Claudia Gravy is acteur.
Er zijn 33 films gevonden.

Don Juan

1998 | Romantiek, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk/Spanje/Duitsland 1998. Romantiek van Jacques Weber. Met o.a. Jacques Weber, Michel Boujenah, Emmanuelle Béart, Penélope Cruz en Ariadna Gil.

De onverschrokken rokkenjager-edelman Don Juan (Weber) trekt met zijn trouwe bediende Sganarelle (Boujenah) begin 1600 door Spanje. Zonder enige wroeging doodt hij zijn vijanden en verleidt de vrouwen, waarop hij zijn oog laat vallen, zonder zich achteraf te bekommeren om hun gevoelens. Hij heeft Elvire (B[KA1]eart) van het klooster naar de sponde gelokt en daarna heeft hij haar vergeten. Elvire voelt zich gekrenkt en hitst haar broers op om de achtervolging van Don Juan inzetten en haar eer te wreken. Intussen belooft Don Juan afzonderlijk aan twee dorpsschonen, Mathurine (Cruz) en Charlotte (Gil), met hen te trouwen. Hun hoofd is zodanig op hol gebracht dat ze om hem gaan vechten. Nadat Don Juan met beiden de liefde bedreven heeft, vertrekt hij weer met de noorderzon. Dit kan natuurlijk niet eeuwig voortduren. Als Don Juan opnieuw Elvire ontmoet, heeft zij hem al afgeschreven, maar hij is en blijft onverbeterlijk en begrijpt het pas als het te laat is. Het scenario is van debuterend regisseur en hoofdrol Weber naar het blijspel uit 1665 Don Juan van Molieère, die in werkelijkheid Jean-Baptiste Poquelin heette. Het is een zeer vrije bewerking geworden, waarin Weber zijn rol op maat heeft gemaakt. De film is oppervlakkig en biedt niets nieuws, maar het camerawerk van Jose Luis Alcaine is verschrikkelijk mooi en de dames zijn stuk voor stuk heel aantrekkelijk, hetgeen niet van Weber opgemerkt kan worden. Boujenah geeft misschien wel de beste rol weg. Kostuums van Sylvie de Segonzac. Dolby Digital.

Tahiti's girl

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Vaitiare, Antonio Ozores, Francisco Bas, Jesús Guzmán en Claudia Gravy.

Een aantrekkelijke archeologe uit Polynesië komt naar Madrid om daar een Huis voor de Cultuur op te zetten dat haar land vertegenwoordigt. Het eeuwig komische afvalprodukt van Mariano Ozores waarin zijn broer de hoofdrol speelt. Deze keer heeft hij echter een groter budget en probeert van de mooie Zuidamerikaanse zangeres Vaitiare een ster te maken.

La Sombra del ciprés es alargada

1989 | Drama

Spanje/Mexico 1989. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Fiorella Faltoyano, María Luisa San José en Claudia Gravy.

Het verhaal speelt zich af rond 1900 in de Castiliaanse stad Avila waar een negenjarige jongen en zijn voogd in het huis van mijnheer Mateo gaan wonen. Deze bewerking van de beroemde roman met de gelijknamige titel van Miguel Delibes, is een slappe en zeer saaie co-produktie, literair in de ergste zin van het woord. De film markeert het verval van Luis Alcoriza, medewerker en leerling van Buñuel, die verschillende klassiekers van de Mexicaanse cinema op zijn naam heeft staan.

Luna de Agosto

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Juan Miñón. Met o.a. Patricia Adriani, Aiman Mechbal, Claudia Gravy en Chema Muñoz.

Een jonge Spaanse vrouw reist naar Marokko om daar haar verloofde te ontmoeten. Het filmdebuut van de regisseur Miñón en eerlijk gezegd een zwak produkt.

El Elegido

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Fernando Huertas. Met o.a. José Luis López Vázques, Amparo Baró, Mireia Ross, Claudia Gravy en Emiliano Redondo.

Een onbeduidende man wordt plotseling achtervolgd door twee misdadigersbenden...Een drama met een zinnebeeldig, aan Kafka denkende achtergrond, dat grotendeels gebaseerd is op de vertolking van de hoofdpersoon. Het is het debuut van de regisseur op het gebied van de bioscoopfilm.

Yellow Hair and the Pecos Kid

1984 | Avonturenfilm, Western

Spanje/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Matt Cimber. Met o.a. Laurence Landon, Ken Robertson, Luis Lorenzo, John Gaffari en Aldo Sanbrell.

Een mooi mestiezenmeisje en een avonturier uit Texas gaan samen op zoek naar de schat van de Tulapanes. Deze film is een middelmatige kombinatie van Spielberg-achtige avonturen, spaghetti-western, en de humor van het type Trinidad. Ook herinnert de film vaag aan het werk van Karl May. Er wordt gebruik gemaakt van de onuitstaanbare slow motion, patent van Peckinpah. Acteurs Robertson en Gaffari produceerden de film ook nog.

