Andrew Waldron

Acteur

Andrew Waldron is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Lost Trail

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Alma Rayford, Leon Kent, Frank Ellis en Charles Whitaker.

Al Hoxie neemt het in zijn eentje op tegen een bende bandieten en redt het meisje en haar vader. Charles Saxton was de scenarist voor producent Morris R. Schlank.

The Ace Of Clubs

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Peggy Montgomery, Andrew Waldron, Jules Cowles en Minna Ferry Redman.

Al Hoxie's broer Jack had niet alleen een paard maar vaak ook een hond. In deze western heeft Al naast zijn trouwe viervoeter Partner ook een hond, Mutt, met wie hij het gespuis te lijf gaat dat scenarist G.A. Durlam organiseerde en dat door McGowan slapend in elkaar werd gefrutseld.

Buried Gold

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Lew Meehan en Andrew Waldron.

Al Hoxie werd geboren in 1901. Hij was een broer van de befaamde Jack Hoxie en door hem kreeg hij in 1920 zijn eerste rol in de serie THUNDERBOLT JACK, met zijn broer in de hoofdrol. Hij werd Jacks dubbel, maar de markt schreeuwde om westerns en een handige producent, Anchor Films, wilde de naam Hoxie graag verder uitbuiten en zo kreeg Al zijn eigen westernserie. De eerste acht voor Anchor waren slecht en alle door McGowan geregisseerd. In deze eerste komt hij een rancher te hulp om diens gestolen goud terug te vinden. Morris R. Schlank was de producent.

The Wild Girl

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van William Bletcher. Met o.a. Art Acord, Louise Lorraine en Andrew Waldron.

Tussen Acord en Lorraine (in werkelijkheid man en vrouw in die tijd) groeit iets moois, maar een derde kan dat niet hebben. Als deze door Lorraine wordt afgewezen , weet hij haar opa een moord in de schoenen te schuiven en zo het meisje in zijn macht te krijgen. Maar hij heeft buiten Acord gerekend.

Pals

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Art Acord, Louise Lorraine, Leon Kent en Andrew Waldron.

De hond Rex vindt een baby in de woestijn en Acord moet zich om het kind bekommeren. Lorraine biedt haar hulp aan. Dat bevalt Kent niet, die Lorraine tot een huwelijk wil dwingen zolang hij haar opa in zijn macht heeft, die hem geld schuldig is en niet kan betalen. George Hively was de scenarist en William Thompson de cameraman. Art maakte een viertal westerns voor Truart Film in deze periode. Lorraine was toen zijn vrouw. In totaal is Art vier keer getrouwd; zijn eerste vrouw (1913-1916) was de actrice Edythe Sterling.

The Cowboy and the Flapper

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. William Fairbanks, Dorothy Revier, Jack Richardson, Milton Ross en Morgan Davis.

Revier is door een bende outlaws ontvoerd en marshal Fairbanks onderneemt pogingen haar te bevrijden. Jefferson Moffit schreef en Roland Price nam op.

That Wild West

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neits. Met o.a. William Fairbanks, Dorothy Revier, Jack Richardson, Milton Ross en Margaret Cullington.

Voorman Fairbanks krijgt de schuld van een moord die hij uiteraard niet begaan heeft. Outlaws ontvoeren ranch-eigenaresse Revier, terwijl cowboys Fairbanks achtervolgen. Die valt de outlaws aan, de cowboys komen in actie en de zaken regelen zich verder vanzelf. Jack Natteford bewerkte zijn verhaal The Bart-T Mystery en Roland Price deed het camerawerk.

Man from God's Country

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. William Fairbanks, Dorothy Revier, Lew Meehan, Milton Ross en Carl Silvera.

Fairbanks en zijn Mexicaanse vriend houden veel van de schone Revier. Maar als deze door de voorman ruw wordt mishandeld, krijgt Fairbanks de schuld. Zijn onschuld komt echter vast te staan en Revier kiest voor hem. Zijn Mexicaanse vriend gaat in goede vriendschap weg. Een eenvoudige western, door George C. Hill geschreven en met camerawerk van Roland Price.

Baffled

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Franklyn Farnum, Alyce Mills, Harold Austin en Andrew Waldron.

Matige western, waarin Farnum als rancher een bende veedieven bestrijdt. James Ormont leverde het verhaal en Walter Griffin deed het camerawerk. Het was een van de dertien westerns die Farnum maakte voor Independent Pictures, waarvan er twaalf door McGowan werden geregisseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrew Waldron op televisie komt.

Reageer