Yuri Mamin

Regisseur, Scenarist, Componist

Yuri Mamin is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Dozhdi v okeane

1994 | Drama

Rusland 1994. Drama van Yuri Mamin en Viktor Aristov.

Okno v Parizh'

1993 | Komedie, Fantasy

Rusland/Frankrijk 1993. Komedie van Yuri Mamin. Met o.a. Agnès Soral, Sergei Dontsov, Viktor Mikhaïlov, Nina Uussatova en Kira Kreylis-Petrova.

Door een astrologisch verschijnsel biedt een raam achter in een kast in St. Petersburg soms een doorgang naar de daken van Parijs. Als dit per toeval wordt ontdekt, ontstaat al gauw een aaneenschakeling van misverstanden en onverwachte gebeurtenissen.

Okno v Pariz

1993 | Experimenteel, Komedie

Frankrijk/Rusland 1993. Experimenteel van Yuri Mamin. Met o.a. Vladimir Kaliche, Nina Oussatova, Agnès Soral, Victor Mikhailow en Sergei Dontsov.

Bewoners van een huurkazerne in St.Petersburg maken via magische toegangsweg tot het verre -maar hier letterlijk naast de deur gelegen- Parijs vrolijke maar soms ook moeizaam verlopende uitstapjes in de lichtstad. Mamins 'magisch-realistische' verbeelding van de Frans-Russische cultural clash is soms nogal oppervlakkig, hier en daar irritant luidruchtig, maar bovenal heel amusant. (IdH/VPRO Gids)

Fontan

1988 | Komedie

SU 1988. Komedie van Yuri Mamin. Met o.a. Asankul Kuttubayev, Sergei Dontsov, Zhanna Kerimtayeva en Viktor Michaylov.

Een absurde komedie. Een grotesk verhaal over de bewoners van een bouwval. Hun leven is niet meer dan een klucht en dat is veroorzaakt door de onmacht en de onverschilligheid van de plan- economie. Voor zijn debuut werd Mamin bekroond met de eerste prijzen in San Remo, Gabrovo en Vevee.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuri Mamin op televisie komt.

Reageer