Suzanne Stoll: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Lenz

1992 | Biografie

Duitsland 1992. Biografie van Egon Günther. Met o.a. Jörg Schüttauf, Christian Kuchenbuch, Hans Otto Reintsch, Susanne Simon en Anja Kling.

Film over het leven van de Duitse dichter-schrijver Jakob Michael Reinhold Lenz (Sch[KA3]uttauf), die leefde van 1751 tot 1792. Hoewel deze domineeszoon naast Friedrich Maximilian von Klinger (1752-1831) geldt als de belangrijkste toneelschrijver van de Sturm und Drang-periode (1776) stierf hij straatarm op 41- jarige leeftijd in Moskou in het jaar van de Franse revolutie. De film concentreert zich rond zijn tijd in Straatsburg, waar hij Johann Wolfgang von Goethe (Kuchenbuch) ontmoette. Goethe`s terugkeer naar Weimar zou zijn ondergang hebben betekend. Gedraaid ter gelegenheid van Lenz` tweehonderdste sterfdag in opdracht van de regionale zender Saarl[KA3]andische Rundfunk. In 1999 was een Goethe-jaar (250 jaar na zijn dood) en Weimar de culturele hoofdstad van Europa; een goede gelegenheid om de film nog eens uit de archieven te halen. Een adequaat gemaakte rolprent, die vooral interessant is voor liefhebbers van de klassieke Duitse literatuur. Het scenario is van regisseur Günther.

Die letzte Rolle

1986 | Drama

Oost Duitsland 1986. Drama van Egon Günter. Met o.a. Hans Christian Blech, Corinna Kirchhoff, Jürgen Holtz, Juraj Kukura en F. Dion Davis.

Peter Poller (Blech) en Karl Tietz (Holtz) zijn beiden toneelspelers. Eerst voormalige vrienden, nu elkaars rivalen, waarbij Poller de betere rollen verschalkte en succes had bij de dames. Karl is jaloers. Peter mag Sagnarelle spelen in [KL]Don Juan[KLE] van Moli[KA2]ere. Peter heeft een zwakheid: hij drinkt en Karl hoopt, dat Peter languit zal gaan op de planken. Karl volgt de repetities op de voet. De regisseur (Kukura) neemt de vrijheid om een forse vrouwenrol in te lassen en heeft daarvoor de jonge actrice Dagmar M[KA3]oller (Kirchhoff) uitgekozen. Ze is dolgelukkig, want dit is haar grote kans. Omdat ze onzeker is, hoopt ze steun te vinden bij Peter Poller, maar achter zijn arrogantie verbergt zich een hoop twijfel en Dagmar raakt beklemd tussen het steekspel van Peter en Karl dat tussen de coulissen wordt opgevoerd. Aardig drama dat door de weinig bekende bezetting vol overgave wordt gebracht. Het scenario is van Klaus Poche en het camerawerk is van Gerhard Vandenberg.

Morenga

1985 | Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland 1985. Oorlogsfilm van Egon Günther. Met o.a. Jacques Breuer, Edwin Noel, Jürgen Holtz, Manfred Seipold en Tobias Hoesl.

Duits Zuid-West Afrika 1904. Gottschalk (Breuer) is officier- veearts in het keizerlijke, Duitse koloniale leger. Hij raakt betrokken bij de opstand van de Hottentotten, die in de ogen van zijn landgenoten slechts een stelletje wilden zijn. Naar Europese maatstaven en christelijke beginselen heeft men het recht om hen te doden als zij zich niet aan het gezag willen onderwerpen. Dit dogma stuit Gottschalk tegen de borst en dan nemen de rebellen hem gevangen en brengen hem bij hun leider. Tot zijn verrassing is men niet van plan hem in de pan te stoppen en op te eten, maar heeft men zijn geneeskundige hulp nodig. Als Gottschalk wordt vrijgelaten, verraden de Hottentotten ongewild waar zij zich schuilhouden en krijgen zij de troepen van Der Kaiser achter zich aan, die hen in de pan hakken. De bezetting van de film is redelijk en hoofdrol Breuer kwam men daarna nog heel regelmatig in een tv-film tegen. Het scenario is van regisseur Günther naar de roman van Uwe Timm, die gaat over het Duitse koloniale verleden. Het camerawerk is van Gernot Roll. Wordt meestal in drie delen uitgezonden en een verkorte versie van 112 minuten werd vertoond op het filmfestival van Berlijn.