William Makepeace Thackeray

Auteur

William Makepeace Thackeray is auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vanity Fair

2004 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2004. Drama van Mira Nair. Met o.a. Reese Witherspoon, James Purefoy, Gabriel Byrne, Rhys Ifans en Jonathan Rhys Meyers.

Verfilming van de klassieke, vuistdikke roman van William Makepeace Thackeray uit 1848, over een meisje van lage komaf dat zich omhoog werkt in de Britse society van de vroege negentiende eeuw. Tussen de imposante Britse cast lijkt Witherspoon vooral geselecteerd om de niet erg sympathieke hoofdpersoon uit het boek wat charmanter te maken, wat goed lukt. Het epische verhaal wordt kundig, zij het nogal vlak verteld. Dat de Indiase regisseur Nair (Monsoon Wedding) de Victoriaanse setting opfleurt met Bollywood-vrolijkheid is curieus, maar zorgt voor mooie plaatjes.

Barry Lyndon

1975 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee, Gay Hamilton en Steven Berkoff.

Naar The Memoirs of Barry Lyndon, Esq. van William Makepeace Thackeray. O'Neal is de achttiende-eeuwse Ierse avonturier en fortuinzoeker Redmond Barry Esq. of Barryville, in een later leven kortweg Barry Lyndon. Na een conflict met de familie van zijn geliefde nicht Nora (Hamilton) en een - prachtig verfilmd - duel met haar aanstaande echtgenoot Captain Quin (Lassiter), zit er voor koppige Barry weinig anders op dan de benen te nemen. De oorlog wacht. Wie weet: misschien loopt zijn militaire carrière niet uit op het zoveelste fiasco. Perfectionist Kubrick liet speciale lenzen ontwikkelen om zonder gebruik van kunstlicht te kunnen filmen. De muziek (onder andere het Trio in e van Schubert) vormt zoals altijd bij Kubrick een integraal onderdeel van het project.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Makepeace Thackeray op televisie komt.

Reageer