Behrooz Hashemian: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Pandora's Box

2008 | Drama

Turkije​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​België 2008. Drama van Neslihan Atagül. Met o.a. Onur Ünsal, Derya Alabora, Tsilla Chelton en Tayfun Bademsoy.

Twee naar de grote stad uitgeweken navelstaardigere zussen en een armoedzaaiende hippiebroer worden geconfronteerd met de verdwijning van hun hoogbejaarde moeder in het afgelegen geboortedorp. De dopehead-kleinzoon en azijnpissende oma met Alzheimer blijken het echter nog het best met elkaar te kunnen vinden. Filmmaakster Ustaoglu schetst in dit drama met tragikomische weerhaakjes een veelkleurig beeld van diverse ontwikkelingen en leefwijzen in hedendaags Turkije. De 90-plussende Chelton, al briljant vilein in de Franse miniklassieker Tatie Danielle (1990), neemt de koppositie in het toch al uitstekende acteursensemble.

Waiting for the Clouds

2003 | Drama

Turkije​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Griekenland 2003. Drama van Neslihan Atagül. Met o.a. Dimitris Kaberidis, Rüçhan Caliskur, Ridvan Yagci en Ismail Baysan.

Maatschappijkritisch Turks drama over een afstammeling van de Pontiërs, een oude Griekse beschaving in Noord-Turkije aan de Zwarte Zee. Na de Eerste Wereldoorlog werden deze Griekse Turken verdreven naar Griekenland omdat ze niet zouden passen in de prille Turkse republiek. Geëngageerd regisseur Ustaoglu (Journey to the Sun) belicht het in Turkije delicate onderwerp aan de hand van een portret van een Pontische vrouw die tijdens de deportatie in 1916 haar ouders verloor en sindsdien heimelijk als Turkse door het leven gaat. Een toegankelijk didactisch werk over persoonlijk leed naar aanleiding van nationalisme en intolerantie.

Günese Yolculuk

1999 | Drama

Nederland​/​​Turkije​/​​Duitsland 1999. Drama van Neslihan Atagül. Met o.a. Newroz Baz, Nazmi Qirix, Mizgin Kapazan, Nigar Aktar en Iskender Bagcilar.

Günese yolculuk (Journey to the Sun) is een wonderlijke roadmovie over de Koerdische kwestie van de bevlogen schrijfster, architect en cineast Yesim Ustaoglu. Het verhaal begint in Istanbul waar provinciaal Mehmet (Newroz Baz) voor een schamel loontje lekkages opspoort voor het Waterleidingbedrijf. Mehmet is geen Koerd maar toch wordt hij gediscrimineerd vanwege zijn donkere, Koerdische uiterlijk. Mehmet kan het navertellen, in tegenstelling tot zijn Koerdische vriend Berzan (Nazmi Qirix). Ontdaan van zijn sociaal-politieke naïviteit besluit Mehmet het lichaam van zijn vriend dwars door Turkije naar Koerdistan te vervoeren, een reis van west naar oost door een verscheurd land. De losse regie, de natuurlijke acteerprestaties van de niet-professionele acteurs en de mooie cinematografie van Jacek Patrycki (de cameraman van wijlen Kieslowski) leverden de film een Best European Film & Peace Prize op tijdens het Berlijnse filmfestival in 1999.