Jeanne Herviale: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Sacré monstre

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Jean-Pierre Darras, Annie Cordy, Jeanne Herviale, Greg Germain en Malka Ribowska.

Paniek alom in een tv-studio. De regisseur van een vaag tv-stuk slaagt er maar niet in een actrice, wier woedeaanvallen befaamd zijn, onder de duim te krijgen. Toch komt alles goed. Had grappig moeten zijn, maar heeft niets om het lijf. Het werd allemaal al vele malen eerder gedaan. Bovendien berijdt de regisseur stokpaardjes en zo'n studio als in deze film voorkomt, bestaat in werkelijkheid heus niet.

Madame S.O.S. - Un visage pour deux hommes

1990 | Mysterie, Thriller

Frankrijk 1990. Mysterie van Alain Dhenant. Met o.a. Annie Cordy, Jean-Pierre Darras, Jeanne Herviale, Greg Germain en Jacques Rosny.

Gelukkig het laatste deel van de serie Madame S.O.S., deze keer over een man die zelfmoord wil plegen omdat enerzijds zijn vrouw hem heeft verlaten, en anderzijds omdat hij niet meer tegen zijn uitzonderlijke lelijkheid kan. Een zeurderig scenario en ouderwetse acteurs. Sluit op waardige wijze een erg zouteloze reeks af.

The Frog Prince

1985 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1985. Romantiek van Brian Gilbert. Met o.a. Jane Snowden, Alexandre Sterling, Jacqueline Doyen, Raoul Delfosse en Jeanne Herviale.

Frisse romantische film over de amoureuze avonturen van een Engels meisje dat in Frankrijk gaat studeren en verliefd wordt op de plaatselijke schoonheid (Sterling, uit LA BOUM II). Onschuldig ouderwets, vertederend en continu sympathiek.

J'ai rencontré le Père Noël

1984 | Fantasy, Familiefilm

Frankrijk 1984. Fantasy van Christian Gion. Met o.a. Karen Cheryl, Armand Meffre, Alexia Haudot, Eric Chapuis en Dominique Hulin.

In dit sprookje gaat de kleine Simon, samen met zijn vriendin Elodie, op zoek naar de kerstman in Lapland om hulp te vragen voor de bevrijding van zijn ouders die in Afrika(!) gevangen zitten. De bedoeling is schattig ware het niet dat het geheel een lelijke, fantasieloze en alledaagse mislukking is geworden waarvan de na-synchronisatie bovendien desastreus is. Als het publiek met de kinderen naar een kerstfilm wil, dan is het werk van Walt Disney verreweg de beste keus!

Non-lieu

1981 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1981. Drama van Bruno Gantillon. Met o.a. Charles Denner, Michael Lonsdale, Nicole Courcel, Bertrand Bonvoisin en Raymond Bussières.

Een onderzoeksrechter - die klassejustitie aan den lijve heeft ondervonden - bijt zich hardnekkig vast in zijn verdenking van een 'luxe' chirurg, die in de omgeving van de wurgmoord op een jong meisje wordt beticht en een onjuiste getuigenverklaring heeft afgelegd. Dit op de realiteit gebaseerde verhaal werd een tv-film met mengsel van feiten en fictie, dat bij de uitzending tot een schandaal en protesten bij de nabestaanden van het slachtoffer leidde. Boeiend gemaakt en zeer goed geacteerd, al resulteerden lengte en dramaturgie van de vier losse episodes in een serie valse sporen en verdenkingen, die bij de ontknoping niet meer dan loze tijdvulling blijken te zijn geweest.

Série noire

1979 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1979. Drama van Alain Corneau. Met o.a. Marie Trintignant, Patrick Dewaere, Jeanne Herviale, Bernard Blier en Myriam Boyer.

