Krzysztof Pieczynski

Acteur

Krzysztof Pieczynski is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

General. Zamach na Gibraltarze

2009 | Historische film, Drama

Polen 2009. Historische film van Anna Jadowska. Met o.a. Krzysztof Pieczynski, Kamilla Baar en Jerzy Gralek.

Over de dood van de Poolse politieke en militaire leider Wladyslaw Sikorski. Zijn vliegtuig stortte op 4 juli 1943 onder verdachte omstandigheden neer in de Straat van Gibraltar.

Out of Reach

2004 | Actiefilm, Misdaad

Polen/Verenigde Staten 2004. Actiefilm van Po-Chih Leong. Met o.a. Matt Schulze, Steven Seagal, Iza Nowakowska, Agnieszka Wagner en Krzysztof Pieczynski.

William Lancing (Seagal) woont in afzondering in de bossen en leidt een rustig bestaan. Regelmatig stuurt hij een brief naar een Pools meisje, dat hij financieel ondersteunt. Maar op een dag krijgt hij een brief dat ze niet meer terug kan schrijven. Lancing gaat naar Polen om de zaak te onderzoeken. Late film uit het uitgebreide oeuvre van Seagal, en zeker niet een van de beste. Zelfs de voor zijn fans onontbeerlijke scènes met botbrekende vechttechnieken zijn wat knullig uitgevoerd.

Jutro bedzie niebo

2002 |

Polen 2002. Jaroslaw Marszewski. Met o.a. Krzysztof Pieczynski, Józef Hamkalo, Wojciech Kulinski, Beata Bilska en Janusz Chabior.

Een illegale Poolse drankstoker (Pieczynski), die midden in de veertig is en zijn werkterrein gekozen heeft in de buurt van het drielandenpunt, waar Tsjechi[KA3]e, Polen en Duitsland aan elkaar grenzen, rijdt met zijn gele bestelwagen per ongeluk een hond dood. Een meisje van tien jaar (Hamkalo), zegt dat het haar hond is en eist dat hij op een door haar heilig beschouwde plaats begraven wordt. Het wicht liegt, is van huis weggelopen en rolt de beurs van de man. Als hij het merkt en zijn geld terug wil, stelt zij hoge eisen. Een politieman krijgt het stel in de gaten en zet de achtervolging in op verdenking van een mogelijke smokkelaar. Het dialoog is tamelijk ongerijmd, het tweetal past totaal niet bij elkaar en het scenario van debuterend regisseur Marszewski slaat talloze zijpaden in. De film heeft evenwel de sfeer van PAPER MOON vermengd met KOLYA. Het camerawerk van Wojciech Todorow ziet er zeer verzorgd uit, evenals de algehele vormgeving. Je hoeft er niet voor naar de biosoop te gaan, maar als de film op tv komt, kun je gerust gaan kijken als je verwachtingen maar niet al te hoog gespannen zijn. De commentaarstem is van Piotr Kaczkowski. Kodak color.

Fallout

1998 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Rodney McDonald. Met o.a. Daniel Baldwin, Frank Zagarino, Teri Ann Linn, Scott Valentine en John Reilly.

Previ Federov (Zagarino) leidt de opstand van de Centraalaziatische republiek Tadjikistan tegen de Russische Federatie. Daarom kaapt Federov met zijn mannen een spaceshuttle in de ruimte en richt 87 satellieten met kernraketten op Amerika. Hij is van plan de V.S. te bombarderen, tenzij de Russische imperialisten inbinden. Captain J.J. Hendricks (Baldwin) krijgt opdracht van generaal Abrams (Reilly) om aan boord van een experimenteel ruimtevaartuig, de X-33, te gaan en Federov uit te schakelen. Wedden dat het hem lukt? Het zwakke scenario van Chris Bremble bevat een kinderachtig verhaal met idiote dialogen. De cast zit opgezadeld met een film, waarin ze niet kunnen geloven en de speciale effecten spelen nauwelijk een rol. Het camerawerk is van Irek Hartowicz.

Chain Reaction

1996 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Andrew Davis. Met o.a. Keanu Reeves, Rachel Weisz, Morgan Freeman, Fred Ward en Kevin Dunn.

Wanneer een aantal eco-geleerden een methode heeft ontdekt om uit een simpel glas water de energievoorziening voor een hele stad te halen, breekt de hel los. Waarom precies, dat is niet duidelijk, maar in het universum van regisseur Andrew Davis (The Fugitive) is hollen, vliegen en achtervolgen nu eenmaal leuker dan logica. Keanu Reeves en Rachel Weisz zetten er flink de sokken erin, nagezeten door slechteriken. Fijn daarbij is dat ze allerlei aardige locaties van Chicago aandoen, maar aan het eind weet je niet meer dan aan het begin.

Wielki bieg

1987 |

Polen 1987. Jerzy Domaradzki. Met o.a. Tadeusz Bradecki, Jaroslaw Kopaczewski, Leon Niemczyk, Krzysztof Pieczynski en Tomasz Dedek.

In deze film, die werd gemaakt in 1981 en door de staat van beleg in Polen pas in 1987 werd uitgebracht, wordt een scherpe satirische visie gegeven op de stalinistische jaren vijftig. Het verhaal over een Vredesrace voor amateurs stelt het oprechte, naïeve enthousiasme van de jonge sportlui tegenover de corruptie van de politieke leiders, die de winnaar bepalen. De echte held van de film is niet de idealistische, bitter teleurgestelde Budny, maar de eenling Stolar, die lak heeft aan de ideologische slogans. Een strak script van Felix Falk, ook bekend als cineast, en nogal theatraal geregisseerd door Domaradzki. Ook bekend als THE GREAT RACE.

Jezioro Bodénskie

1986 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1986. Drama van Janusz Zaorski. Met o.a. Krzysztof Pieczynski, Malgorzata Pieczynska, Joanna Szczepkowska, Maria Pakulnis en Gustaw Holoubek.

Herinneringen uit een Duits interneringskamp van 1940 waar een jonge Poolse intellectueel met een Frans paspoort wordt geconfronteerd met zijn onvermogen heroïsche acties te ondernemen en zich dientengevolge schuldig voelt. Een bewerking van de ironische debuutroman van Stanislaw Dygat uit 1946, die op het doek helaas wat tegenvalt.

op televisie
1 uitzending

Out of Reach (2004) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 11 december
RTL 7
22:40 - 00:20

Reageer