Lamine Konté: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Jom ou l'Histoire d'un Peuple

1982 | Drama, Historische film, Komedie

Senegal 1982. Drama van Abebacar Sam Makharam. Met o.a. Oumer Gueye, Amadou Lamine Camara, Zator Sarr, Fatou Samb Fall en N' deye Ami Fall.

Deze veelomvattende schildering van honderd jaar Senegalese geschiedenis is samengesteld uit drie verhalen van een negertovenaar over het thema eer en moed [KL](Jom)[KLE]. Het heden (de stakingen van 1978) mengt zich met het verleden, het begin van de koloniale verovering. Collaborateurs en anderen spelen een rol. Episch maar tragi-komisch omdat het niet aan humor ontbreekt. De ingewikkelde constructie van de film is soms verwarrend. Er zijn mooie plaatjes te zien in dit diep in de Afrikaanse realiteit gewortelde werk.

Bako, l'autre rive

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Jacques Champreux. Met o.a. Sidiki Bakaba, Cheik Doukouré, Doura Mane, Guillaume Correa en Souleymane Koulibali.

Triest en melancholisch verhaal over het noodlot van een Afrikaan uit Mali die illegaal emigreert om de ellende te ontvluchten en die, na dokwerker in Spanje te zijn geweest, heimelijk de Franse grens passeert in de sneeuw van de Pyrenee[KA3]en. Hij sterft van de kou in Parijs, de stad van zijn dromen. Ondanks enkele langdradigheden en een beetje overdreven somber eind - maar het kan zijn dat de film op een waar verhaal is gebaseerd - heeft Champreux (geboren in 1930, dit is zijn eerste lange werk) een ingetogen, gevoelig, suggestief en zeer waar werk gemaakt, de kleinzoon van Louis Feuillade waardig.

Baara

1978 | Drama

Mali 1978. Drama van Souleymane Cissé. Met o.a. Balla Moussa Keita, Ismaila Sarr, Oumou Diarra, Bubukar Keita en Baba Niare.

Sociaal-realistisch drama over de groeiende frictie tussen kapitalistische industriëlen en zelfbewuste fabrieksarbeiders in economisch opbloeiend Mali gedurende de jaren 70. De bevlogen Malinese filmmaker Cissé (1940) - opgeleid op de filmacademie van Moskou - focuste zijn verhaal op een textielarbeider die met zijn geëngageerde chef probeert de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ondertussen belicht regisseur/producent/scenarist Cissé fijntjes de aanzwellende roep om respect en onafhankelijkheid van de hevig onderdrukte vrouwen. Baara is een invloedrijke Afrikaanse jaren 70-protestfilm die dankzij een mix van geraffineerd commentaar, uitgediepte personages en een soepele verhaallijn geen moment onder zijn eigen gewicht bezwijkt.