Tuareg

1983 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1983. Avonturenfilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Mark Harmon, Luis Prendes, Claudia Gravy, Aldo Sambrell en Claudia Gravi.

Een jonge Toeareg verzet zich tegen de plaatselijke tiran. Een soort spaghetti-western in de woestijn. Ook bekend als TUAREG II-IL GUERRIERO DEL DESERTO en THE DESERT WARRIOR.

La Amante ambiciosa

1982 | Drama, Erotiek

Griekenland/Liechtenstein/Spanje 1982. Drama van Omiros Efstratiadis. Met o.a. María José Cantudo, Ajita Wilson, Claudia Gravy en Andrés Barcouli.

Een belangrijke impressario gaat een relatie met een balletdanseres aan. Als zijn vrouw dit ontdekt, zint zij op wraak. Deze exotische, maar zeer slechte co-produktie kent drie heel verschillende vrouwelijke hoofdrollen.

El Cepo

1982 | Horror

Spanje 1982. Horror van Francisco Rodríguez. Met o.a. Jack Taylor, Mirta Miller, Claudia Gravy en Juan Messeguer.

Een knappe prostituée neemt samen met een vriendin haar toevlucht tot een huis van een van haar betere cliënten. Deze cliënt is een zeer raadselachtig man. Een middelmatige en triviale horrorfilm waarin de waardeloze Jack Taylor een van zijn schaarse hoofdrollen speelt.

Corazón de papel

1982 | Misdaad

Spanje 1982. Misdaad van Roberto Bodegas. Met o.a. Antonio Ferrandis, Patxi Andion, Ana Obregón, Héctor Alterio en Claudia Gravy.

Een verslaggever wil het bericht publiceren dat een belangrijk zakenman gewond is geraakt bij een overval op een bordeel. Een in alle opzichten mislukte film, die het werk is van een regisseur die interessante titels op zijn naam heeft staan.

Miedo a salir de noche

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, Claudia Gravy, Tina Sáinz en Rafael Hernández.

Een man wordt steeds angstiger bij het idee 's avonds zijn huis te moeten verlaten. Een grove, didactische film; bijna een officiële proclamatie.

Soldados

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. José Calvo, Claudia Gravy en Francisco Algora.

Een peloton republikeinse soldaten vlucht voor de vijand. Een vreemd en lofwaardig politiek-psychologisch drama, dat prat kan gaan op uitstekende acteurs.

La Criatura

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Ana Belén, Juan Diego, Claudia Gravy en Ramón Reparaz.

Een vrouw die zich door haar man verwaarloosd voelt vindt troost bij de uitzonderlijke hond van het echtpaar. Dit echte knoeiwerk kaart niet alleen dierenliefde aan, maar heeft ook een dubbele politieke bodem.

Makarras conexion

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Hermanos Calatrava. Met o.a. Hermanos Calatrava, Helga Liné, Claudia Gravy en Daniel Martín.

Twee broers vechten tegen enkele misdadigers. Het komische duo Hermanos Calatrava zijn zowel de regisseurs als de hoofdrolspelers van deze bijzonder grove komedie.

La Perla negra

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1976. Avonturenfilm van Saul Swimmer. Met o.a. Mario Custodio, Carlos Estrada, Gilbert Roland, Carl Anderson en Perla Cristal.

Een jonge visser lokt de aanvallen van een geweldige zeeduivel uit op zijn eigen dorp. Een curieuze, onevenwichtige maar uiteindelijk acceptabele avonturenfilm, die op sommige punten beïnvloed is door JAWS.

La Llamada del sexo

1976 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Colombia 1976. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. George Hilton, Veronica Miriel, Claudia Gravy en Eduardo Fajardo.

Een mooie jonge vrouw begint haar man te wantrouwen. Een waardeloze mengelmoes van extravangantie, seks en detective-intrige.

La Espuela

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Roberto Fandiño. Met o.a. Javier Escrivá, Claudia Gravy, Mary Francis, Manuel de Blas en Mario Pardo.

Een grondbezitter is vastbesloten alle vrouwen op zijn domein te bezitten...Belachelijk erotisch-sociaal knoeiwerk.

Eva, limpia como los chorros del oro

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Truchado. Met o.a. Pedro Valentín, Florinda Chico, Didi Sherman, Claudia Gravy en Henry Gregor.

Een naïeve provinciaal gaat naar Madrid om daar een baantje te zoeken...Een onuitstaanbare produktie.

Madrid, Costa Fleming

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Juanjo Menéndez, Africa Pratt, Ismael Merlo, Claudia Gravy en Verónica Forgué.

De lotgevallen van de bewoners van een modern flatgebouw in Madrid. Het verval van een regisseur die trouwens nooit zeer opmerkelijk is geweest.

Kilma, reina de las amazonas

1975 | Avonturenfilm

Spanje 1975. Avonturenfilm van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Eva Miller, Frank Braña, Claudia Gravy en Verónica Miriel.

