Tony Berg

Componist

Tony Berg is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Divine Madness

1980 | Muziek

Verenigde Staten 1980. Muziek van Michael Ritchie. Met o.a. Bette Midler, Harlettes, The en Irving Sudrow.

Compilatiefilm waarin drie concerten van Miss Midler zijn verwerkt. In een duizelingwekkend tempo zingt ze haar bekendste songs, bespeelt ze haar publiek door haar populairste personages op te voeren (zoals de kitscherige Dolores Delago en de vulgaire Sophie Tucker), en geeft ze een satirische interpretatie van haar belevenissen in Europa. Als toetje volgen enkele musicalnummers. Sommigen vinden haar geniaal, anderen kunnen haar niet uitstaan, maar niemand kan ontkennen dat Midler een monument is. Een iets vinnigere montage had een beter portret opgeleverd van dit theaterbeest. Wel trachten de makers alle facetten van haar te belichten. Het scenario werd geschreven door Midler, Bruce Vilanch en Jerry Blatt. William A. Fraker bracht het allemaal in beeld.

A Perfect Couple

1979 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1979. Komedie van Robert Altman. Met o.a. Paul Dooley, Marta Heflin, Titos Vandis, Belita Moreno en Henry Gibson.

Met computerdating zouden perfecte koppels moeten worden samengesteld. De zwakke Dooley zit bij zijn vader onder de plak. Hij wordt op deze manier gekoppeld aan de vrijpostige jazz- zangeres Heflin. Hier moet de computer toch wel een foutje hebben gemaakt, want deze mensen hebben niets met elkaar gemeen. Een ongewone komedie, maar dat waren we al gewend van Altman uit die tijd. Hij speelt de twee totaal verschillende karakters op een intelligente manier tegen elkaar uit, en omdat hij hier werkte met acteurs uit zijn eigen stal, heeft hij alles goed in de hand. Altman schreef zelf het scenario, samen met Allan Nicholls. Edmond L. Koons was verantwoordelijk voor de fotografie. De ad- hoc-groep 'Keepin' 'em Off the Streets' brengt een paar knappe songs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Berg op televisie komt.

Reageer