Duane Jones

Acteur

Duane Jones is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Abadon

1988 | Horror, Misdaad

Verenigde Staten 1988. Horror van Len Anthony. Met o.a. Duane Jones, Jackie James, Robin Michaels, Orly Benyair en Kit Jones.

Zie FRIGHT HOUSE.

Losing Ground

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Kathleen Collins. Met o.a. Seret Scott, Bill Gunn, Duane Jones, Billie Allen en Gary Bolling.

Het knappe script verheft deze komedie over een nerveuze en gespannen professor in de filosofie (Scott), die haar gevoelens onderzoekt als haar echtgenoot, die kunstschilder is, de mooie Rivera portretteert. Uniek, omdat de hoofdpersonen zwarten zijn uit de middenklassen.

Ganja and Hess

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Bill Gunn. Met o.a. Duane Jones, Marlene Clark, Bill Gunn, Sam Waymon en Leonard Jackson.

Een negerprofessor wordt gestoken met een besmet mes, verandert in een vampier, pleegt diverse moorden en slaat tenslotte de hand aan zichzelf door in de schaduw van een kruisbeeld te gaan staan. De botsing tussen het christendom en de Afrikaanse godsdiensten staat centraal in deze opmerkelijke horrorfilm, waarin vampirisme wordt afgeschilderd als een soort verslaving. Ook bekend als DOUBLE POSSESSION, die echter ingekort is tot 78m.

Night of the Living Dead

1968 | Horror, Thriller, Sciencefiction

Verenigde Staten 1968. Horror van George A. Romero. Met o.a. Judith O'Dea, Duane Jones, Karl Hardman, Marilyn Eastman en Keith Wayne.

Het goedkope scenario/acteer/regie/camera/montage-debuut van Romero won gestaag de cultstatus en zorgde voor een vloed aan bloederige zombiefilms. Straling doet doden uit hun graven komen en een Amerikaans dorp uitroeien. Een groepje mensen in een boerderij houdt stand, maar slechts één zal de nacht doorkomen. Romero maakte twee vervolgen Dawn of the Dead (1978) en Day of the Dead (1985). Night of the Living Dead was onder andere voor regisseur Wes Craven (A Nightmare on Elm Street, Scream) een eye-opener. Craven had tot dan niet gedacht dat griezelfilms zo stijlvol en leuk konden zijn, en nog iets te melden hebben ook.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Duane Jones op televisie komt.

Reageer