Miguel M. Delgado is regisseur en acteur.
Er zijn 103 films gevonden.

Entre ficheras anda el diablo

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Rivero, Sasha Montenegro en Carmen Salinas.

Drie verhalen: een schilderes maakt een portret van haar man, maar een van de afgebeelde lichaamsdelen komt niet overeen met de werkelijkheid, waardoor de echtgenoot zich bedrogen voelt; een dierenarts wordt vreselijk verliefd op een koorzangeres, en een duivel besluit de hel te verlaten om van de aardse genoegens te kunnen proeven, maar hij wordt achterna gezeten door Satan himself. Een stomme, flauwe, idiote film. Heel slecht.

El Barrendero

1981 | Komedie

Mexico 1981. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. María Sorte, Cantinflas en Ursula Prats.

Een eenvoudige straatveger vindt in de vuilnisemmer een baby. Onbedoeld geeft de film de decadentie van de nimmer erg opmerkelijke Mexicaanse acteur Cantinflas weer.

Santo y Blue Demon contra Drácula y el Hombre-Lobo

1973 | Horror

Mexico 1973. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Santo, Blue Demon, Aldo Monti en José Chávez.

Dracula en de Weerwolf sluiten zich aaneen om hun vijanden te verslaan. Santo en Blue Demon, samen op hun retour, in een film die gemaakt is als een grof populair stripverhaal.

Santo & Blue Demon vs. Dracula & the Wolfman

1973 | Horror

Mexico 1973. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Santo, Blue Demon, Aldo Monti en Agustín Martínez Solares.

Gemaskerde worstelaar El Santo (1917-1984) is één van Mexico's grootste sporthelden. In deze horrorfilm - hij speelde zichzelf in ruim vijftig actie/horrorfilms! - bevecht hij iconen graaf Dracula en Wolf Man, samen met aartsworstelrivaal Blue Demon. Tijd-, genre- en landsgebonden comic book-regie, starre cameravoering en toneelmatige dialogen doen nauwelijks af aan de intrinsieke waarde van deze film als een monument van Mexicaanse volksheldenverering anno begin jaren zeventig. Dracula en Wolf Man en hun leger van rondborstige kwekelingen complementeren de toentertijd serieuze maar nu aantrekkelijk campy aangelegenheid.

El Profe

1971 | Komedie

Mexico 1971. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Marga López, Víctor Alcocer en David Bravo.

Een professor komt in een dorp terecht dat beheerst wordt door de dwingelandij van de notabelen. De aftakeling van Cantinflas in een zeer moralistische film, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Un Quijote sin mancha

1969 | Komedie

Mexico 1969. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Angel Garasa, Lupita Ferrer en Susana Salvat.

Een student wil net als de legendarische Don Quichot als weldoener door het leven gaan. Een onuitstaanbaar moralistische komedie, kenmerkend voor de laatste episode van Cantinflas.

Su excelencia

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Sonia Infante, Guillermo Zetina en Tito Junco.

Een pas benoemde ambassadeur komt aan in een stad in Midden- Amerika. Daar ondervindt hij allerlei moeilijkheden. Cantinflas demonstreert al zijn smakeloosheid, grootheidswaanzin en onbenul in deze komedie.

Novias impacientes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Rosa María Vázquez en Fernando Luján.

De verschillende verwikkelingen en eigenaardige situaties waarmee drie stellen geconfronteerd worden, alvorens in het huwelijk te treden. Zeer moralistisch, hoewel het een zogenaamd 'moderne' film moest worden.

El pistolero desconocido

1966 | Western, Komedie

Mexico 1966. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Piporro', Elsa Aguirre, Raúl Meraz en José Jasso.

Een gerechtsdienaar doet zich voor als een (vermoorde) revolverheld om te voorkomen dat diens vader wordt beroofd van zijn grond. Een flauwe en krachteloze western met veel mislukte grappen van 'Piporro'

El asesino se embarca

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Mexico 1966. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Lizalde, Regina Torné, Armando Silvestre en Tito Junco.

Een jonge politieagent moet een vervalsingszaak oplossen in een plaats met gewetenloze moordenaars, uitdagende vrouwen, intriges, moorden en romantische avonturen die steevast met de dood eindigen. Deze levendige film is duidelijk beïnvloed door de James Bond-films. Goed camerawerk van Gabriel Figueroa.

Amor a ritmo de go go

1966 | Komedie, Musical

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Javier Solís, Rosa María Vázquez, Eleazar 'Chechelo' García en Raúl Astor.

