Jon De Vries: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Sarah, Plain and Tall

1991 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Glenn Jordan. Met o.a. Glenn Close, Christopher Walken, Lexi Randall, Malgorzata Zajaczkowska en Jon De Vries.

Close zet een fraaie rol neer als onderwijzeres uit Maine die in 1910 op een huwelijksadvertentie reageert. Ze gaat naar Kansas om weduwnaar Walken en zijn gezinnetje helpen, omdat door het overlijden van de vrouw des huizes het leven op de boerderij geheel ontredderd is. Naar het zoete, gelijknamige kinderboek van Patricia MacLachlan, dat door Carol Sobieski tot scenario bewerkt werd. Vriendelijk, sentimenteel en zelfs wat steriele Americana.

Grand Isle

1991 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Drama van Mary Lambert. Met o.a. Kelly McGillis, Jon De Vries, Adrian Pasdar, Ellen Burstyn en Glenne Headly.

Het dagelijkse leven van de Amerikaanse rijke klasse, rond 1900, bestond vooral uit verveling. Tijdens een verblijf op het Grand Isle in de Golf van Mexico leert McGillis, getrouwd met de schatrijke De Vries, Pasdar kennen. Weer terug op haar landgoed in New Orleans komt hij haar opzoeken, terwijl haar echtgenoot op zakenreis is. Bijna gelijktijdig duikt nog een andere aanbidder op, Sands. Ze beseft niet dat ze in de leugens wegzinkt en dat ze van het leven niet veel anders te verwachten heeft. Stations- romantiek, gebaseerd op de roman The Awakening van Kate Chopin, tot scenario omgewerkt door Hesper Anderson, met McGillis, die co-produceerde, in het middelpunt van de belangstelling. Maar de enige indruk die de film overbrengt is er inderdaad een van verveling. De oogverblindende fotografie van Toyomichi Kurita en een zalig romantisch piano-thema van Elliot Goldenthal zijn de enige pluspunten.

Shadow Makers

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Roland Joffé. Met o.a. Paul Newman, Dwight Schultz, Bonnie Bedelia, John Crusack en Laura Dern.

Schultz als de legendarische `vader` van de atoombom, de geleerde Robert Oppenheimer, en Newman als de Amerikaanse Pentagon-generaal Groves, een gevreesd veteraan voor wie het maken van de uraniumbom niet snel genoeg kon gebeuren. Er wordt veel gepraat over het werk en de spanningen rond de voltooiingsdatum, maar als kijker merk je weinig van de complexiteit van Oppenheimer in een film die een metafoor moest worden over de keuze tussen goed en kwaad. Oorspronkelijk FAT MAN AND LITTLE BOY genoemd (Fat Man was het koosnaampje voor de uraniumbom met bestemming Hiroshima en Little Boy voor de plutoniumbom richting Nagasaki). Eén punt van kritiek: in de dialogen worden een aantal uitdrukkingen gebruikt die beslist niet uit de jaren 1940-50 zijn. Het scenario is van Bruce Robinson.

Rachel River

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Sandy Smolan. Met o.a. Zeljko Ivanek, Pamela Reed, Craig T. Nelson, James Olson en Alan North.

Af en toe gekunstelde maar over het algemeen intelligente vertelling over Reed, een moeder en radioverslaggeefster op het platteland van Minnesota en over de verschillende mensen uit haar stad. Het weloverwogen spel compenseert de zwakke momenten. Naar een scenario van Judith Guest en geproduceerd door American Playhouse voor PBS-tv.