Irfan Khan: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Life in a... Metro

2007 | Bollywood

India 2007. Bollywood van Anurag Basu. Met o.a. Shiney Ahuja, Sharman Joshi, Irfan Khan, Kay Kay Menon en Shilpa Shetty.

In de mozaïekfilm Life in a... Metro, deels geïnspireerd door The Apartment en Bridget Jones, lijkt heel Mumbai een buitenechtelijke relatie te hebben. De karakters blijven oppervlakkig door de vele verhaalontwikkelingen en hoe modern die op het oog mogen zijn, de ouderwetse en tamelijk vrouwonvriendelijke moraal overwint altijd. Toch is de film overwegend onderhoudend, niet in de laatste plaats door (onbedoelde) kitchy elementen.

The Namesake

2006 | Drama

India​/​​Verenigde Staten 2006. Drama van Mira Nair. Met o.a. Kal Penn, Tabu, Irfan Khan, Jacinda Barrett en Jagannath Guha.

De ouders van student Gogol Ganguli (Penn), in de jaren 70 vanuit India geëmigreerd naar New York, zijn succesvol geïntegreerd, maar handhaven toch enkele Indiase tradities. Gogol heeft echter lak aan zijn culturele achtergrond, wil een oer-Amerikaanse vriendin, en waarom hebben zijn ouders hem zo'n stomme naam gegeven? Regisseur Nair (Monsoon Wedding, 2001) moest fors snoeien in de complexe, Pulitzer-prijswinnende roman van Jhumpa Lahiri. Het resultaat is een tikje uitleggerig, maar goed gespeeld en mooi in beeld gebracht drama over liefde, familiebanden en identiteit.

Shadows of Time

2004 | Romantisch drama

Duitsland 2004. Romantisch drama van Florian Gallenberger. Met o.a. Prashant Narayanan, Tannishtha Chatterjee, Irfan Khan, Tumpa Das en Sikandar Agarwal.

Begin jaren veertig werkt het jongetje Ravi als slaaf in een tapijtfabriek in Calcutta. Dan wordt het meisje Masha door haar vader verkocht aan de eigenaar van de fabriek, die haar wil doorverkopen aan iemand met kwestieuze bedoelingen. Ravi helpt Masha ontsnappen, met de belofte dat ze elkaar bij volle maan zullen zoeken in de tempel van Shiva in Calcutta. Mooi melodrama, op het sentimentele af, maar door goed spel en de exotische setting behoorlijk meeslepend. Regisseur Gallenberger kreeg in 2001 een Oscar voor zijn korte film Quiero ser.