Na allerlei misverstanden en moeilijkheden verklaren twee jonge stellen elkaar hun liefde. Zo reactionair dat je het nauwelijks voor mogelijk houdt. De moraal van het verhaal is dat meisjes 'oneerbare voorstellen' moeten afwijzen om de kans niet te verkleinen op een huwelijk, want dat is toch uiteindelijk hun bestemming.

Viva Benito Canales!

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa María Vázquez, Elvira Quintana en Armando Silvestre.

Een welgestelde Mexicaanse veeboer is zich bewust van het onrecht in zijn omgeving. Hij besluit deel te nemen aan de Mexicaanse Revolutie. Dan ontmoet hij zijn grote liefde. In dit stompzinnige melodrama worden opvallend veel hoeden gedragen, de ene nog groter dan de andere.

Los Sánchez deben morir

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Javier Solís, Fernando Casanova, Lucha Villa en Rosa María Vázquez.

Twee broers gaan op de vlucht voor hun verloofdes en hun aanstaand huwelijk en verschuilen zich in een dorp waar ze van een moord beschuldigd worden. Zeer stompzinnig.

El señor doctor

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Cantinflas', Marta Romero, Miguel Angel 'El Men' Alvarez en Prudencia Grifell.

De komische en romantische verwikkelingen van een naïeve en idealistische plattelandsdokter. Een komedie rond de populaire 'Cantinflas', die nauwelijks afwijkt van zijn andere films.

Duelo de pistoleras

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Dacia González, Manuel Capetillo, Fernando Casanova en Emilio 'Indio' Fernández.

Drie pistoolschutters melden zich aan voor een schietwedstrijd, elk om verschillende persoonlijke redenen. Hoewel deze film op het eerste gezicht plagiaat van WINCHESTER '73 lijkt, is het een slecht mengsel van HIGH NOON en SHANE, uiteraard met de melodramatische trekjes van de Mexicaanse film. Fernández is opvallend goed.

Cargamento prohibido

1965 | Mysterie, Avonturenfilm

Mexico 1965. Mysterie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Narciso Busquets, Alma Delia Fuentes, Wolf Ruvinskis en Rubén Rojo.

Deze film over detectives en drugshandel heeft als enig lichtpuntje de mooie opnamen van de haven van Mazatlán. Goed camerawerk.

Perdóname mi vida

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Angélica María, Alberto Vázquez, Mauricio Garcés en Raúl Astor.

De diverse amoureuze betrekkingen van een pasgetrouwd stel. Een komedie met veel liedjes.

Guitarras lloren guitarras

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cuco Sánchez, Lucha Villa, Fernando Soto ('Mantequilla') en Manuel López Ochoa.

Een beroemde componist helpt een zangeres om succes te krijgen, maar moet toezien dat ze verliefd wordt op zijn broer. Sentimenteel.

El rifle implacable

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Noé Murayama en Olivia Michel.

Na de dood van hun vader erven twee zusjes zijn ranch. Ze beheren de ranch goed, totdat een groep bandieten hun vee steelt. Om zich tegen de dieven te beschermen roepen de gezusters de hulp in van een revolverheld op wie ze beiden verliefd worden. Veel gewelddadige actiescènes in deze nogal curieuze film.

El padrecito

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Angel Garasa en Rosa María Vázquez.

Een jonge pastoor komt als gevolg van zijn moderne ideeën tegenover een andersdenkende collega te staan. Deze op GOING MY WAY van Leo McCarey geïnspireerde film was een groot succes bij publiek en kritiek.

Cucurrucucú paloma

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Guillermo Murray, Juan Gallardo en Abel Salazar.

Een meisje verlaat haar moeder en haar dorp om in de grote stad carrière te maken als zangeres en haar moeder financieel te kunnen steunen. Een truttig en jankerig melodrama.

México de mi corazón

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Julio Aldama, Lucha Villa en Mauricio Garcés.

Twee zangers winnen in Los Angeles een concours van Mexicaanse liedjes. De eerste prijs is een retourtje Mexico City. Deze film is erg chauvinistisch omdat de hoofdrolspelers ontdekken dat hun vaderland een goede toeristische promotie waard is. Ook bekend als MEXICO DE MI CORAZON.

Héroe a la fuerza

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Piporro', Rosa de Castilla en Oscar Pulido.

Als gevolg van een val blijft een jongen twintig jaar bewusteloos. Als hij ontwaakt, gedraagt hij zich enkele keren als zijn kwaadaardige, overleden broer, en verder als de goede persoon die hij zelf is. Vehikel voor meesteracteur `Piporro`, die een dubbelrol heeft. De film verwijst naar de bijbel (het goede in de hoofdfiguur heet Abel en zijn slechte broer Cain). Ook bekend als EL PÁRPADO CAIDO.

