Nacha Guevara

Acteur

Nacha Guevara is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

El lado oscuro del corazón 2

2001 | Romantiek, Fantasy, Horror

Spanje/Argentinië 2001. Romantiek van Eliseo Subiela. Met o.a. Darío Grandinetti, Ariadna Gil, Nacha Guevara, Sandra Ballesteros en Manuel Bandera.

De rusteloze dichter Oliviero is eeuwig op zoek naar de ideale vrouw. Zijn zoektocht voert hem naar de Spaanse kust. Hier wachten hem onder meer onverwachte ontmoetingen met voormalige minnaressen, nieuwe poëtische debacles en een reeks gebeurtenissen die hem niet onaangedaan laten. Uiteindelijk komt Oliviero's instabiele geest, gevoed door de creaties van de grote dichters der wereld, tot nieuwe inzichten. Regisseur Eliseo Subiela weet met gebruikmaking van muziek (tango en bolero) en surrealistische beelden een aparte, bijzondere atmosfeer te scheppen, waarin ook plaats is voor ironie

El lado oscuro del corazon

1992 | Drama, Komedie, Romantiek

Canada/Argentinië/Spanje 1992. Drama van Eliseo Subiela. Met o.a. Darío Grandinetti, Nacha Guevara en Sandra Ballesteros.

Na deze film, zo meldde zijn Argentijnse schrijver/regisseur Eliseo Subiela, begonnen in Argentinië gewone mannen ineens te dichten, probeerden zij al verzen makend vrouwen te versieren of een ingeslapen huwelijk nieuw leven in te blazen. Het surrealistische El Lado Oscuro del Corazón (1992) was dan ook een grote hit in Argentinië. De film vertelt het verhaal van de vermoeide dichter Oliviero (Dario Grandinetti) en diens onvermoeibare zoektocht naar de ideale vrouw. Hij heeft een overigens nogal vreemde lakmoesproef om ideale vrouwen van alledaagse te onderscheiden. Als ze niet kunnen vliegen (sic) trekt hij het valluik van zijn bed open, waarop de afgekeurde bedgenote dan verdwijnt. De enige die blijkt te kunnen vliegen is het hoertje Ana (Sandra Ballesteros), maar die wil alleen maar bij hem in bed kruipen als hij ervoor betaalt.

El Lado Oscuro del Corazón

1992 | Fantasy

Argentinië/Canada 1992. Fantasy van Eliseo Subiela. Met o.a. Dario Grandinetti, Sandra Ballesteros, Nacha Guevara, André Melançon en Jean Pierre Reguerraz.

Vermoeide dichter Grandinetti zoekt wanhopig naar de perfecte vrouw. Hij deelt zijn armoedige kunstenaarsbestaan met een beeldhouwer die geobsedeerd is door phallus-symbolen en een Canadees die dweept met de Argentijnse chaos. Surrealistische, dromerige film à la Buñuel, met wat echo's van Ingmar Bergman, fantasietjes die doen denken aan Jean Cocteau en een snuifje geestigheden die van Woody Allen hadden kunnen zijn. De sfeer van fantasie, irrealiteit en poëzie wordt gedragen door de schitterende tangomuziek van Osvaldo Montes. Scenario van regisseur Subiela. Camerawerk van Hugo Colace.

Miss Mary

1986 | Komedie

Argentinië/Verenigde Staten 1986. Komedie van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Julie Christie, Nacha Guevara, Tato Pavlovsky, Donald McIntire en Sofia Viruboff.

Christie speelt een Britse gouvernante die de kinderen van een rijke aristocratische Argentijnse familie (die aan hun eigen decadentie en corruptie dreigt ten onder te gaan) enige beschaving moet bijbrengen. Ze wordt ontslagen op de beschuldiging dat ze de oudste zoon des huizes verleid zou hebben. Bijtend ironisch en zwarte humor temidden van een verhit drama vol ingehouden passie en verlangens. De handeling vindt plaats in de periode 1938-1945 en wie wat van die geschiedenis (de opkomst van Peron) afweet, beleeft nog meer genoegen aan het schouwspel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nacha Guevara op televisie komt.

Reageer