Carry Tefsen: cast.
Er zijn 9 films en 1 serie gevonden.

Judas

2019 | Misdaad

2019. Misdaad van Thomas van der Ree. Met o.a. Rifka Lodeizen, Gijs Naber, Marit van Bohemen, Carry Tefsen en Melody Klaver.

Spannende misdaadserie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Astrid Holleeder uit 2018. Het scenario van Thomas van der Ree (Bankier van het verzet/Riphagen) laveert op ingenieuze wijze tussen feit en fictie. Zo hoort Astrid (Rifka Lodeizen) in de openingscène van de serie dat ze met Judas de publiekswinnaar is geworden van een belangrijke prijs voor het beste non-fictie boek. Het nieuwe leven van Astrid als bestsellerauteur vormt ook een belangrijke zijlijn in serie twee, dat gebaseerd is op haar tweede boek, Dagboek van een getuige. De rol van haar broer Willem Holleeder wordt gespeeld door Gijs Naber.

K3 en het ijsprinsesje

2006 | Familiefilm, Muziek

België 2006. Familiefilm van Indra Siera. Met o.a. Kathleen Aerts, Karen Damen, Kristel Verbeke, Urbanus en Peter Faber.

De drie Belgische kleuterpopidolen worden uitgenodigd om te komen zingen en dansen op de dertiende verjaardag van prinses Fleur, maar ze hebben weinig succes. Dat komt omdat een boze tovenaar het hart van Fleur heeft veranderd in een ijsklomp. Maar Karen, Kristel en Kathleen snellen haar te hulp! In deze geslaagde opvolger van 'K3 en het magische medaillon' is ruimte voor meer zang en dans, en voor aardige vondsten, zoals het vliegende turbo-tapijt met GPS. Leuke bijrollen zijn er voor Peter Faber, Carry Tefsen en voor Urbanus als de gemene tovenaar.

Dichter op de Zeedijk

2000 | Drama

Nederland 2000. Drama van Gerrard Verhage. Met o.a. Benja Bruijning, Carry Tefsen, Bart Oomen, Angelique de Bruijne en Monic Hendrickx.

Verfilming van het gelijknamige boek van Kees van Beijnum over een jeugd, die werd doorgebracht op de Amsterdamse Zeedijk in de jaren 1960 toen de dijk bevolkt werd door hoeren, pooiers en drugsdealers. De film concentreert zich op een jongen van dertien, die bij zijn oma woont omdat zijn moeder in een psychiatrische instelling verblijft. Grootmoeder is de uitbaatster van café De Rode Laars en hoopt dat haar kleinzoon de kroeg zal overnemen als hij groot is. De jongen koestert echter literaire ambities en schrijft gedichten. Een pooier, ruwe bolster en blanke pit, stimuleert hem om zijn roeping te volgen. Bij het verschijnen van het boek merkte recensente Xandra Schutte fijntjes op dat Van Beijnums roman een overbekend sjabloon in de Nederlandse literatuur betrof en met deze tv-film is het niet anders gesteld. Op de Utrechtse filmdagen bekroond met een Gouden Kalf, maar dat zegt niet zo veel omdat er weinig concurrentie is en het om een thuiswedstrijd gaat.

Filmpje!

1995 | Komedie

Nederland 1995. Komedie van Paul Ruven. Met o.a. Paul de Leeuw, Willeke Alberti, Pleuni Touw, Olga Zuiderhoek en Arjan Ederveen.

Voor adepten van Paul de Leeuw in klassieke vorm is dit een hoogst vermakelijk filmpje. Waarin de grapjurk afscheid neemt van zijn Bob & Annie de Rooy-typetjes. Waarin Bob - tijdens een echtscheidingszaak - afscheid neemt van Annie, 'dat lijk' dat het steeds maar vertikt om hem te pijpen. Maar waarin het gescheiden tweetal dan toch nog op Curaçao verzeild raakt. Wie weet valt daar nog wat te vieren. Rijk de Gooyer speelt een maffiabaas, Willeke Alberti is een adoptief moeder, Pleuni Touw een telefoniste van Stichting Correlatie. Filmpje! werd kersthit van 1995.

Zeg 'ns AAA

1981 | Komedie, Drama

Nederland 1981. Komedie van Hanneke Kock en Nico Knapper. Met o.a. Sjoukje Hooymaayer, Manfred De Graaf, Carry Tefsen, John Leddy en Renée Soutendijk.