Entrega inmediata

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gina Romand, Guillermo Zetina en Claudio Brook.

Vastbesloten alle volkstypetjes af te werken, speelt Cantinflas een postbode in deze komedie, die even slecht is als de voorgaande. Een van zijn tegenspelers is niemand anders dan de toenmalige 'Miss Argentinië'.

El revólver sangriente

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lola Beltrán, Flor Silvestre en Emilio Fernández.

Een revolver is de oorzaak van de reeks lotgevallen van een aantal personen. Een soort WINCHESTER 73, de beroemde film van Anthony Mann, maar dan op z'n Mexicaans. Al met al niet zo slecht als je verwacht.

Agente XU 777

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gina Cantinflas, Romand, Claudio Brook en Fanny Cano.

Een eenvoudige postbode ziet zichzelf verplicht om tegen een belangrijk spionagenet te vechten. De heldhaftige Cantinflas neemt de toen bloeiende films met geheimagenten op de hak.

Twist locura de juventud

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Enrique Guzmán, María Eugenia San Martín en Carmen Molina.

Een bekende dancing waar men de 'twist' danst dreigt gesloten te worden door de 'Vereniging voor Geestelijke Gezondheid', die de bezoekers beschuldigt van ondermijning van de moraal en de goede zeden. De film eindigt met de kernachtige uitspraak: 'Wij danken alles aan de twist'. De twist kun je de oneindige banaliteit van deze film niet aanrekenen.

Mi vida es una canción

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Begoña Palacios en Berta Moss.

Een jongen met een mooie stem wordt ontdekt door een artiest in ruste, die een ster van hem maakt. Zelfs de onvermijdelijke muzieknummers maken een afgemeten indruk in deze routineuze film.

El rey del tomate

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Piporro, Luz Márquez, Emma Roldán en José Jasso.

Een arme tomatenverkoper slaagt er na lang proberen in een marktkraam en enkele filialen te openen, maar hij verkrijgt niet de liefde van het meisje van wie hij houdt, omdat hij liefde van ondergeschikt belang acht. Alleen 'Piporro' kon nog enige sier aan deze film geven, ondanks de vlakke regie van Delgado.

El extra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Delia Fuentes, Carmen Molina en Guillermina Téllez Girón.

Deze film toont het verval van de komiek 'Cantinflas', die de grappen en hulpstukken uit zijn glorietijd weer tevoorschijn haalt. Hij speelt een filmster in deze bedroevende komedie.

Duelo de valientes

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Olivia Michel.

'El Lobo', premiejager, is op zoek naar de bandiet 'El Marcado' en zijn bende om zich te wreken op degenen die zijn huis in brand staken en zij ouders vermoord hebben. Ook is hij op zoek naar zijn zuster, die zich schuilhoudt. Middelmatige film. Ook bekend als CAZADORES DE ASESINOS.

Vuelven los Cinco Halcones

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Demetrio González en Fernando Casanova.

Vervolg op LOS CINCO HALCONES (1960). Vijf edelmoedige gemaskerden redden een weesmeisje uit de klauwen van een paar boosdoeners die haar van haar rijkdommen wilden beroven. Zeer stuntelig en smakeloos.

Se alquila marido

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Elvira Quintana, Arturo Martínez en Roberto Cobo.

Om een machtige handel in hout te kunnen beheersen betaalt een jonge vrouw een boer om voor zijn timide en onvervangbare vrouw te kunnen doorgaan. De concurrentie huurt echter een sluipschutter die hem moet ombrengen. De komiek 'Piporro' vertolkt dit keer de boerenpummel die aan het eind een lesje in ondernemersdeugden aan de middenklasse geeft.

Estoy casado ja...! ja...!

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Mauricio Garcés, Oscar Ortiz de Pinedo en Alfredo Varela.

Twee jonge mensen leren elkaar op een schip kennen en trouwen binen twee weken. De echtgenote wil echter geen seksueel contact voordat ze haar man wat beter heeft leren kennen. Een vulgaire en oppervlakkige film die het standpunt huldigt dat onderdrukking van de lusten noodzakelijk is.

Casi casados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa Arenas, Mauricio Garcés en Oscar Pulido.

Terwijl hij doorgaat voor zijn schatrijke vriend ziet een jongeman zich genoodzaakt beneden zijn veronderstelde stand te trouwen. Een zeer armzalige komedie, met een onbeholpen intrige.

El Analfabeto

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Lilia Prado, Angel Garasa en Carlos Agosti.

