Roberto De Francesco

Acteur

Roberto De Francesco is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nessuno

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Francesco Calogero. Met o.a. Roberto De Francesco, Davide Bechini en Fabrizia Sacchi.

Op locatie op het schitterende Sicilië, het Italiaanse, toeristische eiland, waar echter ook volop geleden wordt en veel armoede heerst onder de plaatselijke bevolking. Het verhaal gaat over Nico, een jongen die zich Nessuno laat noemen, wat Niemand betekent. De arme knaap wil ontkomen aan het ellendige dagelijkse bestaan op Sicilië. Een fijnzinnige, geestige en ironische observatie van het eiland.

Morte di un matematico napoletano

1992 | Biografie

Italië 1992. Biografie van Mario Martone. Met o.a. Carlo Cecchi, Anna Bonaiuto, Renato Carpentieri, Toni Servillo en Antonio Neiwiller.

Het leven van Renato Caccioppoli (Cecchi), een van de meest briljante en excentrieke figuren uit de wetenschappelijke wereld in Italië in de eerste helft van de 20e eeuw. Deels biografisch, deels fictief. Hij verzet zich tegen iedere sociaal, politiek of academisch voorschrift. Vanuit conventionele hoek wordt hij daarom te vuur en te zwaard bestreden, en zo raakt hij aan de drank. Zijn grote intellectuele gaven lossen op in de alcohol. Tenslotte pleegt deze tragische, begaafde geleerde zelfmoord. De wetenschappelijke wereld heeft een grote geest verloren door vooroordelen en intolerantie. Prachtig spel van de gehele bezetting.

Evelina e i suoi figli

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Livia Giampalmo. Met o.a. Stefania Sandrelli, Maurizio Donadoni, Pamela Villoresi, Flavio Bonacci en Cochi Ponzoni.

Deze film gaat over de problemen van een alleenstaande werkende vrouw van veertig met twee bijna volwassen zoons. Zo op het oog heeft ze weinig tijd voor een liefdesaffaire, totdat een buurman haar het hof maakt en verandering brengt in de nauwe band die ze met haar zoons heeft. Een gedetailleerde kijk op alleenstaande moeders uit de middenklasse in de periode 1980 - 1990. Sandrelli speelt vanaf 1985 serieuzere rollen en probeert haar imago van sekspoes van zich af te schudden, maar ze moet haar spel toch nog veel meer niveau geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto De Francesco op televisie komt.

Reageer