Daniel Quenaud

Acteur

Daniel Quenaud is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Amargo despertar

1974 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1974. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Florinda Bolkan, Daniel Quenaud, Renato Salvatori, José María Prada en Hugo Blanco.

Een hardwerkende vrouw, uitgebuit door haar slechte echtgenoot, heeft een korte relatie met een elegante jonge man. Dit gebeurt in de badplaats waar zij een rustkuur houdt (die door het bedrijf wordt bekostigd). Een schitterende, ten onrechte onbekende film, waarin Vittorio de Sica twee van zijn geliefkoosde thema's samenbrengt: een hopeloze liefde en de sociale omstandigheden. Florinda Bolkan speelt briljant, en dat gebeurt niet vaak.

Una breve vacanza

1973 | Drama, Experimenteel

Italië/Spanje 1973. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Florinda Bolkan, Renato Salvatori, Daniel Quenaud, José María Prada en Teresa Gimpera.

Een Siciliaanse huismoeder moet als arbeidster aan de lopende band in Milaan brood voor echtgenoot en gezin verdienen. Als ze ziek wordt, krijgt ze betaald verlof voor een verblijf in een sanatorium, waar ze voor het eerst in aanraking komt met cultuur en romantiek. Haar genezing betekent de onvermijdelijke terugkeer naar haar keiharde, arbeidzame bestaan. Deze gevoelige en net niet sentimentele film maakt het gezegde dat 'ziekte de vakantie van de armen is' waar. Una breve vacanza is de voorlaatste film van De Sica. Twee jaar later stierf de regisseur aan longkanker.

La Chaise vide

1973 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1973. Romantiek van Pierre Jallaud. Met o.a. Martine Chevalier, Cyril Stockman en Daniel Quenaud.

Gevoelige film over het dagelijkse leven van een jonge vrouw die samen met haar zoontje wacht op de terugkeer van haar geliefde. Deze is als fotoreporter vertrokken naar een onbekende bestemming, onwetend van het bestaan van zijn kind. In deze film staat niet zozeer de liefde centraal, maar de eenzaamheid van een ongehuwde moeder.

Amore

1973 | Mysterie

Frankrijk 1973. Mysterie van Henry Chapier. Met o.a. Sonia Petrova, Daniel Quenaud, Julian Negulesco, Henry Deus en Daniel Ceccaldi.

Een buitenlandse architect komt bekijken in hoeverre Venetië te lijden heeft onder de tand des tijds en denkt na over een redmiddel. Rond dit gegeven wisselen wat zogenaamde toeristen en niet erg levensechte intellectuelen intens met elkaar van gedachten. Een bijzonder smakeloze en zeer pretentieuze regie, van nota bene een filmcriticus! De zwerftochten van deze sullen doen voornamelijk triest aan. Venetië wordt werkelijk niets wijzer van dit avontuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Quenaud op televisie komt.

Reageer