Dorothea Wieck: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Menschen im Hotel

1959 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1959. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Michèle Morgan, Heinz Rühmann, Gert Fröbe en Sonja Ziemann.

Een van de vele verfilmingen van Vicki Baums roman over allerlei figuren die een hotel bevolken. Greta Garbo was in de Hollywoodversie van 1932, GRAND HOTEL, wel wat beter dan Morgan als Grusinskaja. Scenario van Hans Jacoby en Ladislaus Fodor. Camerawerk van Göran Strindberg.

...morgen wirst du um mich weinen

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Sabine Bethmann, Sabine Sesselmann, Rudolf Forster, Joachim Hansen en Herbert Tiede.

Arme toneelspeler zonder werk Heinz Horbach (Hansen) wordt aangereden door een auto, waarin Thea Hackrath (Sesselmann) en haar getrouwde vriend Dr. Korss (Tiede) zitten. Het ongeval is niet ernstig en Korss, die in het bedrijf van Thea`s vader, Konsul Hackrath (Forster) werkt, biedt hem aan tegen goed geld een schijnhuwelijk aan te gaan met Thea, die van hem in verwachting is.

Das Fräulein von Scuderie

1955 | Historische film, Drama

Oost Duitsland 1955. Historische film van Eugen York. Met o.a. Willy A. Kleinau, Anne Vernon, Henny Porten, Roland Alexander en Dorothea Wieck.

Bende dieven heeft het op de juwelierswerkplaats van Cardillac voorzien. De buit sturen zij naar de spotlustige Fräulein von Scuderie. Een typische Duitse kostuumfilm met weinig anders om het lijf dan de kostuums.

Das Forsthaus in Tirol

1955 | Komedie, Drama

Duitsland 1955. Komedie van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Albrecht Schoenhals, Dorothea Wieck, Wera Frydtberg, Christian Doermer en Albert Florath.

De verschrikkelijke combinatie van een serieus Heimatdrama met een kriminele inslag (een geslaagd mijnbouw-ingenieur die een fortuin heeft verdiend in Afrika, over zijn jeugdliefde, een weduwe in een rolstoel met een stelende zoon die gechanteerd wordt door zijn kameraad in het kwaad, omdat die de schone dochter van een gastwirt wil trouwen, die echter de geliefde is van de eerste juwelendief enz., enz.) en een onleuke komedie over liefdesverdriet, waarvan de belangrijkste verdienste de fraaie landschapsopnamen van het Stubaital zijn en de Arlbergstraße.

Herz der Welt

1951 | Biografie

Duitsland 1951. Biografie van Harald Braun. Met o.a. Hilde Krahl, Dieter Borsche, Mathias Wieman, Werner Hinz en Dorothea Wieck.

Het levensverhaal van gravin Bertha von Suttner, de beroemde pacifiste, bekend door haar boek Die Waffen nieder!

Fünf unter Verdacht

1950 | Misdaad

Duitsland 1950. Misdaad van Kurt Hoffmann. Met o.a. Hans Nielsen, Dorothea Wieck, Friedrich Schönfelder, Hans Leibelt en Ina Halley.

Thriller over een vermoorde conciërge die scholieren examenantwoorden en drank verkocht. Ook bekend als STADT IM NEBEL.

Panik

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Herbert A.E. Böhme, Dorothea Wieck, Ruth Eweler en Hans Zesch-Ballot.

Een dierentuin in Duitsland wordt tijdens WO II door bommen getroffen en de dieren breken uit. Onder de oorspronkelijke titel PANIK mocht de film niet in roulatie gebracht worden, omdat op dat moment allerlei dieren na een bombardement werkelijk uit de Berlijnse Zoo waren weggelopen. Na 1945 kwam de film alsnog uit met als alternatieve titel GESPRENGTE GITTER.

Andreas Schlüter

1942 | Historische film, Biografie

Duitsland 1942. Historische film van Herbert Maisch. Met o.a. Heinrich George, Dorothea Wieck, Karl John, Theodor Loos en Mila Kopp.

Het leven van de beeldhouwer en architect Andreas Schlüter, de 'Pruisische Michelangelo', vrij naar de roman van Alfred von Czibulka: Der Münzturm. Boeiend beeld van een interessante tijd: Berlijn omstreeks 1700, dat o.a. door zijn chauvinisme natuurlijk uitstekend in de kraam van de nazi's te pas kwam.

Kopf hoch, Johannes

1941 |

Duitsland 1941. Viktor de Kowa. Met o.a. Dorothea Wieck, Albrecht Schoenhals, Claus Detlef Sierck, Leo Peukert en Karl Dannemann.