Een armzalige analfabeet moet wedijveren met een groep verraderlijke oplichters. Deze komedie is echt iets voor de populaire Cantinflas, en is niet slechter of beter dan andere films uit die tijd.

Yo no me caso compadre

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Fernando 'Mantequilla' Soto en Genaro de Alba.

De duizend-en-één listen die een jongen verzint om de liefde van een meisje te winnen. Het verhaal is niet origineel, maar wel aardig met goede dialogen. De film werd een succes.

De tal palo tal astilla

1959 | Komedie, Western

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Eulalio 'Piporro' González, Flor Silvestre en Marina Camacho.

Twee jongens gaan naar de grote stad om aan een songfestival mee te doen. Hun vriendschap komt in gevaar als er een vrouw in het spel komt. Een mengeling van komedie en western waar de regisseur niet veel van heeft weten te maken, ondanks alle inspanningen van 'Piporro'. Het verhaal is gebaseerd op een idee van hem.

Bala de Plata en el pueblo maldito

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Crox Alvarado, Fernando 'Mantequilla' Soto en Rosa de Castilla.

De gemaskerde BALA DE PLATA moet het in de ring opnemen tegen een reeks tegenstanders. Opvolger van BALA DE PLATA, maar veel minder dan zijn voorganger. Bleef volkomen onopgemerkt, zowel door publiek als kritiek.

Bala de Plata

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Angel Infante en Luis Aragón.

Om een bende mafiosi op te rollen, vermomt een man zich om hen in de ring te verslaan. Lijkt op de films met 'Santo'. De film zou een opvolger krijgen in BALA DE PLATA EN EL PUEBLO MALDITO.

Sábado negro

1958 | Thriller

Mexico 1958. Thriller van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Malú Gatica, Carlos Riquelme en Rosenda Monteros.

Als zijn vrouw en kinderen op vakantie zijn, raakt een man verwikkeld in een moordzaak door toedoen van een mooie vrouw op wie hij verliefd wordt. Een film met meer dan een punt van gelijkenis met THE WOMAN IN THE WINDOW, zonder die kwaliteit te halen natuurlijk, maar zeker niet onverdienstelijk, hoewel het verhaal een ietwat slordige en onsamenhangende indruk maakt.

Sube y baja

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Teresa Velázquez, Domingo Soler en Carlos Agosti.

Een pechvogel wordt met een beroemde sportman verwisseld. Een van de talloze komedies van Cantinflas.

Mi niño, mi caballo y yo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Cesáreo Quezadas en Alfredo Varela.

Dankzij de inspanningen van een non krijgt een zoon bewondering voor zijn vader. Pover.

Dicen que soy hombre malo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Andrés Soler en Paco Michel.

Een tirannieke dorpsburgemeester huwt zijn nichtje tegen haar zin uit, om aldus de erfenis van haar overleden vader in handen te krijgen. Wat een aanklacht tegen de tirannie beoogde te zijn, werd niet meer dan een boertig melodrama.

Carabina 30-30

1958 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Pedro Galindo en Andrés Soler.

Een leider van de revolutie wil trouwen met een meisje dat hem echter afwijst omdat zij verliefd is op zijn luitenant. Plagiaat, maar zelfs dat is nog te veel eer, van WINCHESTER 73 van Anthony Mann uit 1950. Het gebrek aan actie probeert men te verbloemen met een groot aantal liedjes.

Misterios de la magia negra

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Nadia Haro Oliva, Carlos Riquelme, Aldo Monti en Lourdes Parga.

Een eminent geleerde ontdekt dat de goochelares op het toneel een heks is uit de vijftiende eeuw die op de brandstapel de dood had gevonden. De regie en de trucs zijn slecht, maar het verhaal is interessant.

El Zarco

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosita Quintana, Armando Silvestre en José Elías Moreno.

Een bandiet, bijgenaamd 'El Zarco', zaait verwarring in een streek maar wordt verliefd op een rijke grootgrondbezitster, waarmee hij op de vlucht gaat, achtervolgd door haar erfgenaam. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio M. Altamirano, een klassieke Mexicaanse roman uit de 19e eeuw. De film brengt het niet verder dan tot een melodramatische avonturenfilm, met de allure van een mislukte superproduktie.

El Superflaco

1957 | Komedie, Fantasy

Mexico 1957. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Evangelina Elizondo, Alfonso 'Pompín' Iglesias, Wolf Ruvinskis en Daniel 'Chino' Herrera.

Een bediende laat zich inspuiten met een sterk makende drug om de vrouw waarop hij verliefd is te veroveren. Jammer dat de kwaliteiten van een komiek als Pompín, die veel weg heeft van Harold Lloyd, zo slecht zijn benut in deze uitermate zwakke film.

