Jelena Maximova

Acteur

Jelena Maximova is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tichi Don

1931 | Drama

SU 1931. Drama van Olga Preobrazjenskaja en Ivan Pravov. Met o.a. N. Podgorny, Andrei Abrikosov, Jelena Maximova en Emma Tsessarskaya.

De verfilming van de bewonderde en controversi[KA3]ele roman van Michail Sjolotsjov (het auteursschap van deze roman is overigens omstreden) verhaalt over de revolutionaire strijd van de Don Kozakken. Preobrazjenskaja heeft nooit meer het succes van BABI RYAZANSKYE kunnen evenaren. De groots opgezette herverfilming uit 1958 van Gerasimov had veel meer succes en wordt beschouwd als een betere weergave van de roman dan deze versie. Hoewel oorspronkelijk gemaakt als een zwijgende film, werd een beperkte geluidsband later aan de film toegevoegd. Engelse titels (AND) QUIET FLOWS THE DON en THE QUIET DON.

Zemlja

1930 | Drama, Zwijgende film

SU 1930. Drama van Alexander Dovzhenko, Alexander Dovzhenko en Alexander Dowschenko. Met o.a. Semjon Svasjenko, Stepan Sjkoerat, Mikola Nademsky, Jelena Maximova en Pjotr Masokja.

Een verhaal van de komst van een tractor, als symbool van een nieuwe toekomst van de landbouw in een dorp in de Oekra[KA3]ine tijdens de collectivisering. Dovzjenko is van Russische zijde verweten dat hij te veel aandacht heeft besteed aan het leven op het land en te weinig aan de strijd tegen de grootgrondbezitters. Tijdens de Expo in Brussel (1958) echter is de film uitgeroepen als één van de 12 beste films aller tijden. De film is een voorbeeld van Dovzjenko's karakteristieke lyrische wijze van poëtisch realisme. Gerestaureerd in 1997. Camerawerk van Danyl Demoutzki.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jelena Maximova op televisie komt.

Reageer