De veertien-jarige Johannes, die uit het buitenland naar nazi-Duitsland is teruggekeerd, wordt naar een internaat gestuurd waar hij dankzij de daar gevolgde opvoedingsmethoden tot een echte nationaal-socialist uitgroeit. Walgelijke, op de jeugd gerichte, nazi-propaganda.

Der Vierte kommt nicht

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Max W. Kimmich. Met o.a. Dorothea Wieck, Werner Hinz, Ferdinand Marian en Lina Lossen.

Jaarlijks houden vier vroegere schoolvrienden een reünie, maar ditmaal komt er één niet opdagen... Met deze spannende thriller maakte regisseur Kimmich zijn officiële come-back. Hij stond wegens vroegere Amerikaanse filmactiviteiten bij de nazi's op de zwarte lijst, maar was inmiddels met een zuster van Goebbels getrouwd. Na de oorlog was hij dat nog.

Dein Leben gehört mir

1939 | Misdaad

Duitsland 1939. Misdaad van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Dorothea Wieck, Karl Martell, Ivan Petrovitch en Rolf Wanka.

Vioolvirtuoos Fabreani (Martell) wordt tijdens een boottocht vergiftigd. In het verdere verloop van de film lost de politie de misdaad op. Iedereen is verdacht. De verhoudingen tussen de personages, liefde, afgunst en jaloezie, zijn zo gecompliceerd, dat ze zelfs de oplettende toeschouwer in verwarring brengen. Minder zou hier meer geweest zijn. Misdaadfilm met een beetje spanning.

Liselotte von der Pfalz

1935 | Historische film

Duitsland 1935. Historische film van Carl Froelich. Met o.a. Renate Müller, Eugen Klöpfer, Ida Wüst, Hilde Hildebrand en Dorothea Wieck.

Een Duitse prinses trouwt met de broer van de Franse koning Lodewijk de Veertiende en weet zich door haar karakter aan het Franse hof waar te maken. Een aardig gegeven, maar lopendeband- werk.

Der Student von Prag

1935 | Horror, Drama

Duitsland 1935. Horror van Artur Robison. Met o.a. Dorothea Wieck, Adolf Wohlbrück, Theodor Loos, Fritz Genschow en Erich Fiedler.

Een zwakke verfilming van Hanns Heinz Ewers' roman over de student die zijn spiegelbeeld verkoopt om naar de hand van een knappe zangeres te kunnen dingen, maar tenslotte krankzinnig wordt. Paul Wegener had in de zwijgende filmversie uit 1913 van Stellan Rye veel succes, evenals Conrad Veidt in 1926 onder Henrik Galeen.

Anna und Elisabeth

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Frank Wisbar. Met o.a. Dorothea Wieck, Hertha Thiele, Maria Wanck, Matthias Wieman en Carl Balhaus.

Een gruwelijk sprookje naar een draaiboek van Gina Hink door de raadselachtige Wisbar (Wysbar) die na zijn terugkeer na WO II uit de VS in Duitsland films maakte als HAIE UND KLEINE FISCHE, maar die met deze dramatische volkslegende de kritiek van de Goebbelskliek opwekte. Boerenmeisje Anna uit Graubünden geldt als wonderdoenster en moet hereboerin Elisabeth van verlamming genezen, waarna de laatste het meisje vermoordt.

Ein Toller Einfall

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. Willy Fritsch, Dorothea Wieck, Max Adalbert en Adele Sandrock.

Terwijl de eigenaar van een kasteel op reis is om de verkoop ervan te regelen verandert zijn neef het in een hotel. Gebaseerd op de gelijknamige klucht, en dat is aan de vele dialogen duidelijk te merken. Maar ze zijn leuk en Fritsch is een sympathieke neef.

Mädchen in Uniform

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Leontine Sagan. Met o.a. Carl Froelich, Hertha Thiele, Dorothea Wieck, Emilie Unda en Ellen Schwanneke.

De jonge Manuela von Meinhardis (Thiele) wordt, omdat ze wees is, naar een meisjesinternaat gestuurd. Alleen de jonge lerares juffrouw Von Bernburg (Wieck) probeert haar leerlingen wat toewijding te geven. Manuela dweept met haar lerares en wordt verliefd op haar. Wanneer de directrice dit hoort, bestraft ze Manuela met eenzame opsluiting. Manuela probeert zelfmoord te plegen maar wordt op het laatste moment door haar medescholieren gered. Deze film is als meesterwerk de geschiedenis ingegaan. Er spelen uitsluitend vrouwen in mee en de film is ook in scène gezet door een vrouw. Men heeft het aangedurfd het probleem van de lesbische liefde aan te roeren en de toestanden in Pruissische internaten aan de kaak te stellen. Het scenario is van Christa Winsloe en F.D. Andam, die het toneelstuk Gestern un Heute van Christa Winsloe bewerkten. Het camerawerk is van Reimar Kuntze en Franz Weihmar.