No me platiques más

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Evangelina Elizondo, Ana Bertha Lepe en Domingo Soler.

De eigenaar van een revue overlijdt en laat zijn zaak na aan een vriend. Maar die is nogal moralistisch en weigert het lokaal te heropenen, waardoor alle medewerkers op straat komen te staan. Het enige lichtpuntje (maar smaken verschillen) is de eindeloze reeks liedjes.

Horas de agonía

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Miguel Torruco, Lilia Prado, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Een arts doodt een patiënte als hij, na eerst met haar getrouwd te zijn, ontdekt dat zij ongeneeslijk ziek is. Uitermate warrig en schokkend. Dit was de laatste film van Miguel Torruco, die kort daarop overleed.

Grítenme piedras del campo

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Armando Silvestre, Ana Bertha Lepe en Andrés Soler.

Een rechter veroordeelt zijn vriend tot gevangenisstraf om de vriendin van de veroordeelde te krijgen. Een middelmatige en saaie film.

El Bolero de Raquel

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Manolita Saavedra, Flor Silvestre en Paquito Fernández.

Een schoenpoetser wordt verliefd op een ongetrouwde moeder. Eerste kleurenfilm van de komiek Cantinflas. Destijds was de film een groot succes.

Cielito lindo

1956 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1956. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luís Aguilar, Carlos López Moctezuma en Pedro Galindo.

Ten tijde van de Mexicaanse Revolutie moeten twee geliefden van elkaar scheiden. Deze film wil ons doen geloven dat de Revolutie door liedjes werd gewonnen. Dom hè?

Camino del mal

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Armando Silvestre, José Baviera en Luis Aceves Castañeda.

Een jong meisje is getrouwd met een oudere zakenman, die geen aandacht aan haar schenkt. Zij loopt bij hem weg met een jongen die een dief blijkt te zijn. Interessante maar zwakke film die nogal veel weg heeft van THE WOMAN IN THE WINDOW van Fritz Lang.

Asesinos en la noche

1956 | Misdaad, Drama

Mexico 1956. Misdaad van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Silvestre, Yolanda Varela, Miguel Torruco en Luis Lomelí.

Een man komt na onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, weer vrij. Hij wil zich wreken op de schuldige in deze acceptabele film.

Viudas del cha cha cha

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Amalia Aguilar, Raúl Martínez, Chula Prieto en Andrés Soler.

Nu hun echtgenoten dood zijn, neemt een aantal weduwen zich voor om zich zoveel mogelijk te vermaken. Banaal en in het geheel niet leuk, maar wel vol muziek.

Orgullo de mujer

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, Eduardo Fajardo en Luis Beristáin.

Een ietwat hoogmoedige vrouw toont een niet aflatende minachting voor haar man. Plagiaat, onder slechte regie en met slechte rollen, van GONE WITH THE WIND van Fleming.

Los Televisionados

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Chula Prieto, Oscar Pulido en Mantequilla.

Na een eindeloze reeks incidenten slaagt de serveerster van een Chinees restaurant er eindelijk in om een beroemd zanger te veroveren. Waarlijk grotesk slecht.

La Mujer de dos caras

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Silvestre, José Baviera en Sara Montes.

Een vrouw elektrocuteert haar man als zij erachter is gekomen dat hij haar bedriegt en er met zijn minnares vandoor wil gaan. Wat een doffe ellende haalt een man zich op de hals als hij verliefd wordt op een mooie en ambitieuze vrouw.

La Fuerza del deseo

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados, Ana Luisa Peluffo en Abel Salazar.

Een schildersmodel van eenvoudige komaf, werkzaam op een schildersacademie, wordt de minnares van een groot schilder, met de bedoeling om rijk te worden. Behalve de naakten is de film van geen betekenis. Overigens is het plagiaat van Of Human Bondage van Somerset Maugham.

La Doncella de piedra

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Víctor Manuel Mendoza, Armando Silvestre en Alfonso Bedoya.

Een jonge kleurlinge keert na haar studie in het buitenland terug naar haar geboorteland Venezuela. Daar wijdt zij zich aan de armen, die zij in bescherming neemt tegen de slavenhandelaren. De armen houden haar voor 'het meisje van steen', waarvan de legende wil dat zij hen zal bevrijden. Het redelijke script is door de regisseur vakkundig om zeep geholpen.

Pecado mortal

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gloria Marìn, Silvia Pinal, Víctor Junco en Ramón Gay.

Een blinde vrouw herkrijgt het licht in haar ogen, maar blijft doen alsof ze blind is om zo de moordenaar van de vader van haar dochter te ontmaskeren. Een rampzalige film, zowel wat betreft regie als rollen.

