Serge Minkoff

Regisseur, Acteur

Serge Minkoff is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Julie Lescaut : Charité bien ordonnée

1994 | Misdaad

Duitsland/Zwitserland/Frankrijk 1994. Misdaad van Yvan Butler. Met o.a. Véronique Genest, François-Régis Marchasson, Caroline Gasser, Jean-Louis Tribes en Jean-René Clair.

Julie Lescaut (Genest) wordt door de Zwitserse tv uitgenodigd om deel te nemen aan een debat over vrouwelijke politie- functionarissen. De rechtstreekse uitzending wordt verstoord door een zekere Didier Fournier (Marchasson), die gezocht wordt wegens de moord op zijn vrouw. Hij ontvoert Julie met een getrokken revolver en neemt haar mee naar een onbekende plaats. Hij beweert dat zijn vrouw gedood werd door huurmoordenaars in opdracht van machtige zakenman M[KA1]elico (Godel) die bekend staat om zijn vrijgevigheid aan humanitaire instellingen. Mélico zou echter Didiers broer, rockzanger Rocky Malone, manipuleren door hem z.g. liefdadigheidsconcerten te laten geven, waarvan hij in werkelijkheid echter de recettes in eigen zak steekt. Onze charmante femme-flic uit Parijs staat er deze keer in een vreemd land alleen voor en bovendien is zij het slachtoffer van een kidnapping. Zo ondervindt ze dat deelnemen aan een talk-show net zo gevaarlijk kan zijn als het onderzoeken van een moordzaak. Alain Krief schreef het scenario, dat door Denis Jutzeler in beeld werd gebracht.

La véritable histoire de Guillaume Tell

1989 | Komedie

Zwitserland 1989. Komedie van Serge Minkoff. Met o.a. Michel Bühler en Jean-Pierre Althaus.

Een verfilming van Michel Bühler van zijn eigen stuk. De mythe van Willem Tell wordt hierin vanuit een kluchtige en grappige gezichtshoek behandeld, op zich een mooie uitdaging. Helaas maakt de inhoud de beloften niet waar. Het weinige materiaal zou hebben gepast in een middellange speelfilm. Het duurt allemaal te lang, wisselt teveel van kwaliteit en bevat teveel herhalingen. De paar goede ideeën die er waren zijn onvoldoende uitgewerkt. Wat betreft de regisseur, die heeft zich beperkt tot het luchtiger maken van het stuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Minkoff op televisie komt.

Reageer