Vijf afleveringen op één videoband van een der meest succesvolle Nederlandse situatie-komedies van de periode 1980-1990. Met Chiem van Houweninge en Alexander Pola als verantwoordelijken voor het script worden de lotgevallen beschreven van Hooymaayer als vrouwelijke arts, een weduwe, met Cornelissen als studerende zoon en Soutendijk als een tienerdochter. De echte ster is echter Tefsen als de huishoudster. De Graaf is de vriend van Hooymaayer. Soutendijk en Cornelissen zouden de serie na een tijdje vaarwel zeggen, de harde kern ging een glorietijd tegemoet. Af en toe wat engagement, maar in eerste instantie amusante verhaaltjes, geen dijenkletsers, meer 'character' dan 'comedy' en een tikkeltje 'situation'. Het betreft de afleveringen Verliefde dokters, De lappenmand, Voordeurdelers, Zeg 'ns Ja en Spoelt u maar.

Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming

1975 | Drama

Nederland 1975. Drama van Bas van der Lecq, Guido Pieters, Ernie Damen en Nouchka van Brakel. Met o.a. Carry Tefsen, Lex Goudsmit, Jon Bluming, Hugo Metsers en Rijk de Gooyer.

Na enkele eerdere Heere Heeresma-verfilmingen (onder meer een Engelstalige Polanski-bewerking van Een dagje naar het strand uit 1972) besloot producent Matthijs van Heijningen vier beginnende cineasten een opstap te geven naar het grote speelfilmwerk door hen elk een 'zwaarmoedig verhaal' te laten regisseren. Nouchka van Brakel komt het sterkst uit de bus met het laatste, Een winkelier keert niet weerom, met fraai spel van Rijk de Gooyer en Johnny Kraaijkamp. Hier en daar gedateerd, met nogal dik aangezet acteerwerk, maar over het algemeen nog steeds effectief mistroostig en amusant.

Keetje Tippel

1975 | Drama, Historische film, Biografie

Nederland 1975. Drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Monique van de Ven, Rutger Hauer, Andrea Domburg, Hanna de Leeuwe en Jan Blaaser.

In 1881 vertrekt een straatarm gezin van Stavoren naar Amsterdam in de hoop 'brood en geld te vinden'. Het blijft armoe troef waarna de jonge Keetje (Monique van de Ven) door haar moeder en oudste zus wordt aangezet tot prostitutie. Paul Verhoeven maakte er een meeslepende film van die in fysiek en emotioneel detail de belabberde omstandigheden van vrouwen aan het einde van de negentiende eeuw belicht. De peperdure productie Keetje Tippel was na Turks fruit het tweede Nederlandse succes van Paul Verhoeven, Monique van de Ven en Rutger Hauer. Gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van Neel Doff.

Alicia

1974 | Drama, Erotiek

Nederland 1974. Drama van Wim Verstappen. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Hugo Metsers, Jeroen Krabbé, Loudi Nijhoff en Jérôme Reehuis.

Getrouwde vrouw tracht los te breken uit sleur en rollenpatroon en loopt weg om zichzelf te ontdekken. Voornamelijk aandacht voor reactie van de man met zijn onbegrip. Goede typeringen in redelijke structuur, met humor en veel sex. Kwam in publiciteit door masturbatiescène met Coca Cola-fles.

Wat zien ik

1971 | Komedie

Nederland 1971. Komedie van Paul Verhoeven. Met o.a. Ronnie Bierman, Sylvia de Leur, Piet Römer, Jules Hamel en Bernard Droog.

Na de populaire serie Floris en voor zijn hit Turks Fruit maakte Paul Verhoeven deze komedie over de Amsterdamse rosse buurt. Blonde Greet (Bierman) en Haar van Boven (De Leur) zijn prostituees - hoewel Greet zich liever als 'sociaal werkster' omschrijft. De curieuze situaties rond hun klanten met al hun maffe wensen en de persoonlijke besognes van het tweetal werden ontleend aan het boek van Albert Mol, zelf ook even te zien. Begin jaren zeventig vond men dit misschien pikant en humoristisch, nu is het vooral de flauwe platheid die opvalt.

Blue Movie

1971 | Drama, Komedie, Erotiek

Nederland​/​​Duitsland 1971. Drama van Wim Verstappen. Met o.a. Hugo Metsers, Helmert Woudenberg, Kees Brusse, Ursula Blauth en Carry Tefsen.

Metsers, als zojuist uit de gevangenis ontslagen dekhengst, haalt gretig in wat hij in seksueel opzicht te kort was gekomen. Maar als hij werkelijk verliefd wordt, blijkt hij eensklaps impotent. Een morele les, zou je kunnen menen, indien de (voor 1971) brutale vorm niet anders leerde. Dit is de film die het duo Verstappen-De la Parra kortstondig rijk maakte.