Anibal Vela

Acteur

Anibal Vela is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

El Pequeno ruisenor

1956 | Familiefilm, Musical, Drama

Spanje 1956. Familiefilm van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito Jimenez, Lina Canalejas Resenda, Mariano Azeno, Luis Induni en Mario Berratua.

Jaren voor Heintje had Spanje al een hartveroverende jongenssopraan, die na zijn platensuccessen als filmster gelanceerd werd in de rol van kleinzoon van een koster, die zingend het geluk van familie en dorpsgenoten ten gunste tracht te keren. Als het hem vocaal niet lukt laat hij zich onder de voet lopen door een kudde stieren zodat de redding-op-het- nippertje door een bloedtransfusie iedereen tot betere gedachten brengt. De aangedikte sentimentaliteit en het gekweel te pas en te onpas van de debuterende ster doet alle sympathie uitgaan naar de stieren. (Joselito deed er zeer lang over om de baard in de keel te krijgen, zodat hij nog zeven jaar dit soort films kon maken.)

Vidas confusas

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Guillermina Grin, Enrique Guitart, Sara Montiel en Anibal Vela.

De eigenaar van een veeboerderij wordt verliefd op een vreemde vrouw. Hij trouwt met haar, maar zij verlaat hem al in de trein tijdens hun huwelijksreis. Achteraf komt de verwarde man erachter dat zijn vrouw de echtgenote van een terrorist is. De dwaze humor is typerend voor deze regisseur, een zoon van de beroemde Miguel Mihura.

Yebala

1946 | Romantiek

Spanje 1946. Romantiek van Javier Rivera. Met o.a. Natty Santibáñez, Enrique Guitart, Anibal Vela en Alfonso Martín.

Een moorse koopman en een berberse vrouw zijn innig verliefd op elkaar, maar de jongeman wordt verboden zich met een vrouw van een ander ras te verenigen. Hij ontkent zijn liefde voor de raad van dorpsoudsten, waarna een straal uit de hemel hem onmiddelijk verlamt. Een nogal duistere film, die maar net zijn première overleefde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anibal Vela op televisie komt.

Reageer