Raymond Leppard

1927 Componist

Raymond Leppard (1927) is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Alfred the Great

1969 | Historische film, Avonturenfilm, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1969. Historische film van Clive Donner. Met o.a. David Hemmings, Michael York, Prunella Ransome, Colin Blakely en Julian Glover.

Engeland in het jaar 871. Hemmings neemt het koningsschap over van zijn zwakke broer. Daardoor wordt hij voor de keuze gesteld om een ascetisch leven te leiden of om zijn onderdanen te beschermen tegen invallende Denen. Uiteindelijk kan hij niet anders dan ten strijde trekken. De makers van deze langdradige historische film konden niet kiezen tussen een serieuze historische kroniek en een kletterende degenfilm. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar worden beperkt door het scenario van Ken Taylor en James E. Webb. Gelukkig zijn er enkele spectaculaire gevechtsscènes. Fotografie van Alex Thomson. Gefilmd in Panavision.

Lord of the Flies

1963 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Peter Brook. Met o.a. James Aubrey, Tom Chapin, Hugh Edwards, Roger Elwin en Tom Gaman.

Na een vliegtuigongeluk blijft een groep kinderen alleen achter op een onbewoond eiland. Ze zijn vastbesloten om te overleven, maar de zaak loopt uit de hand als sommigen blijven hopen op hulp van de beschaving en anderen de zaken wat primitiever willen aanpakken. Naar het veelgelezen boek van Nobelprijswinnaar William Golding, bewerkt door toneelregisseur Brook (The Mahabharata). Goed spel van de jonge acteurs. In smaakvol zwart-wit gefotografeerd door Tom Hollyman, eigenlijk een gerenommeerd tijdschriftfotograaf. Brook werd in Cannes genomineerd voor een Palm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raymond Leppard op televisie komt.

Reageer