Van het noir-kwartet dat Corneau, een van Frankrijks veelzijdigste en tegelijkertijd meest onderschatte regisseurs, in de periode 1976-1981 draaide, is de vrije Jim Thompson-bewerking Série noire het genremeesterstuk. Zet je maar schrap wanneer de mentaal alarmerend instabiele vertegenwoordiger annex kasgraaier Franck Poupart (Dewaere op z'n manische top) in de Parijse banlieuetristesse op drift raakt. Een manipulatieve, adolescente prostituee en haar wel of niet bemiddelde tante, een revolver et voilà: weldra zijn Francks rapen existentieel gaar. Inktzwart filmgoud met prachtfotografie van Pierre-William Glenn en glansrol van Bernard Blier als Pouparts ploert van een baas.

Maîtresse

1975 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1975. Drama van Barbet Schroeder. Met o.a. Bulle Ogier, Gérard Depardieu, Holger Löwenadler, André Rouyer en Tony Taffin.

Een berooide provinciaal verkoopt huis aan huis kunstboeken en verkent daarbij ook de mogelijkheden tot inbraak. Zo wordt hij geconfronteerd met het dubbelleven van een aantrekkelijke flatbewoonster die een etage lager meesteres is van masochistische client[KA2]ele. Nieuwsgierigheid en een zekere fascinatie doen hem aan haar `mises-en-sc[KA2]ene` deelnemen en hij leert de strikte scheiding van beide levens accepteren van de vrouw van wie hij gaat houden, maar ze blijkt n[KA2]og een (geheim) leven te hebben. Schroeder meende dat dat weinig bekende aspect van de erotiek voldoende interessante filmstof was en vergat daardoor zijn scenario dat geen moment boeit of overtuigt. De klinische, onsensationele presentatie van sadistische praktijken geeft een zekere fascinatie, maar draagt niets bij tot de dramatiek. De broze, meisjesachtige Ogier is een verrassende, maar weinig overtuigende keus voor de rol van meesteres.

Le Soleil qui rit rouge

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Bruno Marie Kirchner. Met o.a. Jonathan Hunter, Jeanne Herviale, Amélie Prévost, François Jaubert en Pierre Guillaume.

Een zeldzame film in die zin dat de schrijver, Kirchner zijn eigen novelle Schreiber am Wer... voor het witte doek geschikt heeft gemaakt. Dankzij een leerzame zelfkritiek en een meedogenloze maatschappelijke analyse, ontdekt Olivier een nieuwe betekenis van 'vrijheid'. Een sobere film, die erg ingetogen aandoet en tevens moeilijk en veeleisend is, omdat van de platgetreden paden afgeweken wordt en de beelden een poging tot zelfanalyse van de hoofdpersoon uitbeelden.

Themroc

1973 |

Frankrijk 1973. Claude Faraldo. Met o.a. Michel Piccoli, Béatrice Romand, Marilù Tolo, Francesca Romana Coluzzi en Jeanne Herviale.

Een fabrieksarbeider die met moeder en zusje in een woonkazerne huist komt in verzet tegen het gereglementeerde bestaan en keert terug naar de staat van holbewoner. Mede-flatbewoners volgen hem in zijn anarchie en vreten de in actie komende gezagsdragers letterlijk op. Een unieke anarchistische klucht, bijna zonder dialoog, de personages uiten zich in onbestemd gegrom en oerkreten. Na verloop van tijd escaleert de revolte, tot barbaars gedrag gewoongoed wordt. Ondanks de betrekkelijk zwakke vormgeving een erg leuke komedie, met een verrassend komische hoofdrol voor Piccoli.

Procès au Vatican

1952 | Drama, Historische film

Frankrijk 1952. Drama van André Haguet. Met o.a. France Descaut, Jean Debucourt, Suzanne Flon, Valentine Tessier en Albert Dinan.

Lang nà haar jeugdige dood weet een karmelietes door haar voorspraak haar klooster in Lisieux op miraculeuze wijze te vrijwaren voor oorlogsgeweld. Na een proces in het Vaticaan wordt Theresia van Lisuieux heilig verklaard. De sobere, maar toneelmatige en al te plechtstatige film, met een doorleefde hoofdrol van Descaut, is niet altijd overtuigend, maar biedt een interessant kijkje in kerkelijke procedures.