Jack Olesker

Scenarist

Jack Olesker is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Children's Classics: Scrooge

1994 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten/Japan 1994. Animatie van Toshiyuki Hiruma Takashi.

Nog een in de reeks: het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens over Ebenezer Scrooge, de vrekkige koopman die het kerstfeest kostbare onzin vindt. De vrije dag voor zijn slaafse medewerker Bob Cratchit wordt niet van harte verleend. Een schamele aalmoes aan de diepst getroffen armen kan er nauwelijks af. Dan krijgt Scrooge een waarschuwing van de geest van zijn voormalige compagnon Jacob Marley, die Scrooge geketend had om geen last van hem te hebben. Marley zegt hem dat een drietal goede geesten Scrooge een lesje zullen leren. Reken maar dat het werkt! Het scenario is van Jack Olesker en de kwaliteit is niet anders dan de andere afleveringen uit de serie.

Children's Classics: Pocahontas

1994 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Japan/Verenigde Staten 1994. Animatie van Toshiyuki Hiruma Takashi.

In een kort bestek wordt de geschiedenis van Pocahontas, dochter van het Indianenopperhoofd en haar liefde voor de Britse kapitein John Smith verteld. De jonge kijkertjes zien hoe het meisje zich ontwikkelt tot een vredesduif die probeert te bemiddelen tussen de Britse kolonialisten en de Indianen. Dit alles is veel beter en minder na[KA3]ief gebracht in de gelijknamige Disney-film die deze tv-bewerking volstrekt overbodig maakt. Takashi maakt bovendien de fout om evenals Disney de dieren een (menselijke) persoonlijkheid mee te geven zodat het niet alleen op plagiaat lijkt, maar dit nog meer benadrukt dan Disney. De houterige bewegingen van de getekende personages geven deze bewerking uiteindelijk de doodsteek. Het scenario is van de hand van Jack Olesker.

Children's Classics: Heidi

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1994. Animatie van Toshiyuki Hiruma Takashi.

Het overbekende verhaal van Heidi. Haar tante heeft werk gevonden als huishoudster. Daarom wordt ze achtergelaten bij haar norse, verbitterde grootvader die hoog in de bergen woont. De spontane onschuld en de charme van het kind ontroeren het stenen hart van de grijsaard. De jonge schaapsherder Peter heeft een warm plekje in zijn hart voor Heidi. De zoveelste verfilming van het boek van Johanna Spyri in een bewerking voor de allerkleinsten. Zoals gewoonlijk in deze reeks bewegen de personages houterig en zit er geen beweging in de decors, maar voor jonge kinderen is het aardig om kennis te maken met een van de klassieke boeken uit de kinderliteratuur. Het scenario werd geschreven door Jack Olesker en de film werd gemaakt in Japan voor rekening van Amerikaanse producenten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Olesker op televisie komt.

Reageer