Serge Yanogo

Acteur

Serge Yanogo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Buud Yam

1997 | Drama

Burkina Faso 1997. Drama van Gaston Kaboré. Met o.a. Serge Yanogo, Amssatou Maïga, Sévérine Oueddouda, Augustine Yameogo en Colette Kaboré.

Vervolg op de Afrikaanse klassieker Wend Kuuni (1982) waarin Kaboré met grote fijngevoeligheid het verdere leven volgt van Wend Kuuni (= gift van God) begin 19de eeuw. Twaalf jaar nadat zijn pleegouders hem vonden naast het gestenigde lijk van zijn moeder gaat de inmiddels volwassen man op zoek naar de 'genezer met het leeuwendrankje' die als enige zijn zus kan genezen. Zijn gedreven zoektocht die hem naar verre oorden voert is een gebaar naar de gemeenschap die hem adopteerde maar ook een mystieke zoektocht naar zichzelf en zijn roots.

Wênd Kûuni

1982 | Drama

Burkina Faso 1982. Drama van Gaston Kaboré. Met o.a. Serge Yanogo, Rosine Yanogo, Joseph Nikiema, Colette Kabore en Simone Tapsoba.

In de Afrikaanse savanne vindt een venter een bewusteloos kind aan de voet van een boom. Als de jongen bijkomt kan hij niet vertellen wat er met hem gebeurd is. Hij is namelijk stom en natuurlijk ook analfabeet. Hij wordt daarom door een familie opgevangen totdat zijn geheim wordt ontdekt. De film, die een enigszins huiselijke sfeer uitdraagt, werd met beperkte middelen gemaakt en vertoont hetzelfde gebrek als alle andere zwarte Afrikaanse films: een vaag scenario en een structuur die uit niet op elkaar afgestemde trage sequenties bestaat. Dat wordt echter goedgemaakt door de charmante spontaniteit van zowel de regie als de acteurs en door opnames met veel oog voor de schoonheid van de omringende natuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Yanogo op televisie komt.

Reageer