1990. Romantiek van Jon Jost. Met o.a. Emmanuelle Chaulet, Stophen Lack, Grace Phillips, Katherine Bean en Laurel Kiefer.

De liefdesgeschiedenis van twee mensen die elkaar ontmoeten in het Metropolitan Museum in New York, voor de schilderijen van Vermeer, wiens levens zo verschillend zijn dat hun liefde geen stand kan houden. Jon Jost houdt van landschappen en in deze film laat hij veel interieurs zien. Hij heeft tot nog toe veel korte en lange films gemaakt, maar is pas bekend geworden na SURE FIRE en deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jon A. English op televisie komt.

Reageer