Charles Kaufman

Regisseur, Acteur, Scenarist, Cameraman

Charles Kaufman is regisseur, acteur, scenarist en cameraman.
Er zijn 8 films gevonden.

Jakarta

1988 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Thriller van Charles Kaufman. Met o.a. Christopher Noth, Sue Francis Pai, Ronald Hunter, Franz Tumbuan en Christopher North.

Een redelijke film over een CIA-agent (Noth) die in Djakarta een mysterieuze vrouw (Pai) moet bewaken, waarop hij verliefd wordt. In een moment van onwaakzaamheid verdwijnt zijn partner en naar hij aanneemt, is die gedood. Als hij drie jaar later van zijn standplaats New York wordt ontvoerd, bevindt hij zich weer in Indonesië en besluit de zaak te ontrafelen. Naar een script van regisseur Kaufman.

Stuck on You!

1982 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1982. Fantasy van Michael Herz, Samuel Weill, Lloyd Kaufman en Michael Berz. Met o.a. Irwin Corey, Virginia Penta, Mark Mikulski, Albert Pia en Norma Pratt.

Een hysterische sketchfilm met als leidraad een engel die z`n vleugels heeft verloren en de hemel niet meer binnen mag alvorens op aarde een aantal Goede Daden te stellen. Tien mensen schreven mee aan het scenario en twee regisseurs waren nodig om welgeteld vier (4) geslaagde grappen in beeld te krijgen. De honderd andere horen thuis in een riool.

Mother's Day

1980 | Horror

Verenigde Staten 1980. Horror van Charles Kaufman. Met o.a. Tiana Pierce, Nancy Hendrickson, Deborah Luce, Rose Ross en Holden McGuire.

Zo'n beetje het uiterste in het genre horror & vrouwenhaat: drie studentes die een kamer delen worden het slachtoffer van een volksvrouw en haar twee zoons - tot de rollen worden omgedraaid. Het is nog geen Murder, He Says, maar de slotscène met het Drano-elektrische mes zal wel een reclame moeten zijn voor vakmanschap.

The Secret Dreams of Mona Q

1977 | Erotiek

Zweden/Verenigde Staten 1977. Erotiek van Charles Kaufman. Met o.a. Monique Cardin, Wade Nichols, Sandy Reynolds, Renee Verlaine en Rose Taft.

Deze door kenners als (bijna) klassiek bestempelde pornofilm gaat over een echtpaar, dat na een aantal huwelijksjaren vol van gewoonte en sleur gedesillusioneerd omziet naar de illusies en (erotische) dromen van het eerste uur. Op veel niet-kenners zal de film een rommelige, geforceerd grappige en lichtelijk eentonige, zo niet vermoeiende, indruk maken.

The Outdoorsters

1976 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1976. Komedie van Charles Kaufman. Met o.a. David Orange, Barbara Marineau, David Strathairn, Tina Maria Steiano en Nicky Beim.

Bouwvakker Orange krijgt het op een dag op de heupen van het leven in de grootstad. Hij besluit met vrouw (Marineau) en kinderen (Steiano en Beim) terug de wildernis in te trekken en een nieuw leven te beginnen. De rest van de familie is er niet al te happig op, maar niets kan hem van gedachten doen veranderen. Ze maken kennis met Indiaan Strathairn die hen de geheimen van het leven in de wildernis leert kennen. Totaal geflipte film die bedoeld is als parodie op ADVENTURES OF THE WILDERNISS FAMILY. Er zit haast geen samenhang in de hele film die van de hak op de tak springt, regelmatig onderbroken wordt door de meest krankzinnige 'publiciteitsspots' en waarin de personages zich op de meest onvoorspelbare manier gedragen. Een typisch Troma-product dat opvalt door zijn verdoorgedreven wansmaak. Het scenario van Kaufman en Straw Weisman speelt zich af in Shang-Hi, 1913, maar de film is toch in het Amerika van de jaren 1970 gesitueerd. Filmdebuut van Strathairn. G. Gordon Liddy en Morey Amsterdam spelen niet-gecrediteerd mee. Mike Spera stond achter de camera. Na een haast onopgemerkte release heruitgebracht in 1983 als WHEN NATURE CALLS. Voor de liefhebbers.

Bridge to the Sun

1961 | Drama, Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten/Frankrijk 1961. Drama van Etienne Périer. Met o.a. Carroll Baker, James Shigeta en James Yagi.

Redelijk verhaal over een meisje, Baker, die de Japanse diplomaat Shigeta trouwt en naar Japan verhuist bij het uitbreken van WO II.

Cynthia

1947 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Elizabeth Taylor, George Murphy, S.Z. Sakall, Mary Astor en Gene Lockhart.

Suikerzoete film over ziek meisje Taylor dat een uitlaatklep vindt in muziek; verspilling van goede acteurs. Scenario van Charles Kaufman en Harold Buchmandie het toneelstuk van Vina Delmar The Rich, Full Life bewerkten. Camerawerk van Charles Schoenbaum.

The Bearcat

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Edward Sedgwick. Met o.a. Hoot Gibson, Lillian Rich, Charles French, Joe Harris en Alfred Hollingsworth.

Hoot is de Bearcat, een zwervende cowboy die in een stadje aankomt. Hij wordt maatjes met de sheriff, French, en redt Rich het leven. Dat levert hem een baan op op de ranch van Rich's vader. Rich blijkt verloofd te zijn met een studiegenoot van haar broer. Die blijkt echter problemen te hebben: hij wordt gechanteerd door een meisje met wie hij een korte verhouding heeft gehad. Hoot moet alles oplossen. George Hively schreef het script naar een verhaal van Frank Buckley, en Charles Kaufman stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Kaufman op televisie komt.

Reageer