Natar Ungalaaq

Acteur

Natar Ungalaaq is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sleep Murder

2004 | Misdaad, Drama, Mysterie

Canada 2004. Misdaad van Andrew Currie. Met o.a. Jason Priestley, Kristin Booth, Natar Ungalaaq, Makka Kleist en Marnie McPhail.

Jimmy is een man die beschuldigd wordt van de brute moord op zijn moeder en broer. Met de hulp van een sluwe advocaat en een psychiater, ontdekt Jimmy dat hij een zeldzame aandoening heeft waardoor hij vreemde dingen doet tijdens zijn slaap. Kan Jimmy echter bewijzen dat hij niet bewust zijn geliefden heeft vermoord?

Atanarjuat

2001 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

Canada 2001. Drama van Zacharias Kunuk. Met o.a. Natar Ungalaaq, Pakak Innushuk, Sylvia Ivalu, Eugene Ipkarnak en Peter-Henry Arnatsiaq.

De naam Atanarjuat is voor de gemiddelde westerling niet eenvoudig uit te spreken, maar na het zien van deze wonderbaarlijke film vergeet men hem nooit. Enkele beelden uit de film evenmin. Zoals die van Atanarjuat (Ungalaaq) die naakt over de ijsvlaktes rent. De vlucht is veroorzaakt door een vete tussen hem en zijn broer Amaquaq (Innukshuk) enerzijds en Oki (Arnatsiaq) en zijn bende anderzijds. Er is liefde, jaloezie, verraad, avontuur, geesten, magie en humor onder hoogspanning. Shakespeare op de noordpool. Atanarjuat is de eerste film die helemaal in de Inuit-taal Inuktitut is opgenomen. De autodidactische co-schrijver/regisseur/producer Kunuk won de Gouden Camera in Cannes.

Glory & Honor

1998 | Biografie, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1998. Biografie van Kevin Hooks. Met o.a. Delroy Lindo, Henry Czerny, Bronwen Booth, Kim Staunton en David Ferry.

In de jaren 1890 trad de zwarte Mathew Henson (Lindo) in dienst van Commander Robert E. Peary (Czerny), die de ambitie had om de Noordpool als eerste ontdekkingsreiziger te bereiken. In achttien jaar ondernam Peary negen pogingen om zijn doel te realiseren. Het hoogtepunt kwam in 1909. De belangrijke rol daarin van de leergierige en waardevolle Henson is altijd onder het tapijt geveegd en Peary streek altijd met de eer. Zijn triomfen waren niet eerlijk en eerder het gevolg van grootheidswaanzin. In 1988 kwam er eerherstel toen het lichaam van Henson op de erebegraafplaats Arlington in Washington DC werd bijgezet. Deze film gaat over hun hero[KA3]ische belevenissen en het geheel wordt gezien door de ogen van Henson, die menige survival truc leert van de Eskimo`s op Groenland. Het spel van Czerny en Henson is uitmuntend, maar wordt enigszins onderdrukt door de koude omstandigheden - 20 graden onder nul -waaronder gefilmd werd. Een goede zaak dat heel wat kleine bijrollen door Groenlandse Eskimo`s werden ingevuld! Het scenario van Jeffrey Lewis en Susan Rhinehart vertelt te weinig over de persoonlijke drijfveren van Peary en de gevolgen voor zijn vrouw Josephine (Booth) en de trouwe Henson. Ook Henson's personage komt niet voldoende uit de verf en hij wordt te gedienstig geportretteerd. Het camerawerk is van Doug Milsome.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Natar Ungalaaq op televisie komt.

Reageer