Michiyo Aratama

Acteur

Michiyo Aratama is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Sekishun

1968 | Komedie

Japan 1968. Komedie van Noboru Nakamura. Met o.a. Michiyo Aratama, Yoshiko Kayama, Mariko Kaga en Mitsuko Mori.

Na de dood van een ambachtsman, vechten drie zusjes om de erfenis. Een tragie-komedie, geïnspireerd op King Lear, met als sterkste kanten een genuanceerde visie op het generatieconflict.

Nippon no seishum

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Masaki Kobayashi. Met o.a. Makato Fujita, Tomoko Naraoka, Toshio Kurosawa, Kei Sato en Michiyo Aratama.

De film handelt over het conflict tussen een man van middelbare leeftijd die tijdens WOII een hele lijdensweg aflegde, en zijn zoon voor wie de oorlog niets betekent. Zoals steeds is Kobayashi's vertelstijl direct, zonder nodeloze franjes om fouten in het verhaal te camoufleren. Hij klaagt de zwakheden aan van het in tradities verstarde Japan. Hij verwijt vooral het voorbijgestreefde patriotisme en het chauvinisme van een generatie die een oorlog meemaakte. Wie zijn de echte helden en wie profiteerde enkel van de gelegenheid om te parasiteren op de ellende van hun medemens? De film werd hem destijds niet in dank afgenomen en werd langs alle kanten gesaboteerd waardoor hij eerst veel later in het westen te zien was. Toch toont Kobayashi zich nogmaals een uiterst sociaal en humanitair bewogen cineast. Sakae Hirosawa baseerde zijn scenario op een roman van Shusaka Endo. De fotografie was in handen van Kozo Okazadi. Internationale titel: HYMN FOR A TIRED MAN.

Daibosatsu Toge

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Kihachi Okamoto. Met o.a. Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Yuzo Kayama en Kei Sato.

De geschiedenis van een ervaren samoerai, die uiteindelijk het slachtoffer wordt van zijn eigen listigheid. De bewerking van een beroemde Japanse roman door Kaizan Nakazato. De twee vijanden uit YOJIMBO - Toshiro Mifune en Tatsuya Nakadai - staan weer tegenover elkaar, hoewel hier het resultaat minder is dan in de film van Kurosawa.

Kiri no hata

1966 | Misdaad, Actiefilm

Japan 1966. Misdaad van Yoji Yamada. Met o.a. Chieko Baisho, Osamu Takizawa, Michiyo Aratama en Yusuke Kawazu.

Een jong meisje besluit zich te wreken op de advocaat die schuldig is aan het feit dat haar broer ten onrechte ter dood is veroordeeld. Een aanstootgevend misdaad-melodrama, duidelijk gebaseerd op de bekende film EN CAS DE MALHEUR.

Bakuro Ichidai

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Masaji Segawa. Met o.a. Rentaro Mikuni, Michiyo Aratama, Yoshinobu Kaneko en Kaneko Iwasaki.

Wanneer zijn einde voelt naderen, wenst een oude man dat zijn zoon, net als hij, paardenfokker wordt, maar deze wil studeren. Dit historisch drama over een generatieconflict heeft weinig interessants te bieden.

Aku no Monsho

1964 | Misdaad, Thriller

Japan 1964. Misdaad van Hiromichi Horikawa. Met o.a. Tsutomu Yamazaki, Michiyo Aratama, Kyoko Kishida en Keiji Sada.

Een detective die net uit de gevangenis is ontslagen, raakt betrokken bij een duistere politiezaak. Een thriller die veel ambitieuzer en beter bewerkt is dan de meeste Japanse films van dit genre uit de jaren 1960-1970. Een voortreffelijke sfeer, goed werk van Horikawa, leerling van Kurosawa.

Ningen no joken III

1961 | Historische film, Drama

Japan 1961. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Taketoshi Naitô en Keijiro Morozumi.

Derde en laatste deel van NINGEN NO JOKEN, gerealiseerd twee jaar na de twee voorafgaande delen.

Kohayagawa-ke no aki

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ganjiro Nakamura, Setsuko Hara, Yoko Tsukasa, Keiju Kobayashi en Michiyo Aratama.

Een oude man, eigenaar van een grote fabriek die bestuurd wordt door zijn oudste dochter en haar echtgenoot, leeft samen met zijn uitgebreide familie. Hij bezoekt af en toe stiekem zijn minnares. Een familiedrama in de vertrouwde, subtiele Ozu-stijl. Goed gebruik van de kleuren. Het scenario is van Kogo Noda en Ozu Yasujiro. Camerawerk van Nakai Asaichi. Ook bekend als EARLY AUTUMN en THE END OF SUMMER.

Ningen no joken II

1959 | Historische film, Drama

Japan 1959. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Keiji Sada en Hideo Kisho.

Vervolg van NINGEN NO JOKEN.

Ningen no joken I

1959 | Historische film, Drama

Japan 1959. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Sô Yamamura en Eitaro Ozawa.

Het ongeluk dat Kaji, werknemer bij de Manchurian Steel Company, in het jaar 1943 treft. Bewerking van de roman van Jumpei Gomikawa, boordevol met sociale onrust en geweld. Een film die door zijn lengte is opgesplitst in drie aanzienlijk kortere delen.

Kokoro

1954 | Drama

Japan 1954. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Masayuki Mori, Michiyo Aratama, Tatsuya Mihashi en Shoji Mashui.

Het gekwelde privéleven van de student Nobuchi. Eén van de minder belangrijke films van Ichikawa, die overigens de voornaamste Japanse regisseur uit de filmgeschiedenis is. In deze film valt vooral de opbouw met behulp van flash-backs op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michiyo Aratama op televisie komt.

Reageer