Tota Alba

Acteur

Tota Alba is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

El Extraño amor de los vampiros

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Leon Klimovsky. Met o.a. Emma Cohen, Carlos Ballesteros, Bartha Barry, Lucky Lusson en Luis Robles.

De onverwoestbare Graaf Dracula is weer actief, ditmaal op het Spaanse platteland. Mysterieuze sterfgevallen, grafschendingen en al die andere afschrikwekkende zaken, die bij het repertoire van de edelman-vampier horen, doen zich voor. Een zeldzaam sfeerloze Spaanse horror-variant op het klassieke gegeven wordt ondermijnd door hopeloos incongruente lokaties en statisch acteerwerk. Ook bekend als STRANGE LOVE OF THE VAMPIRES en THE NIGHT OF THE WALKING DEAD.

El Endemoniada

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Julian Mateos, Marian Salgado, Fernando Sancho, Lone Fleming en Tota Alba.

Een Spaanse variant op THE EXORCIST. De geest van een oude zigeunerin, die door de politie gedood is, neemt bezit van het dochtertje van de politie-commissaris. In dit zeer zwakke werkje, wordt de duivelse bezetenheid op bedenkelijke wijze geëxploiteerd. Engelse titels: THE POSSESSED en DEMON WITCH CHILD.

El Enigma del ataúd

1966 | Horror

Spanje 1966. Horror van Santos Alcocer. Met o.a. Danielle Godet, Howard Vernon, María Saavedra en Tota Alba.

Een stervende lord Gallimh roept zijn erfgenamen bijeen op zijn sombere kasteel. Kort daarna overlijdt hij op geheimzinnige wijze. Een soort kopie van de eerste films van Jesús Franco. Het ging zelfs zover dat de film in Frankrijk de titel LES ORGIES DU DR. ORLOFF kreeg, mede doordat Howard Vernon de hoofdrol speelde. Eveneens bekend als SÓLO UN ATAÚD en LA MALDICIÓN DEL ATAÚD.

La Llamada

1965 | Romantiek, Fantasy

Spanje 1965. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Carlos Lemos, Dyanik Zurakowska en Tota Alba.

Een verloofd stel belooft elkaar dat de eerste die sterft uit het Hiernamaals zal terugkeren om hun liefde voort te zetten. Dit fascinerende verhaal wordt slecht opgediend door zowel de regisseur als de vertolkers.

Il Piombo e la carne

1964 | Western

Frankrijk/Spanje/Italië 1964. Western van Marino Girolami. Met o.a. Rod Cameron, Patricia Viterbo, Enio Girolami, Manolo Zarzo en Alfredo Mayo.

Één van de eerste spaghetti-westerns. Men nam een Amerikaanse westernacteur en ging er van uit dat het dan verder van zelf zou lopen. De film bewijst het tegendeel en kan het best zo snel mogelijk worden vergeten.

El Extraño viaje

1964 | Komedie, Misdaad

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Carlos Larrañaga, Lina Canalejas, Tota Alba, Rafaela Aparicio en Jesús Franco.

In een Spaans dorpje wordt een onderzoek gedaan naar de mysterieuze dood van een oude vrouw. Geïnspireerd op een idee van Berlanga. Een tragikomische harde detectivefilm met gevoel voor details, die een indringend beeld geeft van de Spaanse werkelijkheid uit die tijd, en waarin op perfecte wijze een typisch soort Spaanse humor zit verwerkt: de absurditeit.

Rosa de lima

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, María Mahor, Lina Yegros en Tota Alba.

De levensgeschiedenis van een jonge vrouw in de middeleeuwen die vervolgens Heilig verklaard zal worden. Een christelijke apologie die voortdurend op het belachelijke af is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tota Alba op televisie komt.

Reageer