Geoff Barrow

Acteur, Componist

Geoff Barrow is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Luce

2019 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2019. Drama van Julius Onah. Met o.a. Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth, Kelvin Harrison Jr. en Norbert Leo Butz.

De reputatie van modelscholier Luce - een door blanke Amerikanen geadopteerde jongen uit Eritrea - komt in de waagschaal te staan wanneer hij voor een opstel in de huid kruipt van de pan-Afrikanist Frantz Fanon. Die verdedigde geweld als noodzakelijk kwaad voor het verkrijgen van onafhankelijkheid. Luce doet iets vergelijkbaars door school, ouders en kijkers de handschoen toe te werpen in een intrigerende psychologische thriller over (on)vrijheid, integratie en identiteit. Waarbij de interpretatie van gedrag wordt bepaald door verborgen aannames en wenselijkheden. Met uitgesproken minimalistische soundtrack.

Annihilation

2018 | Sciencefiction, Horror, Fantasy, Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2018. Sciencefiction van Alex Garland. Met o.a. Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tuva Novotny en Tessa Thompson.

Radicale sciencefiction-horrorfilm van Ex Machina-regisseur Garland, die het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer omvormde tot een ambitieuze, provocerende en volstrekt originele combinatie van gedachte-experiment, filosofische parabel en psychologische horror. Held van het verhaal is bioloog Lena (Natalie Portman), die samen met vier andere vrouwen een expeditie onderneemt naar 'the shimmer': een mysterieus gebied dat zich steeds verder uitbreidt en de gehele aarde dreigt op te slokken. Volgens Paramount Studios te 'intelligent en moeilijk' voor een groot publiek, waardoor Annihilation in Nederland direct op Netflix verscheen.

Free Fire

2016 | Actiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 2016. Actiefilm van Ben Wheatley. Met o.a. Sharlto Copley, Brie Larson, Armie Hammer, Sam Riley en Cillian Murphy.

Arthouse-actiefilm die zich vrijwel geheel afspeelt in een verlaten loods in Boston in de jaren zeventig, waar handvol IRA-strijders wapens komen kopen van Zuid-Afrikaanse handelaar (een hilarische Copley, bekend van onder andere District 9). Binnen de kortste keren loopt alles natuurlijk mis en belanden beide partijen (later sluit zich zelfs nog een derde partij aan) in een vuurgevecht dat de hele film zal duren. Afwisselend gewelddadige en komische actiefilm van de Britse regisseur Wheatley (Sightseers, High-Rise) laat zien hoe moeilijk het is om iemand te raken, laat staan dood te schieten.

Ex Machina

2014 | Sciencefiction, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Sciencefiction van Alex Garland. Met o.a. Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander en Sonoya Mizuno.

Verlegen programmeur Caleb (Gleeson) wordt door excentrieke internetmiljardair Nathan (Isaac) uitgenodigd om Ava (Vikander), de eerste robot met bovenmenselijke intelligentie, te onderwerpen aan de Turingtest (in het kort: heeft de ondervrager door dat hij met een computer praat?). Caleb laat zich echter al snel verleiden door de beeldschone machine en komt zodoende lijnrecht tegenover Nathan te staan. Oogstrelende sciencefictionthriller heeft een onbevredigend slot, maar debuterend regisseur Garland brengt het beste in zijn cast naar boven. Vooral Isaac is briljant als manipulatieve dronkaard.

Welcome To Portishead

1998 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Pascal Signolet. Met o.a. Geoff Barrow, Beth Gibbons, Adrian Utley, Dave McDonald en Marc Bressant.

Ze zijn een groepje jonge mensen afkomstig uit het Zuidengelse stadje Portishead. Hun manager noemde hen steeds 'die kerels uit Portishead', dus besloten ze de naam van hun stadje maar te nemen als naam van hun band. Centraal in de groep staat zangeres Beth Gibbons, die met haar fragiele stem de liedjes zingt die leider Geoff Barrow al of niet in samenwerking componeert. Hun debuutalbum in 1994, Dummy, werd een sensatie in de Britse popmiddens, maar daarna zou het drie jaar duren alvorens Gibbons en Barrow hun volgende C.D., Portishead, zouden kunnen klaarstomen. Hun unieke sound houdt ergens het midden tussen folk song en electric pop/hip-hop. Ze experimenteren graag met muziek en stem, zoals ze laten horen in de diverse songs die deze rockumentaire illustreren. Barrow en Gibbons leveren de nodige commentaar, evenals enkele andere mensen die hen goed kennen. Signolet en Jean-Daniel Beauvallet schreven het scenario. De video-clip-achtige fotografie is het werk van Signolet en Arnaud Lebel. Speciaal interessant voor de fans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Geoff Barrow op televisie komt.

Reageer