La Gitana blanca

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rosa Arenas, Carlos Navarro en Isabela Corona.

Een blank meisje dat werd geadopteerd door een troep zigeuners, moet met een jonge zigeuner van een andere groep trouwen, maar zij is verliefd op een violist. Opmerkelijk lachwekkend.

Estafa de amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Ramón Gay, Carmen Mantejo en Eduardo Noriega.

Asunción houdt van Daniël; Daniël houdt van Mayte; Mayte houdt van Gustavo, broer van David; Mariana houdt ook van Gustavo; de schilder César houdt van Mariana, zijn petekind. Maar nooit is de liefde wederzijds. Deze film, gebaseerd op een hoorspel, is één ononderbroken reeks van idiote dialogen.

El Fantasma de la Casa Roja

1954 | Komedie, Horror, Mysterie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Clavillazo en Jorge Reyes.

Een overleden rijkaard heeft in zijn testament geschreven dat er in het sinistere Casa Roja een schat verborgen ligt. Degene die hem vindt mag zich de eigenaar van de schat noemen als hij drie nachten in het huis heeft doorgebracht. Sympathieke film met veel gevoel voor ritme.

Chucho el Roto

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Elda Peralta, Clavillazo en José Baviera.

Na zijn ontsnapping uit de gevangenis, waar hij onterecht was opgesloten, vormt een man een bende, die de rijken berooft om de armen te helpen. Tweede versie van de in 1934 door Gabriel Soria opgenomen film. Routineus, langdradig en volkomen clichématig.

Al diablo las mujeres

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez en Andrés Soler.

Een meisje wordt burgemeester van haar dorp en bindt de strijd aan met de dorpsbonzen. Zo steekt zij zich danig in de nesten. Vervelende macho-film.

Abajo el telón

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Beatriz Saavedra en Christianne Martell.

Een arme glazenwasser slaagt erin een gevaarlijke bende misdadigers te verdrijven. Dit is een representatieve film uit de beginperiode van de later zo beroemd geworden Mexicaanse komiek Cantinflas.

Tu recuerdo y yo

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Duizend-en-een verwikkelingen, veroorzaakt door een testament. Een ordinaire komedie, spelend op een ranch in Mexico.

La Sexta carrera

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosario Granados, Andrés Soler, Manuel Fábregas en Mantequilla.

Een aantal mensen zet onafhankelijk van elkaar hun zinnen op een paardenrace. Het verhaal is goed, maar enigszins ongeloofwaardig.

Carcel de mujeres

1953 |

Mexico 1953. Miguel M. Delgado. Met o.a. Maria Douglad, Katy Jurado en Sara Montiel.

Een aantal mensen zet onafhankelijk van elkaar hun zinnen op een paardenrace. Het verhaal is goed, maar enigszins ongeloofwaardig.

Cantando nace el amor

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Raúl Martínez, Andrés Soler en Oscar Pulido.

Een ranchero wordt enthousiast bij de gedachte aan het maken van een film; dan kan hij namelijk terloops de hoofdrolspeelster verleiden. Stupide komedie opgevuld met een eindeloze reeks liedjes.

Caballero a la medida

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Martha Valdés, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een verhaal over de tegenspoed en sluwheid van een eenvoudige Mexicaanse kleermaker. Een van de eerste films van Cantinflas die vrij is van het moralisme dat zijn latere films kenmerkt.

Los Solterones

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Andrés Soler en Carmen Ignarra.

Een vader wiens vrouw hem in de steek heeft gelaten, besluit zijn zoon en dochter op te voeden als vrouwenhaters, totdat zij verliefd worden. Zijn gebrek aan interesse en enthousiasme maakten dat het thema, de satire van het mannelijk-chauvinisme dat Delgado voor ogen had, totaal onopgemerkt bleef.

El Señor fotógrafo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Rosa Arenas, Angel Garasa en Rebeca Iturbide.

Dankzij een paar toevallig gemaakte foto's komt een fotograaf op het spoor van een spionagenet. Simpele en nietszeggende komedie.

El Fronterizo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Tito Junco en Domingo Soler.

Een meisje laat geen middel onbenut om de zanger van haar dromen te veroveren. De film zit vol grappige momenten en dat is zeldzaam in Mexicaanse komedies uit die tijd.

Si yo fuera diputado

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gloria Mange, Andrés Soler en Rafael Icardo.

Door een reeks voorvallen wordt een arme kapper plotseling kamerlid. Een excellente komedie met Cantinflas, zowel door het publiek als door de critici bejubeld.