Een schipbreukeling komt op een eiland dat alleen wordt bewoond door vrouwelijke soldaten. Een betreurenswaardige variant op de mythe van het Amazonegebied.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

Las Ibéricas FC

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. Rossana Yanni, Claudia Gravy, Ingrid Garbo, José Sacristán en La Polaca.

Komisch-sentimentele voorvallen rond de leden van een vrouwenvoetbalclub. Moeizaam, zoals alle films van Masó.

Si estás muerto, porqué bailas?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Alfredo Landa, Claudia Gravy, La Polaca en Luis Dávila.

In de mist van Londen worden verschillende misdaden gepleegd. Een zeer vreemde makabere komedie, gemaakt door een regisseur, waarvan het werk over het algemeen verbijsterend is.

Plomo sobre Dallas

1970 | Western

Spanje 1970. Western van José María Zabalza. Met o.a. Charles Quiney, Claudia Gravy, Luis Induni en José Truchado.

De aandeelhouders van een spoorwegmaatschappij willen in bezit van een 'ranch' komen, teneinde rails over dit grondgebied te kunnen aanleggen. Een waardeloze western van het allerlaagste niveau die tegelijk met veel andere films opgenomen werd door Zabalza.

Matalo!

1970 | Western

Spanje/Italië 1970. Western van Cesare Canevari. Met o.a. Lou Castel, Corrado Pani, Antonio Salines, Luis Davila en Claudia Gravy.

Een jongeman uit Europa sluit zich aan bij bandieten. Zijn bende berooft een postkoets en duikt onder met de buit in een spookstadje, waar onderlinge twisten het gezelschap uitdunnen. Deze vrij sadistische spaghetti-western bewandelt nog eens de bekende paden. Ook bekend als THEY CALLED HIM MATALO.

Los Rebeldes de Arizona

1970 | Western

Spanje 1970. Western van José María Zabalza. Met o.a. Charles Quiney, Claudia Gravy, Michael Rivers en José Truchado.

Een paar bandieten sluit zich aaneen met de eigenaar van een ranch. Een waardeloze Spaanse western van het allerlaagste allooi.

boom! Chico, chica

1969 | Muziek

Spanje 1969. Muziek van Juan Bochs. Met o.a. Bruno Lomas, Claudia Gravy, Kiko en Gustavo Re.

De film toont de opkomst en het muzikale succes van twee jonge taxichauffeurs. Deze popmusical werd gerealiseerd zonder enig inzicht in dit genre en gespeend van elke begaafdheid.

Prana

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Raul Peña. Met o.a. Claudia Gravy, Alberto Dalbes, Ricardo Díaz en Julia Peña.

Een welgestelde vrouw besluit één van haar bediendes te verleiden, aangezien haar man onvruchtbaar is. Een vreemd sociaal melodrama dat enigszins op de film LA OTRA ALCOBA van Eloy de la Iglesia vooruitloopt.

4 desertores

1969 | Avonturenfilm

Spanje 1969. Avonturenfilm van Pascual Cervera. Met o.a. Claudia Gravy, Luis Induni, Julio Pérez Tabernero en Luis Marín.

Vier huurlingen bedriegen hun baas en vluchten van Casablanca naar Spanje in deze slechte tweederangs avonturenfilm.

De picos pardos a la ciudad

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Kiko, Elena María Tejeiro, Angel de Andrés en Claudia Gravy.

De burgemeester van een dorp en zijn secretaris benutten een bezoek op Madrid om van allerlei soorten tijdverdrijf te genieten. Net zo afschuwelijk als bijna alle films van Iquino.

Chinos y minifaldas

1968 |

Duitsland/Italië/Spanje 1968. Ramón Comas. Met o.a. Adrian Hoven, Barth Warren, George Wang en Claudia Gravy.

Twee geheim-agenten bestrijden een Chinese misdadigersbende. Deze tweederangs spionagefilm heeft toch een betoverende pulpsfeer.

Acteón

1965 | Romantiek, Experimenteel

Spanje 1965. Romantiek van Jorge Grau. Met o.a. Martín Lasalle, Pilar Clemens, Juan Luis Galiardo, Nieves Salcedo en Claudia Gravy.

Tussen een Spaanse visser en een buitenlands meisje ontstaat een vreemde verhouding. Dit is de derde film uit de experimentele periode van de interessante regisseur Jorge Grau.

La Señorita de Trevelez

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van Edgar Neville. Met o.a. Antoñita Colomé, María Gámez, Alberto Romea, Nicolás Rodríguez en Elisa Ramírez.

In een klein provinciestadje moet een vrouw haar eenzaamheid leren accepteren. De eerste belangrijke film van Neville, die de toekomstige klassiekers van de Spaanse cinema als CALLE MAYOR of LA TÍA TULA al aankondigt. Een prachtige verfilming van het toneelstuk van Carlos Arniches.