Luigi Cimara

Acteur

Luigi Cimara is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Lulù

1953 | Drama

Italië 1953. Drama van Fernando Cerchio. Met o.a. Valentina Cortese, Jacques Sernas, Marcello Mastroianni, Luigi Cimara en Luigi Pavese.

Een aristocratische student wordt verliefd op een geraffineerde zangeres die hem door middel van een gefingeerde zwangerschap in een huwelijk manoeuvreert, maar hem ook dan ontrouw blijft. Bij een gewapend treffen tussen de echtgenoot en de minnaar komt ze zelf om het leven. De Italiaanse come- back van Cortese, na haar Hollywood-jaren, in een standaard- melodrama dat ze toch enig ironisch raffinement weet te geven. De tegenstrijdige casting van Sernas als goedgelovige echtgenoot en Mastroianni als de perfide minnaar is merkwaardig, maar werkt niet.

Cinque poveri in automobile

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Eduardo De Filippo, Aldo Fabrizi, Titina De Filippo, Walter Chiari en Isa Barizza.

De uitstekende rolbezetting kan dit middelmatige werkje niet redden. Het gaat over vriendschap, vrijgevigheid en armoede. Vier gezworen kameraden winnen een auto in de loterij. Ze besluiten de wagen te verkopen, maar ze willen de opbrengst delen met een vijfde, aan lager wal geraakte, vriend. Het ligt allerminst aan de spelers dat deze tragi-komedie maar niet van de grond komt.

La damigella di Bard

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Emma Gramatica, Luigi Cimara en Mirella Pardi.

Een oude vrijster van adel, die gedwongen werd van het huwelijk af te zien toen zij jong was, heeft grote belangstelling voor de rampspoed van een meisje, dat verliefd is op een jongeman. De vrouw helpt de jonge geliefden met het overwinnen van de hindernissen, die hun huwelijk en geluk in de weg staan. Gramatica zet een goede en sympathieke rol neer als de adellijke dame. Een ietwat sentimentele film.

L'aria del continente

1935 | Komedie

Italië 1935. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Angelo Musco, Leda Gloria, Rosina Anselma, Valentino Bruchi en Luigi Cimara.

Redelijk interessante, grappige en onderhoudende komedie. Angelo Musco is een man van middelbare leeftijd. Hij is afkomstig van het Siciliaanse platteland en besluit naar het continent te gaan, naar het vasteland van Italië. In Rome ontmoet hij een vrouw. Zo beginnen zijn romantische avonturen. Veelvuldig bezoekt hij de renbaan en de kust van Ostia. Eenmaal terug in Sicilië vertelt hij zijn familieleden over het leven in Rome. Dan gaat Musco weer naar Rome, maar deze keer met zijn zus en zijn nicht. De laatstgenoemde ontmoet een intellectuele jongeman op wie ze verliefd wordt. Als hij weer terug is op het platteland voegt de vrouw waarmee Musco in Rome een relatie had zich weer bij hem. Ook de jongeman komt langs, omdat hij met Musco's nicht wil trouwen.

La telefonista

1932 | Komedie

Italië 1932. Komedie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Isa Pola, Luigi Cimara, Sergio Tofano en Mimi Aymler.

Een kunstig in elkaargedraaid verhaal is altijd interessant maar het script, dat zich concentreert op de hoofdpersoon en het object, de telefoon, is ondoorzichtig en niet in staat ons te blijven boeien. Het spel van de acteurs is uitstekend, maar dat is dan ook het enige interessante aan deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Cimara op televisie komt.

Reageer