Siu-hou Chin

1963 Acteur

Siu-hou Chin (1963) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Battle of Wits

2006 | Actiefilm, Drama, Oorlogsfilm

China/Japan/Zuid-Korea/Hongkong SAR van China 2006. Actiefilm van Jacob Cheung. Met o.a. Andy Lau, Ahn Sung-kee, Wang Zhiwen, Fan Bingbing en Ahn Sung-gi.

In 370 voor Christus bestaat China uit verschillende kleinere staten die voortdurend oorlog met elkaar voeren. De staat Zhao trekt op tegen Yan en belegert op de weg erheen Liang, een stad die daar nauwelijks tegen bestand is. Hulp komt onverwacht van krijger Ge Li (Andy Lau) die met een plan van aanpak komt. Regisseur Jacob Cheung baseerde zijn scenario op manga strips van Ken'ichi Sakemi en leverde een groots opgezet historisch spektakel af. De stevige actie, in beeld gebracht door Hong Kongs befaamde actieregisseur Stephen Tung, heeft weinig van doen met de lichte gratie in films als Hero.

Fist of Legend

1994 | Actiefilm, Drama

Hongkong SAR van China 1994. Actiefilm van Gordon Chan. Met o.a. Jet Li, Ada Choi en Siu-hou Chin.

Hommage aan Bruce Lee's Fist of Fury uit 1973. De inmiddels wereldberoemde vechtkunstenaar Jet Li speelt een Chinese student die in 1937 naar bezet Sjanghai afreist om zijn door de Japanners vermoorde leermeester te wreken. Jet Li neemt het met zijn onderkoelde humor en fysieke gratie op tegen een bont gezelschap vechters. De man die letterlijk aan de touwtjes trekt is Yuen Wo Ping, de vechtchoreograaf die verantwoordelijk is voor het kunst- en vliegwerk in onder andere de The Matrix trilogie, Kill Bill: Vol. 1 en 2 en Fearless.

Tai ji zhang san feng

1993 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Yuen Woo-Ping. Met o.a. Yuen Cheung-Yan, Lau Shun, Siu-hou Chin, Yu Hai en Jet Li.

Nauwelijks plot, nauwelijks tekst: Tai ji zhang san feng is een pronkstuk van regisseur/vechtchoreograaf Yuen Woo-Ping, de man achter de fabuleuze vechtscènes in onder meer The Matrix en Crouching Tiger, Hidden Dragon. De uitvoering is in handen van de gracieuze Jet Li, die in de loop van de film tai chi ontdekt. Zijn tegenstander is Chin Siu-Hou, een jeugdvriend die het slechte pad opgaat. Maar het draait zoals gezegd om de kunstig gechoreografeerde vechtscènes, zoals een massaal bamboestokkengevecht, diverse baropstootjes en een verbluffende confrontatie met de autoriteiten. Een volbloed kungfu-film. Verplichte kost voor liefhebbers van oosterse vechtsporten.

Born to Fight

1988 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1988. Actiefilm van Man Hoi. Met o.a. Cynthia Rothrock, Man Hoi, Elizabeth Lee, Siu-hou Chin en Keith Kwan.

Martial arts-specialiste Rothrock in de rol van journaliste voor een krant in Hong Kong zet haar beste beentje voor wanneer een bevriende openbare aanklager ontvoerd wordt door een onaardig individu die zijn beste huurmoordenaars achter Rothrock aan stuurt. Regisseur Hoi speelt zelf de mannelijke hoofdrol maar dat is geen probleem in een domme in Hong Kong gedraaide actie- thriller.

The Seventh Course

1987 | Horror

Hongkong SAR van China 1987. Horror van Lam Lai Choi. Met o.a. Chow Yun-Fat, Maggie Choung, Siu-hou Chin, Choi Kam-kwang en Sibelle Hu.

Dit onderhoudende occulte verhaal speelt voornamelijk in Thailand. Een groep rijkaards haalt tijdens een feest herinneringen op. De een vertelt het verhaal van de archeoloog. In terugblikken wordt later nog een verhaal verteld. Bloederig geweld met wat exotische sex in een Hongkong-versie van INDIANA JONES, ALIEN, en AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON. Het hoogtepunt is een zoektocht naar een vloek, die naar de woeste wormenstam in de Thaise jungle leidt. Veel voodoo en hocus pocus: een puur escapistische film waarvan men met de juiste instelling kan genieten. Geen enkele intellectuele waarde, slechts bedoeld om lekker te griezelen op z'n Chinees.

Mr. Vampire

1985 | Horror, Komedie

Hongkong SAR van China 1985. Horror van Ricky Lau. Met o.a. Ching-Ying Lam, Siu-hou Chin, Ricky Hui en Moon Lee.

Als Mr. Vampire bij een begrafenis een lijk tegenkomt dat niet dood blijkt te zijn en ook nog eens alle kenmerken van een vampier draagt, moet hij in actie komen. Met zijn twee assistenten gaat hij op jacht naar het ontsnapte lijk. Al gauw wordt zijn ene student gebeten, terwijl de ander in de macht is van een levens-etende geest.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siu-hou Chin op televisie komt.

Reageer