Ella y yo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miroslava, Manuel Tamés Jr. en Francisco Fuentes.

Door een ongeval zien drie mannen (waaronder één rokkenjager) en een meisje zich genoodzaakt voor vier dagen onderdak te zoeken in een herberg. De komieken Régulo en Madaleno doen verwoede pogingen om het publiek een glimlach te ontlokken, zonder daar ook maar een moment in te slagen.

El Cardenal

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Villarreal, Ernesto Alonso, Lilia del Valle en Carlos Orellana.

Een kardinaal heeft geneesmiddelen nodig, maar hij kan er alleen aan komen via de koning van de zwarte markt, die hem in ruil een paar gebouwen van de kerk vraagt. Een pleidooi tegen het communisme. Een huichelachtige en reactionaire film.

Menores de edad

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Abel Salazar, Rosita Quintana, Emperatríz Carvajal en Miguel Manzano.

Een meisje wil zich als kind verkleden om in contact te komen met een presentator van kinderprogramma's. Haar moeder, een weduwe die opnieuw gaat trouwen, vindt het een goed idee, omdat zij dan jonger lijkt in de ogen van haar aanstaande echtgenoot. Eén opeenvolging van grimassen van de acteurs. Uitermate zwak.

El Siete machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Rosa Aguirre, Miguel Angel Ferriz en José Elías Moreno.

Nogmaals de duizend en één verwikkelingen waarin de komiek 'Cantinflas' verzeild raakt. Deze film sloeg alle kassuccessen. Een buitengewoon sympathieke en onderhoudende film.

El Portero

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Carlos María Baena, Cantinflas, Silvia Pinal en Oscar Pulido.

Een conciërge vindt altijd een oplossing voor de problemen van zijn buren. Een komedie, behorend tot de bloeitijd van Cantinflas, die vol zit met smartlap-elementen waar de Mexicaanse cinema zo dol op is.

El Bombero atómico

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Elisa Quintanilla, Roberto Soto en Ernesto Finance.

Een brandweerman komt in een penible situatie terecht door een invalide meisje. Een van de vele routine-komedies van Cantinflas.

El 7 machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantiflas en Alma Rosa Aguirre.

Een ongelukkige pachter stuit op de bende van 'El 7 machos'. Een van de eerste komedies met Cantinflas in de hoofdrol, niet gespeend van een zekere bekoring.

Tú, sólo tú

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Luis Alcoriza en Arturo Soto Rangel.

Als een jongeman naar de stad gaat om zijn verloofde op te zoeken, blijkt dat zij bij een cabaret werkt. Vanaf dat moment geraken de personages in allerlei verwikkelingen, die ertoe moeten leiden dat zij bij hem terug komt. Onsamenhangend en absurd; de regisseur heeft geen flauw idee gehad van wat hij aan het filmen was.

Puerta....joven

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Silvia Pinal, Carlos Martínez Baena en Oscar Pulido.

Deze keer werkt de komiek 'Cantinflas' als portier in een gebouw waar hij zich voortdurend in de nesten werkt. Hoewel de opzet magertjes en soms belachelijk aandoet, is het toch een vlotte, goed gemaakte film met bovendien enkele trefzekere dialogen.

El Supersabio

1948 | Komedie, Sciencefiction

Mexico 1948. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Perla Aguilar en Carlos Martínez Baena.

De arme assistent van een detective wordt na diens dood belaagd en achtervolgd door een aantal agenten, die menen dat hij een geheime formule in zijn bezit heeft. Deze versie, op z'n Mexicaans, van NE LE CRIEZ PAS SUR LES TOITS van Jacques Daniel- Norman met Fernandel in de hoofdrol, is zeer slecht geregisseerd.

El Mago

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Leonora Amar, Cantinflas, Ernesto Finance en José Baviera.

Een tweederangs waarzegger wordt vervangen door een pechvogel die het beroep niet kent. Een van de eerste successen en tevens een van de beste komedies van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

A volar joven

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Angel Garasa en Andrés Soler.

Bij deze gelegenheid ronselt 'Cantinflas' op een vliegveld en moet hij trouwen met een lelijk meisje. De film is een vervolg op ADEMAI AVIATEUR, die in 1934 door Jean Tarride werd geproduceerd en die nog beschamender was.

Una Extraña mujer

1946 | Komedie, Mysterie

Mexico 1946. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Roberto Silva, Alicia Barrié en Andrés Soler.

Tijdens een cruise deelt de kapitein de passagiers mee dat zich in hun midden een beroemde dievegge van smaragden bevindt. Het enige vermeldenswaardige zijn de klappen die links en rechts uitgedeeld worden. Zeer matig.

