Nuria Hosta

Acteur

Nuria Hosta is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Pepe Carvalho : Tai como éramos

1999 | Misdaad

Frankrijk/Spanje/Italië 1999. Misdaad van Rafael Moleón. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Valeria Marini, Jean Benguigui, Walter Vidarte en Lluis Marco.

Het balletplunje van de 19-jarige ballerina Bea (Mostaza) werd met bloed besmeurd. De dader heeft er in het groot een `20` op geschreven. Is het een grap of betekent dit een doodsbedreiging voor Bea op haar twintigste verjaardag? Haar moeder Marta en haar vader, de provinciegouverneur van Barcelona, zijn de wanhoop nabij. Ze roepen de hulp in van priv[KA1]e- detective Pepe Carvalho (Puigcorbé), die licht in de duisternis moet brengen. Weer een haast onmogelijke opdracht voor onze norse maar charmante privé-detective, ditmaal in zijn eigen stad, wat ook eens een verandering is. Het is allemaal niet wereldschokkend origineel. Integendeel, alle clichés van de Amerikaanse 'film noir' uit de jaren 1940 worden nog eens overgedaan, maar dan met een gezonde knipoog. Puigcorbé zal op ieders netvlies - die de reeks van zes films volgde - gebrand blijven. Pedro Molina Temboury bewerkte de roman van Manuel Vázquez Montalbán. Fotografie is van Jésus Jimenez.

Le Grand Batre

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Laurent Carcélès. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Jean-Claude Drouot, Jean-Yves Berteloot, Jean-Yves Gautier en Louis Velle.

Negendelige miniserie over het wel en wee tussen 1913 en 1983 van de familie Cabeyrolle d`Az[KA1]erac uit de Camargue. Het epos begint net voor WOI, het einde van de Belle Epoque. Centraal in het epos over paarden- en stierenfokkers staat de godmother Th[KA1]er[KA2]ese (Barrault), die stormen, familiedrama`s, twee wereldoorlogen, financi[KA3]ele rampen, verkrachtingen, verstandshuwelijken trotseert en overleeft. Zij wordt uiteindelijk 102 jaar oud en geeft de geest pas in voorlaatste aflevering. Naar roman van Fr[KA1]ed[KA1]erique H[KA1]ebrard, die ook scenario schreef in samenwerking met Louis Velle (speelt rol van dokter Rache) en Francois Velle. Net als in vorig romanesk epos van regisseur H[KA1]ebrard, CH[KA4]ATEAU DES OLIVIERS (1993), stoelt dit mega-project op een lach en een traan, degelijk spel en mooi in beeld gebrachte natuur. Hier en daar zakt tempo, maar plot heeft voldoende inhoud om niet echt te gaan vervelen. Niet minder dan 145 acteurs passeren de revue, samen met drieduizend figuranten.

Sauna

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Andreu Martín. Met o.a. Patxi Bisquert, Nuria Hosta, Cristina Poch en Amparo Soler Leal.

Een echtpaar met huwelijksproblemen wordt gelijktijdig verliefd op een vrouw, maar de echtgenoot houdt zich er geleidelijk aan buiten. De debuutfilm van de romanschrijver Andreu Martín. De film is wel een bewerking van een roman: niet de zijne, maar de roman van María Jaén. Heel slecht wat gedeeltijk veroorzaakt wordt door de waardeloze techniek van de debuterende maker en gedeeltelijk door de slechte dosering van de genres die met elkaar verweven worden.

Garum

1989 | Fantasy

Spanje 1989. Fantasy van Tomás Muñoz. Met o.a. Tony Isbert, Nuria Hosta, Enric Majo en Eva Cobo.

Een kunstschilder reist naar Garum om een kunstverzamelaar te bezoeken, begint een verhouding met de echtgenote van laatstgenoemde en raakt betrokken bij een reeks vreemde gebeurtenissen. Dit langdradige knoeiwerk dat filmkwaliteit mist, is gebaseerd op een roman van Manuel de Pedrolo. Het is de eerste film van deze regisseur: maker van een paar korte films die ook zeer slecht waren.

Amanece como puedas

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Antoni P. Canet. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Nuria Hosta, Guillermo Montesinos en Ovidi Montllor.

Een groepje mensen gaat een weekend naar een dorpje aan de Middellandse Zee in de hoop daar `typisch Spaanse` mensen te ontmoeten. Er wacht hen een verrassing. Een zeer middelmatige geheel Valentiaanse komedie vol slechte acteurs; een film die nog het meest lijkt op een belabberde documentaire (dat het een regiedebuut betreft mag geen excuus zijn). Ook bekend als BENIFOTREM.

La Rubia del bar

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Ventura Pons. Met o.a. Enric Majó, Nuria Hosta, Ramoncín en Pepe Martín.

Een man komt een meisje tegen in een bar, op wie hij verliefd raakt; vanaf dat ogenblik stelt hij alles in het werk om haar te leren kennen. Een typisch Catelaanse produktie, die niet de minste aantrekkelijkheid bezit, met de zingende dwarsligger Ramoncín goed op dreef in zijn rol als schurk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nuria Hosta op televisie komt.

Reageer