Todo un caballero

1946 | Drama, Misdaad

Mexico 1946. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Soler, Malú Gatica en Gustavo Rojo.

Een jonge schilder wordt beschuldigd van de moord op een vrouw. Alle bewijzen zijn tegen hem. Hoewel de film een beetje gekunsteld overkomt, is het toch een aanvaardbare detective.

Soy un prófugo

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Emilia Guiú en Agustín Isunza.

Een aantal bankbedienden wordt van streek gebracht door enkele overvallers. Deze zeer middelmatige film is blijkbaar uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van Cantinflas en de komiek 'Chino' Herrera.

Un Día con el diablo

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Susana Cora, Miguel Arenas en Andrés Soler.

Een arme drommel steekt zich danig in de problemen om te voorkomen dat zijn 'Maestro' kwaad op hem wordt. Buitengewoon matige komedie, met als enig doel om in die tijd de spanningen van de Tweede Wereldoorlog te verlichten.

El Puente del castigo

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana María Lynch, José Cibrián en Dalia Iñiguez.

Een jonge militair raakt in de problemen door twee zusjes, waarvan de één zijn vriendin is, en de ander zwakzinnig. Lijkt te veel op THE OLD MAID van Edmund Goulding. Helaas steekt Delgado niet boven Goulding uit.

Una Mujer ave no miente

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gloria Marín, Enrique Herrera en Anita Muriel.

Er wordt een wedstrijd georganiseerd om een vrouw te vinden die niet liegt, maar er is niemand aan wie de prijs uitgereikt kan worden. Een absurd intrigestuk, gemakzuchtig en met een slechte regie.

Gran hotel

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Jacqueline Dalya, Josefina Martínez en Vicente Padula.

Een arme sloeber vindt werk als piccolo in een luxe hotel en veroorzaakt daar allerlei problemen. Deze film betekende de terugkeer van 'Cantinflas' als de armoedzaaier 'Peladito', een rol waarmee hij zich van het begin af aan geheel had geïdentificeerd.

El Secreto de la solterona

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Sara García, Isabela Corona en José Cibrián.

Een weesmeisje moet het huishouden doen als gevolg van de haat van drie vrouwen. Bedroevende variant van Assepoester, betreurenswaardig geregisseerd.

Romeo y Julieta

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', María Elena Marqués en Angel Garasa.

Ridicule parodie op het klassieke stuk van Shakespeare, waarin de liefhebbers van de populaire Mexicaanse komiek 'Cantinflas' er wel heel bekaaid afkomen. Rampzalig.

Miguel Strogoff

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julián Soler, Lupita Tovar en Julio Villarreal.

Het verhaal van de trouwe koerier van de tsaar, die blind de besneeuwde steppen van Siberië doorkruist. Een matige verfilming van het gelijknamige boek van Jules Verne. Vervelend. Ook bekend als EL CORREO DEL ZAR.

Los Tres mosqueteros

1942 | Avonturenfilm, Komedie

Mexico 1942. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Angel Garasa en Consuelo Frank.

Een grove, domme parodie op de klassieker van Alexander Dumas, uitgevoerd door de destijds zeer populaire Cantinflas.

El Circo

1942 | Komedie

Mexico 1942. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gloria Lynch en Eduardo Arozamena.

Een ongelukkige schoenmaker besluit om bij een circus te gaan werken. Dit is één van de eerste en meest geslaagde films van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

El Gendarme desconocido

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Mapy Cortés, Gloria Marín en Carlos López Moctezuma.

Aan een gevecht met een paar dieven heeft een jongeman het te danken dat hij door de politie als agent 777 in dienst wordt genomen. Vanaf dat moment ontstaan er allerlei verwarringen. Door een groot deel van de pers wordt deze film beschouwd als de beste van 'Cantinflas'. Gemaakt op grond van scènes. Een van de scènes toont een duidelijke overeenkomst met een situatie die door Hitchcock is bedacht voor zijn film SABOTAGE.

Quién mató a Eva?

1934 | Drama, Mysterie

Mexico 1934. Drama van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Julio Villareal, Josefina Vélez en Miguel M. Delgado.

Een playboy ontdekt een inbreker in zijn huis met wie hij bevriend raakt en een bondgenootschap sluit. Korte tijd later worden zij verdacht van de moord op een vrouw. De extravagante regisseur heeft in deze film enkele van zijn favoriete genres samengevoegd: de mondaine komedie, het wrede melodrama en de mysteriefilm met geen ander resultaat dan een enkel glimlachje van de kant van de kijker. Tamelijk flauw.